Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

podlej kwiatki

Spierzchnięta usta

Polecane posty

Hej czy znacie jakis dobry sposob na suche i popekane usta ? Dodam iz nigdy nie mialam zbytnio problemow z zajadami lub cos tego typu. Opryszczki nigdy nie mialam i nie mam, na ''zimno'' mi to tez nie wyglada. Usta sa ciagle suche pomi o stosowaniaa kremow na noc oraz pomadek w ciagu dnia. Juz kiedys cos takiego mialam ale wystarczyly dwa dni posmarowania ust mascia z witamina A i przechodzilo od razu a teraz nie moge dac sobie z tym rady. Skorka mi odchodzi, pieka strasznie dopki nie nawilze ich pomadka. Gdy juz je posmaruje to nic nie widac usta wygladaja na zdrowe, nie sa wtedy ani zaczerwienione ani nie pieka. z rana kaciki ust sa tak ''suche'' ze nie jest w stane nawet kanapki szeroko ugryzc :/

Gość ftgdtrrdses
kiedys czytalam, ze wg chinskiej medycyny spierzchniete usta sa zwiazane z klopotami trawiennymi, nie masz zaparc ostatnio? moze jakis olej pij, nawilzaj sie od srodka.

Kurde z tym miodem moze byc ciezko bo nie znosze smaku ani zapachu miodu :( Czujac go od razu ciganie mnie na wymioty. Od dziecka tak mam :/

Gość ftgdtrrdses
pewnie to przejsciowe problemy, nawilzaj, natluszczaj tym co lubia twoje usta i tyle, mi najbardziej pomaga balsam tisane z apteki lub pomadka alterra rumiankowa z rossmanna, moze tobie podpasuje i na dluzej efekt da, sprobuj wzbogacic diete o blonnik

wazelina tak samo nie dziala juz probowalam. nawet w aptece kupialm taka pomadke na ''zajady'' wysmarowalam cala i nie pomoglo :/ mojemu partneroiw nic nie dolega tylko mi sie cos przyplatalo :/

Gość Izabelka......... ...:)
mam ten sam problem od ok. tygodnia. Też w ciąży jestem. smaruje czesto wazelina kosmetyczna. Jest te taki fjany malutki krem waniliowy z Avon + takie "jajeczko"

co do blonnika to jem codziennie jogurt z otrebami owsianymi. smaruje usta non stop pomadka NIVEA Classic i na noc krem nivea na usta. jak sa posmarowane to wszystko jest ok a jak sie wchlonie wszystko to na nowo pieczenie powraca :/ dziwi mnie to bo kiedys nawet w ciagu zimy nie musialam stosowac nic na usta albo w lecie w najgorsze upaly moje usta byly zdrowe :(

Izabelka......... ...:) - napisz proszę cos więcej na temat tego kremu i jajeczka. Może tez zainwestuje bo juz mi nic nie pomaga. Wazelina kosmetyczna tak samo mam w domu posmaruje i za ok godziny znow to samo :(

Gość julian_król
No pech z tym miodem u Ciebie, bo mi tylko on pomaga (tez jestem w ciąży).3 razy posmarowane na noc i mam aksamintne (oprócz peknięcia w środku, które się goi). P.S. witamina A nie jest wskazana w ciąży.

Jak to nie wolno masci z witamina A ? Od zawsze ja stosowalam i w aptece bedac ostatnio zapytalam czy wolno ja stosowac na co farmaceutka odpowiedziala mi ze nie ma przeciwwskazań do stosowania w ciazy...:( no to masc juz odpada pozostaje zmusic sie do miodu jakos :(

Izabelka......... ...:) - a to takie cudo to jajeczko ? No to sprobujemy moze akurat pomoze bo juz nie daje rady z tym... Najgorsze jest chyba odstajaca skorka ;/ i to pieczenie...

andziulka007 pomadki z neotrogeny tez uzywalam i nie pomaga :( pomoze tak samo jak nivea na godzine max 2 i po wchlonieciu znow to samo... :(

Gość julian_król
Ja nie jestem lekarzem ;) Ale farmaceucie tez nie zawsze sa douczeni... Jak Cię to interesuje to wygoogluj sobie. Może na małą powierzchnię skóry nie szkodzi... Poczytaj.

Gość Izabelka......... ...:)
wiesz co wszedzie pisze zeby nie styosowac kremow z wit A w ciazy. Nawet na kremie z wit A chyba o tym pisze. Tez o tym na samym początku nie wiedziałam i smarowalam usta takim kremem.

Gość hahaaaaaaaa
wazelina pomoże:D maz napewno gdzies ma:D

Gość MMM333
spróbuj maścią majerankową...

Gość ja przekłuwam kapsułkę z wit E
albo kupuję taką w kroplach i ona doskonale goi

a maść majerankowa z pewnością Tobie nie zaszkodzi

mnie też ta majerankowa trochę dziwi ale może ktoś wie co pisze ;) nagietkowa faktycznie działa "naprawczo" wiec może też się nadać. Ale pękające usta często świadczą o niedoborze wit z grupy b

Juz sama nie wiem... Jak nie przejdzie przez kilka nastepnych dni to do lekarza pojde moze to brak jakis witamin w organizmie w co szczerze watpie bo zdrowo sie odzywiam