Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aska.l

17 tydz ciazy i przeziebienie-czym sie leczyc?

Polecane posty

Gość aska.l

mam straszny kaszel,katar i dotego boli mnie gardlo kupilam w aptece syrop ziolowy i troche pomogl na kaszel ,ale katar i gardlo mnie dobija -jak sobie pomoc

Gość natuuuralnie
Miód, cytryna. Tylk ogoraczkę jak będzie wysoko trzeb czymś dozwolonym zbić, bo jest niebezpieczna

Jak ja byłam przeziębiona to poszłam do lekarza bo w aptece sami nie byli pewni co mogą mi przepisać.

Gość aguteczek
Mnie ginekolog zalecił na chorobę w ciąży wapń i wit. C.

Gość Garbysia:):)
ja piłam herbate z duzą ilościa miodu i cytryny, sok z cebuli i płukałam gardło woda z sola. Płukanie dużo mi pmogło. Możesz tez płukac naprarem z sząłwii ale wg mnie sol lepiej działa, Na katar nic nie stosowałam. Sam rpzeszedł, zreszta ja mam ciągle lekki katar, chyba alergiczny bo innego wyjścia nie widze. ale możes tez wdychac pare wody z sola czyli robic tzw inhalację.

Gość Ciężarówa2121
Ja polecam syrop prenalen- mieszanka samych soczków :D ma malinowo-czosnkowy smak :). Poza tym miód, cytryna, cebula- tradycyjnie. Na zatoki, które mnie dwa razy potwornie sponiewierały stosowałam płukanie nosa wodą z solą. Na bolące gardło (ale nie tak bardzo) ulgę przynosiły propolki- bezpieczne dla kobiet w ciąży tabletki do ssania. Jeśli jest bardzo kiepsko, to lepiej pójść do lekarza, szkoda się męczyć