Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość minimini76

ubezpieczenie oc

Polecane posty

Gość minimini76

witam, mam pytanie czy konczy mi sie termin ubezpieczenia oc ubezpieczenie jest nie oplacone wiec automatycznie sie skonczy czy jak juz zaplace np za miesiac to oc to ono na nowo sie uaktywni?

Gość minimini76
prosze o pomoc

Gość ja jestem z męzem 20 lat
ubezpieczenie oc trzeba wypowiedzieć zeby soe skończyło, jelsi w odpowiednim czasie nie wypowiesz to autoamtycznie sie przedłuża czy ci to na rękę, czy nie... natomiast powinaś miec zawsze przy sobie wązą (czyli opłaconą) polisę..

Gość minimini76
od 2012 czy tam 2013 tak wlasnie nie jest jak nie oplacilam to automatycznie sie konczy zreszta tak mam napisane w liscie z pzu

Gość minimini76
i nowego juz w tym samym zakladzie nie moge podpisac mi chodzi o to czy jak je oplace za np pol roku to ono sie reaktywuje

nie moze byc przerwy w ubezpieczeniu ani dnia bo zaplacisz kare w funduszu gwarancyjnym...jesli przysla ci przedluzenie oc i sie z nim spoznisz nawet miesiac to nic nie bedzie tylko nie mozesz w tym czasie zawrzec ubezpieczenia w innym towarzystwie ..jesli chcesz zmienic towarzystwo ubezpieczeniowe to idziesz do agenta on wybiera najlepsze a w starym skladasz wymowienie ..czesto robi to za ciebie agent ..

Gość Emmett Fitz-Hume
Lepiej opłać to ubezpieczenie w terminie bo będą kłopoty z UFG. Jeżeli nie stać Cię na jednorazową opłatę składki (czy tam w dwóch ratach), to wypowiedz umowę PZU i zawrzyj z ubezpieczycielem, u którego można płacić miesięcznie, np. http://www.pozyczki.biz.pl/mbank/ubezpieczenie-samochodowe.html :)

Gość Józek87
Ja mam ubezpieczenie w generali direct. Nie narzekam, jeszcze nie miałem nieprzyjemnej sytuacji z pracownikiem tej firmy, zawsze byli pomocni i życzliwi. tu masz ich stronke: http://www.generalidirect.pl pozdrawiam