Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość w temacie,

Skrócona szyjka, zagrożenie przedwczesnym porodem

Polecane posty

Gość w temacie,

Czy miał ktoś podobny problem, jaki finał?

Gość matuuulka
skracająca się szyjka, założony szew, podczas zakładania szwu okazało się, ze było już rozwarcie na 1 cm, a był to poczatek 7 miesiąca, urodziałam na początku 38 tygodnia. Gdyby nie szybka reakcja ginekologa z założeniem szwu pewnie dzidziuś byłby dużo wcześniej na świecie.

Ja miałam. ze skurczami przedwczesnymi. pierwsza ciąża zakończyła się porodem przedwczesnym- mimo długiego pobytu w szpitalu, druga ledwo donoszona- dziecko z pogranicza- ale też ciąża była "wyleżana".

Gość ja z 1 cm rozwarciem chodziłam
cały 8 i 9 miesiąc. Wcale się nie oszczędzałam, niestety nie mogłam sobie pozwolić na leżenie. Urodziłam w terminie. Lekarz też mnie nastraszył że lada moment mogę urodzić. Radzę ci się nie stresować, może być, że szybciej urodzisz, ale to wcale nie jest powiedziane.

Gość kasia1222
Poród przedwczesny w 24 tc, nic nie dało się zrobić. Dziecko żyło dwie doby...

Gość try67u64h
w ktorym tygodniu jestes?ja w 37 , moja szyjka ma 1 cm, jutro ide na kontrole do lekarza

Gość kaskkskks
W 22 tyg szyjka skrócia si do 1,5 cm, i skurcze, trafiłam do dobrego lekarza na izbie przyjęć gin-poł, szybko założono pessar i tabletki rozkurczowe do 37 tyg. urodziłam w 40 tyg dużą i zdrową dzidzię, jednak donosiłam dzięki szybkiej i dobrej interwencji lekarskiej