Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość analyticcccs

Rodzice wyrzucili mnie z domu. Moge żądac od nich alimentow?

Polecane posty

Gość analyticcccs

ucze sie, mam 23 lata, nie mam gdzie mieszkac, spalam kilka nocy na dworcu. Moge wniesc sprawe przeciwko nim?

Gość fcbfb fbbd
mozesz, idz do jakiegos prawnika darmowego, w centrum pomocy rodzinie na przyklad?

Gość na policję idź
zaprowadzą cię do domu jak jesteś tam zameldowana

oczywiscie, ze mozesz wystapic o alimenty na siebie , zreszta nie moga Cie wyrzucic z domu , jesli jestes tam zameldowana .Ale czemu tak zrobili ? Co sie stalo?

Gość Singielek...
Kodeks Rodzinny i Opiekuńczy Art. 135. 1. Zakres świadczeń alimentacyjnych zależy od usprawiedliwionych potrzeb uprawnionego oraz od zarobkowych i majątkowych możliwości zobowiązanego. 2. Wykonanie obowiązku alimentacyjnego względem dziecka, które nie jest jeszcze w stanie utrzymać się samodzielnie albo wobec osoby niepełnosprawnej może polegać w całości lub w części na osobistych staraniach o utrzymanie lub o wychowanie uprawnionego; w takim wypadku świadczenie alimentacyjne pozostałych zobowiązanych polega na pokrywaniu w całości lub w części kosztów utrzymania lub wychowania uprawnionego.

Gość Singielek...
Krótko mówiąc, dopóki nie będziesz posiadać stałego źródła dochodu, dopóty rodzice są zobligowani utrzymywać Cię materialnie, szczególnie w okresie studiów.

Gość rodzice wyrzucili cie z domu
spalas na dworcu, teraz piszesz niby powazny temat na KAFE ??? masz neta? gdzie jestes ? Ale na KAFE ???????????????????????????????????? co debilizm, jakby bylo to prawda to zasiegnelabys porady z innego zrodla

Gość hfb
ej przeciez to kolejne prowo zreszta nieudane