Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tuutkaa

35 lat i coraz bardziej skąpe miesiaczki.......

Polecane posty

Gość tuutkaa

Dziewczyny, moze któras z was miala podobnie-miesiaczki zawsze mam regularnie, wiem ze cykle mam owulacyjne bo czuje moment owulacji. Ale od jakiegos czasu mam coraz bardziej skąpe miesiaczki-ostatnia bardziej przypominala plamienie niz okres. Wizyte u gina mam za niecaly miesiac i teraz siedze i zastanawiam sie co moze byc przyczyna. Od jakiegos czasu czuje tez dziwne mrowienie w podbrzuszu....kurcze, no nie wytrzymam nerowow do tej wizyty

Gość jestem 40-latka i mam to samo
moze jeszcze miesiaczka nie zamienia sie w plamienie, ale jednak czas krwawienia skrocil sie o co najmniej dwa dni (zawsze miala, bardzo obfite i dlugie miesiaczki). Zastanawiam sie, czy to nie jest oznaka zblizajacej sie menopauzy..? :( na kolejnej kontroli tez zapytam o to ginekologa

Gość jestem 40-latka i mam to samo
* zawsze mialam

Gość tuutkaa
ale ten bol wystepuje zawsze 14 dni przed @, ustępuje nagle-tak jak po pęknieciu pecherzyka, wystepuje zmiennie-raz z prawej, raz z lewej strony, jest miejscowy-dzieki temu, ze wiedzialam kiedy jest owu, zaszlam w ciaze w 1 cyklu staran... sama juz nie wiem, ale jesli cykl byłby bezowulacyjny to krwawienie moze byc bardziej skąpe?

Gość szalona chmurka
Zbadaj hormony może one ci namieszały.

Gość tuutkaa
no wlasnie teraz tak siedze i czytam i juz wiem ze badanie hormow to podstawa, dziewczyny napiszcie dokladnie jakie powinnam zrobic?

Gość szalona chmurka
Na początku prolaktynę,progesteron i estradiol.Z tym że progesteron najlepiej zrobić 7 dni po owulacji.Prolaktynę w dowolnym dniu cyklu na czczo.

Gość tuutkaa
chmurka, bardzo Ci dziękuje...a powiedz prosze robic też poziom hormonow tarczycy?

Gość szalona chmurka
W sumie możesz zrobić tsh.Powiedz a kiedy ostatnio miałaś robione usg ginekologiczne?

Gość tuutkaa
dawno, ok 3 -4 lat temu

Gość tuutkaa
przez cale zycie malam cykle jak w zegarku, nigdy zadnych problemow z hormonami, przez kilka lat bralam tabletki anty, po ich odstawieniu tez zadnych problemow, nic-zaszlam w ciaze w 1 cyklu staran, po ciazy wszystko ksiazkowo, cykle 28 dni-i nagle cos nie tak...ehhhhh Zastanawia mnie jeszcze to mrowienie w dole brzucha...

Gość szalona chmurka
No to warto je powtórzyć.No i te hormony.A bierzesz może tabletki anty?

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
idz do ginekologa