Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gabrysia.... .. . .

ile wydałyście na wyprawke?

Polecane posty

Gość Gabrysia.... .. . .

jak w temacie?

Gość zkkkkkkdd
lacznie ok 6 tys

Gość M.N.P-P
Nie pamiętam dokładnie,ale jakies 4 tys chyba

Gość Zaraz się tu
zaczną licytować która więcej wydała...

Gość M.N.P-P
Dlaczego zaczną się licytowac? Kobieta pyta to odpowiadamy.

Gość a ja powiem tak:
wydalam jakieś 1,5-2tys. Z tym że Lozeczko dostałam a wózek i fotelik samochodowy używany kupiłam. Ubranek też trochę dostałam więc nie musiałam dużo kupować.

Gość około 2 tysięcy zł
ale wózek i łóżeczko kupili nam rodzice.

A ja dalam mało :] Nie bede sie przebijać... Dałam ok. 1500zł, moi rodzice (dziadkowie) kupili wozek i kołyske za 1200zł :] Łącznie mniej jak 3000zł :]

Gość Bądź sobą
ok. 2 tysięcy, łóżeczko mieliśmy(ale bez materaca), do tego wózek 1000 zł. Ale potem dokupowałam jeszcze, bo okazało się, co było jeszcze przydatne :)

Gość natasza andriejewa
Ok. 4 000 zł, niestety nic od nikogo nie dostaliśmy, kupiliśmy wszystko sami i nowe.

Gość naleśnikowaa
hmhm niech pomysle... to pewnie ze 400zl: baaardzo uzywany wozek, pampersy, chusteczki, kilka ubranek z lumpa, zel do kapieli dla niemowlat, wanienka i tyle. nawet wkladek laktacyjnych nie mialam, nie mowiac juz o biustonoszu do karmienia.tylko tyle mielismy, to byl bardzo trudny czas dla nas. najgorszy w moim zyciu. lozeczko i fotelik kupilismy za becikowe dopiero.

Gość Gabrysia.... .. . .
ja się troche denerwuje bo tez trudny czas mam. Męża firmę chyba zamkna sie okazało właśnie i będzie musiał suzkac nowej pracy a ja za duzo nie zarabiam. Do tego co chwile cos np. w styczniu oc, w lutym ac, teraz przeglad i opony do samochodu. I jeszcze co chwile na cos innego, bo to rpzeziebiona byłam, to dostałam wysypkę. w sumie nie wiem na co mi sie pieniądze rozchodza. Ja dostane łóżeczko i troche ciuszków. Reszte będe musiała sama kupic. No martwie się.

Gość gutkowababak
nie no to ja jak podliczę to z łóżeczkiem, meblami, wózkiem itd. to ok 3 tys. Sporo i tak kupowaliśmy w komisach, nie licząc ubranek na pierwsze dni, dla mnie majteczek czy biustonosza do karmienia specjalnego, a nawet koszulki która okazała się hitem dałam ponad 100 zł za taka BabyOno, ale wygoda nie do porównania!!! Poza tym np Bujaczek-leżaczek od FP ale z komisu 150zł taniej niż w sklepie a bardzo dobry stan, łóżko podobnie, tylko materacyk dokupiony. Zaoszczędzić się da tylko trzeba chcieć

Gość Juratka
wydalam zdecydowanie za duzo...czlowiek "swiruje" przy pierwszym dziecku a potem okazuje sie, ze wszystkiego za duzo sie kupilo i jeszcze dodtakowo kilka gadzetow zupelnie zbednie:-)

Gość Myszatakatka
wiesz zawsze można oddać:)Ale się powymieniać - poszukaj na rożnych forach dziewczyny często tak właśnie uzupełniają swoje braki, z innych "nadprogramowymi rzeczami" :)

Gość OUpi
nie liczylam ale sporo ;)

Gość za wszystko dalam sporo bo
az 25-28 tysiecy zl, ale wliczam w to wozek, lozeczko, meble, malowanie pokoju, fotelik, ubranka, kosmetyki. No po prostu wszystko. Od nikogo nic nie dostalam.

Gość nsnmz
Ok 7 tysiecy wszystko nowe

Gość za wszystko dalam sporo bo
ja np. kupilam laktator niepotrzebnie, bo piersia karmic nie moglam jak sie okazalo, wydalam na monitor odechu niepotrzebnie, na posciel za duzo, na 3 materace, na niepotrzebne mebelki, zabawki itd. Przy drugim dziecku wydalabym duzo mniej, ale nie mialabym kosztow zwiazanych z pokojem. Bo wprowadzalismy sie do domu i pokoik od podstaw robilismy.

do tej pory od grudnia laktator,butelki,smoczki184 zł bodziaki85 zł ubranka95 zł pajace40 zł termometr30 zł kocyki57 zł komplet do łóżeczka + materac284 zł chusteczki nawilżane15 zł pieluchy78 zł maść Avent + nakładki + koszula 67 zł RAZEM 935 zł czeka nas jeszcze wózek to ok 1000 zł nowy, fotelik samochodowy używany ok 200-250 zł, dla mnie rzeczy do szpitala to jakieś 300 zł, łóżeczko 200 zł, pieluszki flanelowe i tetrowe ok 40 zł, rzeczy do pielęgnacji (oliwka, żel, Octenisept, patyczki, gruszka, płatki, nożyczki, sól fizjologiczna) ok 140 zł, szczepionka Engerix B ok 50 zł no i jeszcze dwie paki pieluch ok 75 zł i ubranka to pewnie ok 150-200 zł więc wychodzi ponad 3 tysiące. Chciałabym jeszcze leżaczek bujaczek albo taką huśtawkę ale pomyślimy o tym jak Mała będzie mieć ponad miesiąc.

Kiedyś liczyłam to z wózkiem plus remont pokoju małej i meble wyszło ok 5 tyś.

Gość ja wydałam coś ...
Dostaliśmy łóżeczko drewniane, leżaczek bujaczek, mate i prawie wszystkie ciuszki, a reszte kupiłam nowe: -pościel do łóżeczka 2x, wózka, materac, prześcieradła, ochraniacz, rożek, rogal, przybornik - 368 zł - środki higieniczne dla mnie i dzidzi i do kąpieli około 30 sztuk, w tym wanienka, kosmetyki, kremiki, maście, wkładki, podpaski, pieluszko tetrowe, nozyczki itp - 349 zł - do karmienia, 2 butelki małe, 2 duże, laktator, podgrzewacz, smoczki, aspirator- 316 zł - ubranka wyjściowe około 150 zł -szlafrok i koszula dla mnie 150 zł -stanik do karmienia 90 zł -płyny do prania 40 zł -stojak pod wanienkę i przewijak -120 zł -chusteczki 6- pak , 2x pampers, herbatka 88 zł - wózek 3w1 z fotelikiem 1500 zł Kocyki i ręczniki dostałam. Wychodzi około 3200, może trochę więcej, bo zawsze coś tam jeszcze się dokupuje już po narodzinach.

Ja jak obliczałam ostatnio, to wychodzi mi jakieś 2,5-3 tys. Musiałam gdzieś z czymś przegiąć chyba solidnie w wyliczeniach bo liczyłam bez ubranek i bez wózka (to mam po starszej). Nie wiem... wyjdzie w praniu :D Wiele cen zaokrąglałam w górę na wszelki wypadek, żeby wiedzieć ile mam szykować kasy. No i plus nowe meble do dziewczynek, malowanie ścian u nich, dywan i inne pierdoły- myślę, że w 3 tys. powinniśmy się tutaj zamknąć... no góra w 4tys.

Gość aniaaniaaniadasaijd
ja na szczęście większość dotałąm po siostrze...najwięcej wydałam na bieliznę dla siebie:) i jeśli do wyprawki można wliczyć bieliznę typowo do karmienia to na same staniki ok 300 zł i dwie koszulki po ok 140zł, ale super wygodne od BabyOno, warto było tym bardziej że zaoszczędziłam na innych rzeczach:)

najdroższy wozek ponad 3000 i łożeczko z dodatkami typu pościel, baldachim, rozek itp,prawie 1000 inne rzeczy do 1500

Gość no i co?
najlepiej to nieliczyc bo i tak trzeba kupić i tak,jestem zwolenniczka kupowania ubranek markowych z drugiej reki a potem sprzedaje wszystko na allegro i to wychodze prawie na zero a moja mała chodzi zawsze ładnie ubrana,najdroższy byl wózek bo kupiłam inglesinę classica i pokój dziecięcy plus nowy materacyk to chyba bylo okolo 6 tys ale 2,5 tys mi sie już zwróciło bo dobrze sprzedalam wózek