Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nanana.;D

Co zrobić aby moje włosy nie wypadały i były gęstsze?

Polecane posty

Gość nanana.;D

Moje włosy są bardzo cienkie,wypadają. Jak zrobię kucyka to ten kucyk jest jak dwa moje palce u rąk, dosłownie.. Włosy mam do ramion. Strasznie mi się łamią i rozdwajają końcówki. Końcówki podcinam co miesiąc ale to i tak nic nie daje. Dziś obetnę a za tydzień znów mam je porozdwajane.. Może to z powodu diety. Jem mało słodyczy staram się jeść więcej owoców bo i tak brakuje mi witamin. Wiem , że to genetyczne ale na pewno są jakieś sposoby aby włosy nie wypadały. Nie używam prostownicy,lokówek itp. Delikatnie rozczesuję włosy,nigdy za nie nie szarpała. Od zawsze moje włosy były takie słabe. Kiedyś przy czesaniu wychodziły mi garściami teraz trochę mniej. Kupiłam sobie maseczkę Biowax -kreatyna+jedwab, słyszałam , że jest dobra. Tylko nie wiem czy mam ją wcierać tylko we włosy czy można też w skórę głowy bo nie chcę , żeby mi się przetłuszczały czy coś. Proszę o jakieś sprawdzone rady co mogłabym zrobić to jest dla mnie strasznie uciążliwe , nic nie mogę z nimi zrobić. Może jakieś odżywki, maski,domowe sposoby,szampony,co robić a czego nie, jakaś dieta.. cokolwiek co byłoby skuteczne i co daje spore efekty. Z góry dziękuję wszystkim za rady.

brak ci jakiś minerałów/witamin. Może jakiś suplement diety. Zapytaj się w aptece podając objawy.

Gość rthnmymnbvc
nikt nie wie

Ja po prostu ogoliłam na 2,5 cm maszynką i zrobiły się dużo mocniejsze i nie wypadają, do tego łykam witaminy :) Ale to jest sposób hardcore dla kobiet :)

Gość kochanica kochanicaaaaaaa
proponuję olej kokosowy. Najlepiej go kupić w sklepie ze zdrowa żywnością, gdyz jest to olej spozywczy. Wygląda jak smalec i nie ma zapachu. Ja ok.pół łyzki stołwej tego oleju podgrzewam (np.w mikrofali ok. 50 sekund), zeby sie rozpuścił (nie jest to konieczne, ale łatwiej sie go wtedy naklada). nanoszę na całe włosy i wcieram w skóre głowy (włosy moga byc suche lub zwilzone). na to nakładam folie aluminiową i tak trzymam minimum pół godz. po tym czasie nalezy głowę umyć szamponem. Włoski są piękne, nie puszą się, wyglądają zdrowo imniej wypadają. Koszt oleju (słoiczek 250 ml) to ok. 30 zł. Wszystkie odzywki sie przy nim chowają. Polecam!

Gość kochanica kochanicaaaaaaa
acha! polecam tez suplementy, np.skrzyp polny, którego nalezy uzywac max 3 m-ce, a potem zrobic przerwę. Mam nadzieje,że pomogłam:)