Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

magddaxd

UwB, Umcs czy KUL

Polecane posty

Gość pysiaaaa09
:classic_cool:

Gość kobieta cafeee
ja studiowałam na Kul ale polecam UMCS

Gość a co mi tam!
uwb co to? nie idz na umcs, ja tam studiuje na ostatnim roku prawo i żałuje, byłam na wymianie na semestr w krakowie i tam to studenta jak człowieka traktują a nie jak na umcs, na kulu jest podobnie. Nie idz do lublina jesli nie musisz!

Gość kobieta cafeee
w Krakowie? chyba masz na myśli jprywatną uczelnię... Bo na państwowych nie traktują studenta lepiej niż w Lublinie a powiedziałabym że nawet gorzej, wiem o tym od znajomych którzy kończyli prawo w Krakowie

Gość maggdaxd
Chciałam iść na UwB (uniwersytet w białymstoku) ;)

Gość kobieta cafeee
z tych 3 uczelni, które wymieniłaś, to ja mając już skończone studia prawnicze i znajomych po róznych uczelniach poleciłabym UMCS, zwłąszcza jeśli chcesz zdawać na aplikację. Zresztą UMCS stoi dość wysoko w rankingach, zwłaszcza jeśli chodzi o kierunek prawo. Z kolei jeśli planujesz karierę za granicą, polecam KUL, gdyż jest bardziej znany za granicą niż UMCS. O tym uniwersytecie w Białymstoku nic nie słyszałam, więc się nie wypowiem...

Gość kobieta cafeee
Zresztą ostatnio przeglądałam raport MS, po jakich uczelniach ludzie najlepiej zdają egzamin na aplikacje i UMCS wypadł bardzo dobrze. http://ms.gov.pl/pl/informacje/news,4748,analiza-wynikow-i-profili-osob-ktore-przystapily.html

Gość kobieta cafeee
Zresztą ostatnio przeglądałam raport MS, po jakich uczelniach ludzie najlepiej zdają egzamin na aplikacje i UMCS wypadł bardzo dobrze. http://ms.gov.pl/pl/informacje/news,4748,analiza-wynikow-i-profili-osob-ktore-przystapily.html