Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak to jest?

brak ruchów.

Polecane posty

Gość jak to jest?

Witam. Jestem w 40tc i od 3 dni bardzo rzadko czuje ruchy dziecka... Ogólnie jest tak że mała zawsze była ruchlwa a teraz w ciągu dnia może 4 razy czuje jak sie lekko przekreci czy nóżke wyprostuje... Brzuch sie nie obniżył ale mam wrażenie że mała zsunela sie niżej bo wcześniej można było wyczuć jej tyłek pod samymi zebrami a teraz tak troszkę wyżej niż w połowie między zebrami a pępkiem. Czy to może być dlatego, czy powinnam sie udać do szpitala na ktg? Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie ale brzuch mam maly jak na końcówkę ciąży i do tej pory był taki jakby jedrny a teraz jest trochę "galaretowaty" i miękki.

Gość lglkh;l
idz do szpitala lepiej na zimne dmuchac

Gość mzxmzx
No to szykuj się do porodu. Dziecko już mało ma miejsca poza tym pewnie masz skurcze przepowiadające których jeszcze nie czujesz, znaczy się będziesz rodzić.

Gość jak to jest?
Ale trwa to już jakieś 3 dni więc możliwe że to do porodu? Skurczy na ogół nie czuje ale wiem że je mam bo twardnieje mi wtedy brzuch. Czasem czuje też takie klucie w dole brzucha...

Gość jak to jest?
Wypowie sie ktoś jeszcze?

Gość olamary
No z tym przygotowaniem do porodu i ruchami to jest różnie, mój się kręcił do samego porodu, jedź na izbę zrobią Ci ktg i będziesz spokojniejsza, albo zjedz czekoladę i połóż się na boku ja tak zawsze robiłam jak mnie coś niepokoiło, mój też fikał koziołki jak się dużo wody napiłam, ale tak szczerze to pojechałabym bo w końcówce mogą się zdarzyć najgorsze rzeczy, ja miałam ktg pod koniec ciąży co 2 dni.

jedz do szpitala, od ręki zrobią ci ktg i będziesz spokojna

Gość gfgfvz
Możesz podskoczyć na ktg do szpitala. A ogólnie kiedy masz się zgłosić do porodu? Chyba nie masz czekać aż samo się zacznie?

Gość strasznejesttozycie
jedz jedz po co sie denerwowac, lepiej jechac i sprawdzic

Gość strasznejesttozycie
zbieraj rzeczy, torbe i na porodowke marsz!:)

Gość asikasl
ja tak mialam ze 3 dni przed terminem mala przestala sie intensywnie ruszac,ale ja bylaam w szpitalu wtedy wiec sie nie martwilam bo mi ktg robili kilka razy dziennie ktore pokazywalo ze malutka spi,lepiej jedz na ktg tym bardziej ze ty juz po terminie jestes,lepiej dmuchac na zimne,powodzenia

Gość musisz zadzwonić do szpitala
Nie jestem po terminie bo ten mam za 5dni. No i do porodu też nie mam sie zgłaszać wcześniej tylko dopiero jak wody odejda albo będę skurcze co 5minut utrzymywaly sie przez min2 godziny. Do szpitala nie mam za bardzo teraz czym jechać bo jestem sama w domu a narzeczony w pracy. Więc jak już to dopiero rano bym pojechała.. Po za tym u nas jakoś niechętnie robia ktg, a mój lekarz powiedział że dopiero jak coś poważnego będzie sie działo albo przenoszę to na ktg mam iść więc już sama nie wiem. Bo wkoncu ona sie rusza. Co innego jakbym jej wogóle nie czuja. Lekarz mówił żeby jechać jakbym nie czula nic przez 6 godzin. A czuje raz na 3-5 godz.

Gość asikasl
niewiem tyle sie teraz slyzy ja bym nie czekala,ale to twoje dziecko wiec ty wiesz najlepiej :) powodze ie jeszcze raz.

Gość strasznejesttozycie
dokladnie sama zrobisz jK uwazasz.

Gość jak to jest?
Chyba rano pojadę

Gość corkaKTOREJmatkaNIEkochala
ok to spakuj sie i do spania :)