Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolajn88

beta ujemna, testy negatywne a macica rozpulchniona

Polecane posty

Gość Watpie, że zobaczyła
byś już dziś dwie kreski(zakładając, że ta ciąża jest)

Raczej moze nie wyjsc jeszcze test,skoro beta jest jeszcze malutka,odczekaj kilka dni i wtedy mozesz zrobic test,albo powtorz bete nie za tydzien,a za 2 dni.Biedziesz mogla wtedy ocenic czy przyrasta

Gość karolajn88
powtorze ja w poniedzialek, bo jutro nie dam rady :( mam skierowanie takze ok. Jeju chcialabym zeby faktycznie byla to ciaza. Ciekawi mnie to, ze dzisiaj moja macica miala wielkosc 60x27mm, a ok. roku temu 20x57mm...czemu ten pierwszy wymiar jest wiekszy niz na poprzednim usg? wskazywaloby to faktycznie ze macica sie powiekszyla?

Gość z ta bea to jest różnie
bo prawidowy przyrost to conajmniej 60 procent w ciągu 48 h...ale przeciez musza być skoki bety skoro dochodzi się do kilkudziesięciu tysięcy... Ja w ciągu 48 h mialam skom ponad 20 - krotny z 700 do 1600...

Gość z ta bea to jest różnie
Ale z tym powiększeniem macicy...to oco chodzi, ja w 6 tc, przy widocznym w macicy pe chrzyku miałm macice niezmienonych rozmiarów, potem nieznacznie powiekszoną...

Gość karolajn88
z tym powiekszeniem to moze ja sobie wydedukowalam... ale napewno jest rozpulchniona, przynajmniej wczoraj byla jak ginekolog mnie badala

Gość możesz spróbować z sikańcem
w weekdend. mi wyszła wielka bladziocha przy becie 13 z kawałkiem. ale wyszła (czułość testu była od 25). tylko zrób z jak najbardziej skoncetrowanego moczu, czyli po nocy. Ale jak wyjdzie test ujemny to nic nie znaczy. PO weekendzie jak to ciąża to beta będzie wyższa i w widełki się załapie. Ciebie teraz przysrost po 48 h nie interesuje a potrzebny Ci jest po prostu wynik, czy jest ciąża czy nie.

Gość musisz czekac cierpliwie
Rozpulchniona macica jest przed okresem/ w ciąży. ja kiedyś dostałam w laboratorium błędny pozytywny wynik bety, pobiegłam do gina, ten nie zobaczył pęcherzyka tylko stwierdził rozpulchniona macicę...dwa dni później dostałam okres. Musisz uzbroić się w cierpliwość, bo wierz mi nawet pozytywny test nic nie daje - pierwsze pewne stwierdzenie ciąży to uwidocznienie pęcherzyka w macicy z bijącym serduszkiem a na to nawet jeżeli jesteś w ciąży będziesz usiała poczekać ok 3 tygodni (przy tak niskiej becie)

Gość karolajn88
:( co do tego rozpulchnienia to napewno nie mam miec teraz okresu ;( jeju nie wiem co myslec :(

nic nie myslec -tak bedzie najlepiej bo czyms sie wiecej mysli tym bardziej nei wychodzi -wrzuc na luz kobieto ..jak nie dostaniesz okresu ,jak po 2 tygodniach od spodziewanej miesiaczki beda cie bolec piersi to wtedy rob te hcg ..testy i rozne takie ..i nie wkrecaj sobie bo zwariujesz

Gość karolajn88
ale ja mialam krwawienie 23 lutego, trwalo 3 dni i raczej nie jest teraz pora na okres... To krwawienie mialo byc moim "okresem", a chyba nie bylo. Co do testu... wlasnie zrobilam z moczu (nie wytrzymalam) i wyszla blada kreska. Chyba faktycznie wrzuce na luz, w poniedzialek pojde zobaczyc czy beta rosnie

Gość musisz czekac cierpliwie
Jest 2 kreska? No to ciąża. Powodzenia!

Gość karolajn88
jest druga ale bardzo bladziutka...:( jeju chce juz poniedzialek :(

Gość karolajn88
jest tu ktos kto mial podobna sytuacje jak ja? bete przed 5, a pozniej urosla??:(

Gość każdy taką miał zanim urosła
:)od czegos zaczac musi. nie mysl o tym :)

Gość karolajn88
narazie widzialam ten test tylko ja... to czyli moge sie choc troche cieszyc?

Gość karolajn88
mam takie lekkie bole w podbrzuszu i troszke mdlosci i nie chce mi sie w sumie jesc przepraszam ale jesli to ciaza to jest moja pierwsza i bardzo bym sie cieszyla

Gość karolajn88
czytalam duzo postow, ze dziewyczyny mialy nawet mniej niz ja, np 4.5 i kazdej przyrosla wiec mysle ze ze mna tez tak bedzie;)

Gość karolajn88
dzisiaj zrobilam test o czulosci 25 i nic nie wyszlo:( moze za malo jest jeszcze tego hormonu, tymbardziej ze non stop chodze do toalety... jeju chce zobaczyc we wtorek, ze beta urosla ;( czemu mialabym 4,63 i macice rozpulchniona ;(

Gość na pewno jesteś w ciąży
test może oszukać lub nie pokazać ciąży o ile jest za wcześnie, ale nie ma opcji żeby bez hormonu kosmówkowego w moczu kreska była, jesli nawet jest cien w okienku testowym to oznacza ciążę. Chyba ze masz jakies schorzenie lub problemy hormonalne ale skoro jestes pod opieką ginekologa to raczej odpada. Poza tym ja tak miałam w obu ciążach, robiłam testy już po 10/12 dniach od owulacji i kreski te ciążowe wychodziły bardzo blade wręcz niewidoczne, ba czasem nawet po 15 minutach ale były i w każdym przypadku oznaczaly ciążę. Bez ciąży ani razu nie bylo nawet cienia kreski. Aha, w moim przypadku dopiero ok, tydzień po terminie spodz.miesiączki kreski były wyraźne

Gość karolajn88
Angel wczesniejszy mial 10, a ten 25...juz sobie wkrecam

Gość karolajn88
tylko ze ja mam taki dylemat ze jakies krwawienie mialam i nie wiem jak je interpretowac, no i ta beta 4,62... jeju. Robilam wczesniej kiedys 2 razy i mialam zawsze 0,.... a teraz prawie 5 :( nie doczekam sie do wtorku

Gość prawie normalna dziewczyna
hej. gratuluje. ja poszlam do lekarza w 5 tyg (wynikalo z moich obliczen)... macica byla rozpulchniona ale nic nie bylo widac. zrobil bete i potwierdzil ciaze ale kazal sie nie cieszyc bo bylo bardzo wczesnie/ w 7 tyg znowu mialam wizyte i wtedy lekarz na 100% powiedzial, ze to ciaza. a na plamienia uwazaj bo ja w pierwszych tyg caly czas plamilam (lekarze stwierdzili, ze to normalne i czasami sie tak zdarza... dodam ze mieszkam w DE). niestety w 11 tyg zaczal mnie bolec brzuch i pojechalam do szpitala... okazalo sie ze serduszko przestalo bic. nie pisze to zeby cie straszyc ale prosze uwazaj na te krwawienia. jesli pojawi sie cos... lec do lekarza. mnie olali... w koncu jestem tu tylko glupia polka i stracilam swoje malenstwo

Gość karolajn88
prawie normalna dziewczyno, ja myslalam ze to okres... moje cykle sa nieregularne i bylam pewna ze to okres. Ale trwal 3dni. Pozniej mialam wizyte, powidzialam ginekolog jak bylo, zbadala mnie i powiedziala ze nie wyklucza ciazy bo jest macica rozpulchniona. Wyslala mnie na bete. No i wyszlo 4,62. Co mam myslec? urosnie? od wczoraj biore kwas foliowy. I czekam na pon

Gość prawie normalna dziewczyna
tez mialam krwawienia "mniej wiecej w dniach w ktorych powinnam dostac okres" ale prosze jesli bedziesz widziala jakies niepokojace objawy lec od razu do gina i nie daj sie splawic zadnymi glupimi odpowiedziami. to tez byla moja pierwsza ciaza

Gość karolajn88
prawie normalna dziewzczyno ale ja nie jestem pewna czzy to ciaza..:( bo ta beta 4,63 a od 5 jest niby 3-4 tydzien ciazy. Wygladalo by na to ze jest to bardzo wczesna ciaza. Jakby bylo ponad 5 to bylo wiadomo na 100% a tak to pare jednosteek mi braklo. Aha i mam takie lekkie klucia w podbrzuszu i mdlosci. Prosze Boga by byla to ciaza...

Autorko,skoro na tescie o czulosci 10 wyszla bladziocha,a beta jest prawie 5,to sadze,ze jest ciaza,ale bardzo wczesniutka.Nie martw sie,ze test o czulosci 25 nic nie pokazal,bo tak malenkiej ciazy nie pokaze.Wiem,ze latwo mi mowic,ale musisz uzbroic sie w cierpliwosc do kolejnej bety i sprawdzic jak przyrasta