Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość siostra urodziła dziecko

Ile ważyły wasze dzieci przy urodzeniu? Siostry za mało

Polecane posty

Gość siostra urodziła dziecko

Siostra urodzila córke 7 dni przed terminem z ostatniej miesiączki- to ciąża donoszona. Waży ta mala 2800 i ma 53cm Wszyscy ubolewają że taka mała mimo że siostra przytyła 20 kg i dobrneła 100 kilo w sumie. Chyba normalna jest ta waga dziecka?

Gość zla mama
4700.

Gość Izabelka......... ...:)
normalna waga. Nie wiem o co chodzi...to ile dziecko musi wazyc zbey niby wazylo dobrze? Jedni waza 2700 a inne dzieci 3,5 kg...a jeszcze inne 5 kg.

Gość Mrs.Elitte
wiele moich koleżanek urodziło dzieci o podobnej wadze wiec to normalne, moje zaś bylo dużo wieksze:)

Gość ebbnerthb
normalna waga, dzieci rodza się rózne nie wszystkie to kolosy. Moja coreczka wazyła 3.200 dł 56cm, czyli tak standardowo, przytyłam w ciązy 12kg. a córka kuzynki urodzona w terminie 2.700 48dł po prostu jest taka drobna i tyle za to synek szwagierki urodził się 4.5kg 60dł mimo ze szwagierka przytyła tylko 9 kg w ciąży

Gość eeeeeeee......................
jest ok........ mój też tyle ważył, a dzisiaj na 13 lat i 70 kg.........:( za dużo

Gość mama sama.....
mój synek urodził się dzień przed planowanym terminem ważył 3040 kg i miał 54 cm.a mój kuzyn urodził się 2200 kg teraz ma 32 lata i jest wysoki 189cm i waży 90kg.

Gość elaelżbieta
Za noworodka o prawidłowej masie urodzeniowej przyjmuje się dzieci o wadze od 2500g do 4500g.

Gość mama Bruna!
moj wazyl 3 660. Mojej siostry cora 2 600 a wczoraj urodzila syna 2 900.

Gość Izabelka......... ...:)
bo jeszcze wsrod wielu osob panuje stara zasada "dziecko zdrowe to dziecko grube"

Gość to i ja sie dopisze
moj maly urodzil sie w 38t4d i wazyl 2950 i byl 49cm dlugi. Ja przytylam w ciazy 20kg. Maly ma dzis prawie 4 latka i jest wysoki i normalnie zbudowany :)

Gość prawidłowa masa ciała noworodk
a, to ta od 2501g ;) 2500 g u noworodka donoszonego, to już hipotrofia;)

Gość prawidłowa masa ciała noworodk
3500g to ŚREDNIA, PRZECIĘTNA masa noworodka urodzonego w terminie i na taką wagę w dniu porodu z OM nastawiony jest aparat usg dlatego w sytuacji, gdy dziecko jest oszacowane na niższą wagę automatycznie termin porodu przesuwa się i jest późniejszy w/g aparatu usg, a gdy dziecko jest większe aparat usg podaje, że dziecko powinno urodzić się wcześniej niż z terminu OM;) tak to działa;)

Gość moja córka
ważyła 2750 i 51cm. nikt mi nie powiedział że za mało waży. jedynie lekarz "skomentował" że jest długa a chuda co rzadko sie zdarza. za to po urodzeniu bardzo dobrze przybierala na wadze.

Gość jgikuu
3400 51cm

Gość Przykładasz na środek czoła
Moja miała 3750 i 51 cm długości ale urodzona w 41 tygodniu ciąży, gdyby przyszła na świat wcześniej, ważyłaby mniej.

Gość moje dzieci
moje dzieci kolejno: 2900, 3500, 3700, wszystkie ciąże donoszone, we wszystkich przytylam równo po 11kg. Nie ma schematu

Gość edfefeffe
moj synek mial 58 cm i wazyl 3360, ale dziecko siostry ma normalna wage, nie martw sie nadrobi wszystko, a jak sie rodza wczesniaki po 1700itp

urodził sie w terminie. 4 kg, 56 cm.dziś to widać...chłopak o grubej kości a ja chuderlaczek. ehh dobrze że już po wszystkim:)

Gość ajtam/
A moj syn 2480 dokladnie.

Gość erfwergwerg
Moja córa ważyła 2400 gramów. Ani będąc w ciąży się nie przejmowałam, ani po jej urodzeniu bo u nas w rodzinie dzieci rodzą się drobne a potem nadganiają. Tak zresztą było z moją córą - szybko znalazła się w połowie siatki centylowej i tak jest nadal (ma 3 lata i wszędzie jest średnia pod względem wymiarów).

Gość blaplabaa
4100- 59 długi

Gość małamiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Moja ważyła 2960 a cm miała 52. Urodzona w terminie. Ja w ciązy przytyłam 16 kg.

Gość To i ja się pochwalę....
Urodziłam bliźniaczki w 37 tygodniu : 1) 2850g 49cm 2)2500 48cm. :) :)

nasza maluda 3580g i 56cm, a ja przytyłam 8kg, moja mama przytyła 6kg a ja ważylam 2400g i 56 cm.

Gość moj syn Tomek
3170, donoszony 40t+4d, a dlugosci nie znam nie mierzyli (uk) ale tak gdzies 50 cm