Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MamFeliczkaiFrediczka

zespół pms a tabletki anty

Polecane posty

Witam Mam baaaardzo przykre napięcia miesiączkowe(depresja Depresia i jeszcze raz depresja, rycze,płacze,użalam się nad życiem bez powodu, tylko leżałabym cały czas w łóżku,potrafie zupełnie nagle wybuchnąc płaczem,wybiec ze sklepu,nie moge powtrzymywać płaczu.. a do tego ten wielki brzuch jak balon... przykładowo zjem tylko śniadanie i nic więcej a mam cały dzień brzuch taki ze nie moge zapiąc kurtki.. poprostu nie moge normalnie żyć.A do tego całe życie jestem na diecie a przed miesiączką nie sposób się powtrzymać od jedzenia co mnie przytłacza.Widze jak to "coś"burzy moje szcześliwe małżeństwo.Dodam iż mam 23 lata i takie coś mam od ok 8 miesięcy(wcześniej aż tak sie nie działo). Jakieś 3 lata temu brałam tabletki Yasminelle przez 1,5 roku,nie miałam zbytnio apetytu,schudłam, tryskałam energią,byłam poprostu piękna i szcześliwa,jednym słowem tabletki w niczym mi nie zaszkodził a tylko pomogły.Po tym 1,5 roku odstawiłam je na 6 mies,potem do nich wróciłam iiiiii.. MAKABRA!!gorzej niż PMS (płacz,krzyk,płacz,krzyk....itd....)wiec zostawiłam tablety w spokoju(niewiem czemu tak sie stało skoro tak super wczesniej na mnie działały,moze za krotki czas odsawienia?) Od 2 lat zabezpieczamy się z mężem prezerwatywą.Teraz z racji tych napięc myślę żeby wziąść z powrotem tabletki.I teraz pytanie do Was moje Drogie?Czy iść do lekarza mojego ginekologa na koszt państwa żeby tylko przepisał mi Yasminelle czy jakies inne tabletki czy iść do ginekologa-endokrynologa prywatnego w celu zrobienia szeregu badań, pod wzgledem tarczycy itp i u niego dostać receptę?Zaznaczam że zauwazyłam jakby spowolniła mi przemiana materii i wogóle nie mogę schudnać a bardzo mało jem...Jak lepiej zrobić?na wizyte u prywatnego czeka sie długo a tu już wiosna a ja bym chciała jak naszybciej mieć tabletki aby nie mieć miesiaczki a w zwiazku z tym napadu głodu a w zwiazku z tym schudnac wreszcie;))....i myśle sobie ze jakbym do niego poszła to szybciutko miałabym recepte ,tablety i było by ok..Czy myślicie że konieczne jest żebym się przepadała?i wydałą kupe kasy? JAK WY BYSCIE ZROBIŁY? PROSZĘ O RADY DZIEKUJE ZA PRZECZYTANIE

Gość QWWQDAS
czytałam po łebkach. ogólnie odkad biore tabl a teraz przerzucilam się na plastry nie wiem co to pms. i moj fcaet sie smieje ze on tez nie wie co to znaczy i mowi ze ja zawsze jesetm pogodna. a spotykamy sie juz ze 4 lata.