Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ariam

Roczne dziecko mało śpi.

Polecane posty

Gość ariam

Dziewczyny, poradźcie coś, bo ja już ledwo żyję. Synek zasypia dopiero o lub po 23, śpi do 1, budzi się, wierci, w końcu zasypia (czasami sam, czasami płacze i muszę usypiać go na rękach), później budzi się co 40 minut lub częściej. Od 4 do 6.30 chce się ze mną bawić, jeśli nie podejmuję z nim zabawy, złości się, płacze, krzyczy, więc muszę mimo że oczy same się zamykają. O 6 zje kaszkę, jeszcze się pobawi i zasypia i śpi jeszcze do 9. W dzień śpi 1-2 godziny po obiedzie od 14.30 do około 16 i zabawa do 23. Ma ustalone pory kąpieli, snu i posiłków, więc brak rutyny nie wchodzi w grę. Podkreślam, że jest to chłopiec bardzo aktywny. Najchętniej cały czas by biegał po całym domu, oczywiście ciągnąc mnie za sobą, bo bez trzymanki jeszcze nie potrafi. Po całym dniu z nim padam na pysk, a tu takie noce. Czy miała któraś z Was taki problem? Jak sobie poradziłyście?

Gość ktosssssssssssss
Wydaje mi się że późno wstaje popołudniu, może ma za dużo wrażeń w ciagu dnia i trudno mu sie wyciszyć

Gość hej hej no i co z tego
moj tez nie spał i do tej pory ma lekki sen budzi się w nocy kilkanascie razy . ma 2,5 roku . ale u mojego meza to rodzinne jego bratanek i bratanica tez nie spali normalnie do 3,5 lat. masakra...

Gość Agulekxxx
Przede wszystkim nie umie sam zasypiac, tem miałam taki problem z córką .... spała 2 razy po 30 min w dzien, a w nocy choc juz nie jadła budziła się co godzina, na bujanie itp ..... poradzili mi zapoznac sie z plikiem pdf uśnij wreszcie, 2-3 dni przecierpiałam i nauczyłam samodzielnego zasypiania, odtąd moje dziecko 20 samo z uśmiechem zasypia , wstaje 6 , bez wchodzenia do jej pokoju przez całą noc ...szczerze polecam choc myslałam ze to nie realne przy moim dziecku. Miała ok 10 ms ...

Gość ghyyy
o 23 chodzi spać???a czemu tak późno!u nas córka godzina 20 leży w łóżku (ma 11mcy)i zasypia. Nie wiem jaka w tym filozofia..

Gość Agulekxxx
aha, i im dziecko bardziej zmęczone tym gorzej śpi - przynajmniej jeszcze w tym wieku, także proponuje wprowadzić konkretną godz np 20 - 20/30 i kłaść dziecko spać, niezależnie od tego czy jest wyspane, czy trze oczka

proponuje duuuuuzo ruchu na swiezym powietrzu gdzie okazja temu sprzyja :) chodzic wozic nosic wymeczy sie :) mysle ze mozesz zrobic tak zeby synka przetrzymac tzn ze jesli chce isc spac o 23 to niech idzie , pozowlic mu spac do tej 1 pozniej bawic sie (ja wiem ze ciezko ale juz zmierzam ) i bawic sie az sie zmeczy :) szybko mu sie zachce spac i w dzien nie klasc go tak szybko tylko tez go zajmowac bawic sie az padnie i polozyc na godzinke dwie i znowu wymeczyc i przetrzymac az do 21 :) moze 3 dni i sie mu ten sen ureguluje :) moj synek 16 mies spi od 21 do 7 rano bez przerwy i godzinke w dzien wlasnie o tej porze :) duuuzo z nim jestem na dworzu duuuzo je wiec i w nocy nie placze za jedzeniem :D

Gość ariam
zastosowałam się wczoraj do rad -mammusi- Z synkiem bawiłam się mimo iż marudził już przed południem bo był zmęczony po kiepskiej nocy. Zasnął po obiadku o 14.30 i obudziłam go o 16, bo pewnie by spał jeszcze z godzinę, ale był wyspany i z chęcią podjął zabawę i szaleliśmy do wieczora. O 22 padł jak nigdy i spał ładnie w nocy jedynie z trzema pobudkami. Pierwsza o 23, druga o 3 i trzecia po 6 bu już był głodny, zjadł i spał do 9. Gdyby tak było zawsze to bym była przeszczęśliwa, ale nie chcę zapeszać. Dziękuję za rady.