Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam pytanie..//

Obserwacja śluzu. Bardzo prosze o pomoc

Polecane posty

Gość mam pytanie..//

Od jakiegos czasu obserwuję swój organizm. Chce zajsc w ciąże. Mam zamiar zacząc mierzyc temperature. Mam wątpliwosci dotyczące obserwacji śluzu. Tzn wiadomo ze stosunek ma wpływ na ten sluz, na jego wygląd. Jaką mam pewnosc ze dany śluz jest sluzem płodnym a nie np wydzieliną powstałą podczas stosunku, albo resztkami spermy? Ile godzin po stosunku moge obserwowac śluz i odbyty stosunek nie bedzie miał wpływu na moje obserwacje? Zauwazyłam ze kilka godzin po stosunku zawsze mam taki śluz jak płodny bez względu na to w jakiej fazie cyklu jestem.

Gość ,,,,,,,,,,,,
podnosze

najlepiej śluz oglądać rano i pobierać go z szyjki macicy (najmniejsze prawdopodobieństwo, że zostanie zafałszowany). myślę, że od seksu musi minąć około 24h żeby był wiarygodny, ale poszukaj jeszcze info na forach dla osób starających się o dziecko.

Gość mam pytanie..//
No właśnie tez tak kiedys gdzies czytałam ze powinno sie odczekac 24 godziny od stosunku ale w innym miejscu czytałam ze 12 godzin a w jeszcze innym ze 48. Najchętniej bym pogadała o tym z ginekologiem ale wizyte mam dopiero za 2 miesiące

Gość 24 h powinnaś odczekac
to na pewno