Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Schraubst :)

Czy wasze dzieci ogladaja bajki Barbie ??

Polecane posty

Gość Schraubst :)

Moj syn je uwielbia :) zastanawiam sie czy Sa tu jeszcze mamy chlopcow ktorzy lubia Te bajki, czy to zdecydowanie dla dziewczynek?? Ja nie dziele rzeczy na chlopiece i dziewczece! A Jak to jest z Wami?

Gość niestety......................
ja też nie dzielę. Mój syn lubi bardziej lalki niż moja córka. I ogląda z nią my little pony. A ona z nim boba budowniczego, auta itp

Niestety, mój synek w ogóle nie chce żadnych bajek oglądać, ale moja siostra od dawna lubi te bajki, teraz ma 8 lat i jeszcze jej nie przeszło. W sumie nie są to zbyt mądre bajki :p nic tylko Barbie z chłopami sie uganiają...i w ogóle największe szczęście to wydać sie za mąż za księcia :p

Gość asefcasc csdasc
No to chyba Kinga nigdy tej bajki Barbie nie obejrzałaś, dlatego, że jest w niej położony ogromny nacisk na wartości związane z przyjaźnią, lojalnością, uczciwością, sprawiedliwością, spełnianiem marzeń, konsekwentnym dążeniem do celu, nie poddawaniem się porażkom. Ale co ja tam wiem, w końcu moja 9 letnia córka ma całą wideotekę Barbie 🖐️

Moja córka ma kolekcję tych bajek i powiem szczerze, że jej koledzy, czy choćby moi siostrzeńcy lubią u nas oglądać te bajki. Córka ma w klatce 2 przyjaciół, z którymi wymienia się na bajki- oni biorą od niej Barbie a ona od nich Auta, Toy Story itp. Czy bajki z Barbie są zbyt dziewczęce? Ja tak nie uważam. Przede wszystkim to co napisała Kinga to ma się nijak do filmów z kolekcji Barbie. Fakt- jest o księzniczkach, ale przede wszystkim są to przepiękne bajki, z morałem, fajna animacja. Gdybym miała syna, to wcale bym się nawet nie zastanawiała czy puścić taką bajkę czy nie- jakby mu się podobała, to ani w tym nie ma nic zdrożnego, ani przecież nie musiałabym go ubierać zaraz w sukienki ;P

Taaaa do celu :D są i owszem różne cele...ale jednak do ostatecznego szczęścia musi być ten księciu :p i wszystko sie wokół tego w sumie kręci, chociaż są różne rozpraszacze...

Gość asefcasc csdasc
.ale jednak do ostatecznego szczęścia musi być ten księciu x Ile tych bajek obejrzałaś?

Gość vadimm czelańsk
Moje dziecko ogląda Barbie i bardzo je lubi, kiedyś zainteresował się też nimi mój 5letni siostrzeniec więc nie uważam, żeby to było coś nienormalnego ;) I też sądzę, że KingaStefanka przesadza z tym księciem i tym, że te bajki nie są mądre. Mają morały, przenoszą ważne wartości tak jak ktoś napisał wyżej, a na 6 płyt, jakie mam w domu, tylko w jednej jest motyw księcia. Także sorry, ale to bzdura po prostu.

Gość Czekając na rozum
moja siostrzenica je oglądała i nie zgadzam się że są głupie. Często są adaptacją jakiejś znanej powieści, albo opery - ja oglądałam Dziadka do Orzechów.... Moim zdaniem są fajne te bajki i dla dziewczynek i chłopców :) Moja koleżanka też się kiedyś śmiala że gdy dzieci miały do przedszkola wziąść ulubioną zabawkę to jej synek wybrał Lalę.... no i co miała zrobić? :D na pewno nie zakazywać!

Gość asefcasc csdasc
Oj Kinga coś głupoty gadasz. Większość bajek Barbie to historie osadzone w nowoczesnych czasach, o księciu i typowych księżniczkowych rzeczach są może 3 czy 4 bajki. A jest ich lekko ponad 10. Także... 🖐️

Gość asefcasc csdasc
yyy, 20, nie wiem skąd mi się to 10 wzięło, sorry :D

Ok w takim razie pewnie mam te 4 o księciach tzn Dziadek do Orzechów, Jezioro Łabędzie i coś jak Książę i żebrak tylko że Barbie i coś jeszzce z księciem ale nie pamiętam tytułu... a dwie pozostałe musiałabym sie poświęcić i obejrzeć dokładniej...ale nie wiem czy dam radę :D A tez mądre i pouczające to które to mają być?

Gość asefcasc csdasc
Barbie w wigilijnej opowieści, Podwodna Tajemnica, Fairytopia, Calineczka (coś z Calineczką w tytule w sensie, nie pamiętam), Magia Pegaza, Wróżkolandia.. Jest tego multum. Zreszta.. Jak obejrzysz My Little Pony to tam też są wątki miłosne i jest taki jeden kucyk (tylko nie pamiętam który, nie znam ich tak dobrze), co to ciągle ogląda się za innymi kucykami :D Takie życie ;D

moja starsza jak chodziła do przedszkola to kochała Barbie w sumie co sie dziwić ładne lale ładne historie hepi endy ładne piosenki dzieci to lubią z reguły przechodzi jak ida do szkoły :D

a o księciu sama marzyłam jak z córką oglądałam te bajeczki i pach! tarfił się jak raz książę dla mamusi :D mają jakis tam morał z reguły o przyjaźni ale mówię nie ma co się podniecać bo dzieci wyrastają z takich bajek w końcu :D

Gość tylko wtrące się
"ze sześć" :O:O:o:o:o:o KingaStefanka, podstawówkę skończyłaś? :o:o:o:O

Gość cradlee
nie podoba mi sie szata graficzna, ubogo robione, niby gragika komputerowa, ale jak dla debili, ktorzy rozrozniaja tylko dwa kolory, owszem, jest tam gdzies pewnie jakis moral w tych bajkach, sens i inne rozne wartosci, ale niestety, te kolory oczojebne mnie odstraszaja wole te stare bajki disneya, gdzie jeszcze ktos staral sie to wszystko porzadnie narysowac

Gość tylko wtrące się
Tłumacz się dalej żałośnie, tłumacz wieśniaro 🖐️

Gość gość
Nie wiem o jakich dokładnie bajkach mówicie bo bajki są różne produkowane przez różne wytwórnie ale zauważyłam że na MiniMini w każdą sobote emitowany jest pełnometrażowy film o Barbie i jest to produkcja o uderzająco dobrej jakości. Tę jakość zauważył nawet mój mąż który jest fotografem. Film przykuwa uwagę mojego synka ale jest on dość wrażliwym dzieckiem i jak pojawiają sie sceny że jest jakaś zła postać i złośliwie knuje to zaczyna się denerwować i mówi żeby przełączyć na inną bajkę.