Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

monika_poloz

poród naturalny czy cesarka

Polecane posty

Witam,prowadze badania odnośnie aktualnych oczekiwań kobiet ciężarnych przed porodem. Bardzo duzo kobiet chce nadal rodzić naturalnie, jednak zaczyna być modna cesarka na życzenie. Poniżej znajduje sie adres do ankiety która chciałabym aby Panie wypełniły udzielajac odpowiedzi na proste pytania, jak Panie widzą swój poród. Ankieta jest w pełni anonimowa, a wyniki są dostepne po zakończeniu ankiety. http://moje-ankiety.pl/respond-36084.html

Gość aaawwweee
MOJ PORÓD BYŁBY OK GDYBY TYLKO POZWOLONO MI WSTAC RAZ NA JAKIŚ CZAS ZMIANIĆ POZYCJĘ 10 GODZIN NA LEZĄCO W JEDNEJ POZYCJI TO BYL KOSZMAR

Gość Justyna22.
Wypełniłam, fajna ankieta i z wyników idzie się dowiedzieć jaki procent kobiet ma zdanie podobne do naszego ;) pozdrawiam

jestem położną, widziałam juz bardzo dużo porodów leżących, i bardzo ważne jest to zeby kobieta chodziła, przyjmowała różne pozycje, wtedy ból jest mniej odczuwany, lepsze jest samopoczucie, kobieta nie czuje sie uwieziona. Do aktywności w czasie porodu dązymy i mam nadzieje ze w każdym szpitalu stanie się to regułą!!

Gość a to jest ankieta tylko
dla kobiet ktore beda rodzic silami natury. Moze warto zaznaczyc, ze do takich kobiet jest tylko kierowana

Gość Icy Moon
Jestem swiezo po porodzie i najgorsza rzecza jaka mnie spotkala to byla wredna polozna :( Niestety fajne mlode dziewczyny konczyly dyzur i przyszla jedza. Nie sluchala mnie, nie informowala o niczym, co chwile sie czepiala. Generalnie marzylam glownie o tym zeby wyszla w cholere i zeby zostac samej. Tego zdecydowanie nie oczekiwalam...

nie, ankieta jest dla każdej kobiety, takiej która chce rodzic siłami natury jak i poprzez cięcie cesarskie. Poprzez badania chcę właśnie ukazać jak aktualnie kobiety myślą o porodzie, w jaki sposób chca odbyć poród.

Gość Myślę, że jeśli
Oczywiście, że naturalny, chociaż ja stchórzyłam i mając wybór zdecydowałam się na cesarkę :P