Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość killme

Początki próchnicy?

Polecane posty

Gość killme

Dziś podczas mycia zębów, zauważyłam na górnej trójce malutką czarną plamkę, myślałam że to resztki jedzenia,ale po wyszczotkowaniu plamka nie znikła. próchnica mnie przeraża, i zęby są moją obsesją. Codziennie starannie myje małemu zęby, do picia dostaje wodę sporadycznie soki, słodycze wiadomo od czasu do czasu ale jak widać coś zaniedbałam. W związku z czym moje pytanie, co zrobić z tą plamką, iść do dentysty czy obserwować?

Gość bbbg
hehehehe ale masz problemy:) a tak na serio to idz na kontrole do dentysty jak cie to martwi. jezeli to sie zab psuje to sama plamka nie zniknie, trzeba pomocy doktorka ;)

Gość killme
nie znam się bo lekarzem nie jestem, dlatego pytam się kogoś, kto był w podobnej sytuacji.

Gość futuresticosososo
w jakim wieku jest dziecko?

Gość killme
ma 2 lat i 3 mies.

Gość bbbg
sluchaj nikt ci nie powie na odleglosc czy to prochnica czy cos innego. ktos musi to sobie zobaczyc. oczywiscie mam na mysli stomatologa a nie wrozke

Gość futuresticosososo
do stomatologa, najlepiej dzieciecego, musi spojrzec fachowym okiem i podjac decyzje co dalej

Gość killme
Jutro zadzwonię do stomatologa dziecięcego,ale wątpię,że on usiedzi na fotelu. Ale jestem na siebie zła.:/

Gość ja radze dziecku polakierowac
Zabki, koszt ok 100 za calosc. I zalakowac jak jest potrzeba, ochroni przed prochnica

Gość bfvbfg
to naprawde niekoniecznie twoja wina,byc moze takie ma predyspozycje do prochnicy.Ale czarna plamka to raczej nie prochnica,jednak bez wizytu u stomatologa sie nie obejdzie. Moja corka miala prochnice mimo dbania o zabki,i to na samych jedynkach.Musialam zalakowac i przez rok chodzila z czarnymi plamami na zabkach.