Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamamamamamaama

naturalna metoda antykoncepcji badanie szyjki

Polecane posty

Gość mamamamamamaama

witam, prowadzę obserwacje szyjki już jakiś czas, zwykle po owulacji była ona niżej a teraz jest nadal wysoko twarda mam dziś 17 dc, cykle zazwyczaj 28 dniowe w tym cyklu nie zauważyłam jeszcze u siebie śluzu płodnego, tzn był koło 12-13 dnia ale mniej niż zwykle, póki co nie staram się o dziecko bo posiadam już dwójkę z mężem zabezpieczamy się prezerwatywą, dlaczego szyjka jest wysoko? nie czułam jeszcze momentu owulacji nie było śluzu, zamiast tego odczuwam ból piersi.... proszę o podzielenie się swoim zdaniem

Gość sama sobie odpowiadasz
skoro jest nisko po owulacji a tej nie było to wiadomo że będzie wysoko.Pewnie ci się cykl przesunął.

Gość sama sobie odpowiadasz
I powiedz mi po co badasz szyjkę?Nie starasz się o dziecko,zabezpieczasz się to wg mnie mija się z celem.

Gość wy to macie jakiegoś fisia
z tym grzebaniem w pochwie :( Ile razy w roku masz stan zapalny po tym grzebaniu? Rozumiem, że jesteś położną albo ginekologiem i stad wiesz jak powinna szyjka wyglądać i stad do grzebalnictwo :(

Gość mamamamamamaama
po to by wiedzieć kiedy występują dni płodne/niepłodne? czy to jest zabronone, uzywamy prezerwatywy a one czasami zawodzą.... (nam jednak nigdy to się nie stało) końcem stycznia odstawiłam tabletki . Czy picie alkoholu ma wpływ na owulację?

Gość wy to macie jakiegoś fisia
no to gratuluję metody antykoncepcyjnej :) Katechetka ci taki sposób podała?

Gość mamamamamamaama
nie słyszałaś o modzie naturalnej antykoncepcji jaką jest obserwacja sluzu, szyjki macicy? nie mam stanow zaplanych bo robie to czystym palcem myje przedtem rece preparatem antybakteryjnym , Twoj post był zbyteczny... to nie odpowiedz na moje pytanie

Gość mamamamamamaama
nie, nie dała ... cos jeszcze chcesz wiedziec?

Gość mamamamamamaama
a tak nawiasem skoro nie znasz sie w tym temacie to po co prowokujesz i sie wogóle udzielasz?

Gość czterdziestka dwojka ;)
badanie sluzu i temp. jako metody naturalne rozumiem, ale o wciskaniu paluchow w celu sprawdzenia stanu szyjki macicy to dopiero na Kafeterii przeczytalam i rowniez robilam wielkie oczy dziwiac sie po jaka cholere kobiety tak ryzykuja??? To juz lepiej kupic jakis komuterek owulacyjny i sline lub sluz badac. Latwiejsze to i mniej "inwazyjne"... Autorko, ginekologa swojego sie lepiej poradz jak masz sie zabezpieczac (niekoniecznie przy pomocy pigulek) i zapytaj co sadzi o samodzielnym badaniu szyjki kilka razy w miesiacu...

Gość mamamamamamaama
to jak mam zbadac szyjke ? Twoim zdaniem? czym? jak nie palcem?

Gość mamamamamamaama
miałam afrodyte lecz nie zdała egzaminu , szyjkę badam około 2 lata... pierwszy raz spotkałam się z sytuacja kiedy nie czuję owulacji, dlatego zapytalam

ale czym niby podczas badania szyjki ryzykują? :D Przecież ręce się przed tym myje :D Poza tym... jak ktoś uprawia codziennie seks to niby też nie powinien, bo dotyka codziennie szyjki, czy jak? :D Straszne średniowiecze...

Gość jdjsjjs
Kurcze ja nawet nie wiem gdzie mam szyjke a po porodzie jestem

moglas wcale nie miec owulacji, takie cykle tez sie moga zdarzac. Lepiej sie swojego ginekologa zapytaj, zrob usg dopochwowe, zobaczysz jajniki, pecherzyki budujace sie wokol nich. Lekarz oceni ich stan, czy wygladaja na "wydajne" ;) czy moze powoli moze sie zapas jajeczek konczyc..?

Gość mamamamamamaama
Pytam też o ból piersi..... który występuje u mnie od polowy cyklu

jakie sredniowiecze? Drapanie pazurem po szyjce jest ok? Penis nie zadrapie :) a Ty sama roznie mozesz to "badanie" wykonac... Poza tym jakos powatpiewalabym we wlasne mozliwosci i ocene szyjki. W koncu ginekologiem nie jestem. Poza tym lekarz posluguje sie wziernikiem.

Gość mamamamamamaama
nie mam możliwości pojscia teraz do ginekologa, najwcześniej na przyszly miesiąc. Ostatni okres miałam 18 lutego(normalny), w tym cyklu współzylam raz 13 dc ( z zabezpieczeniem), martwię sie tylko co to może oznaczać? ból piersi od czasu do czasu podbrzusza.... i ta szyjka wysoko...

autorko, "ciagniecie" w piersiach moze tez byc objawem zblizajacego sie okresu. A kiedy ostatni raz robilas badanie piersi, a usg cyckow? To nie musi byc zaraz ciaza, moze jakies wahania hormonalne..?

Gość mamamamamamaama
My uprawiamy sex codziennie,czasami więcej razy w dzień niż raz. Brałam pigułki,ale będąc w kościele ksiądz powiedział,że to jest grzechem. Więc idę w naturalność. Niedługo chcę zrezygnować z gumek. A boję się wpadki. Mąz najchętniej by się zabezpieczał w bardziej bezpieczny sposób,ale ja chcę się chować jak katoliczka. Do tej pory tego błedu sobie wybaczyć nie mogę! A jak mąz podczas seksu tam palce wkłada to zakażenia nie złapie? A jak ja wkładam po mydle antybakteryjnym to złapie? Fajni jesteście:)

Gość mamamamamamaama
ale ja nie drapie nic.... nie mam pazurów które mogły by coś uszkodzić zranić robię to juz jakiś czasi do tej pory nic mi nie było.... nie mam grzybicy, zapalenia ani nic w tym rodzaju, poprostu badam ją sama dla siebie, w uwierz ze jak robisz to kilka razy to zauważasz zmiany, wiesz kiedy jest wysoko nisko trawda miekka.... wiec nie rozumiem tutaj Twojej postawy, przecież wiele kobiet prowadzi zaomobserwację, jeśli Ty tego nie robisz to twoja sprawa...ale niekrytykuj innych bo nikt nigdy nie powiedział ani nie zabronil tego robić...lekarz na badaniu tez wklada palce i bada niby skąd wie jaka kiedy jest...

Gość mamamamamamaama
Nie badam cycków. Liczę na naturalnośc

hahahaha :D nie no dobre :D zadrapać pazurem :D w życiu się nie zadrapałam pazurem :D mąż przy grze wstępnej też nigdy mnie nie zadrapał :D A badania szyjki jest się bardzo łatwo nauczyć. W gruncie rzeczy jest to proste jak budowa cepa :D a lekarz wziernika używa do obejrzenia szyjki, pobrania cytologii, ale pacem też sprawdza szyjkę choćby w ciąży :D Nie no naprawdę średniowiecze...

Gość mamamamamamaama
A te drapanie czasem sprawia przyjemność,same byście spróbowały!

Gość mamamamamamaama
chcę być kobietą naturalną,nie sztuczną na pigułach,kondonach.

Gość mamamamamamaama
ten post i uprawianiu seksu codziennie to nie ja pisałam !!! mam 27 lat, kilka razy piersi badał mój ginekolog nie robiłam mammografii.... piersi bolą mnie zwykle kilka dni przedokresem ale nie od polowy cyklu w której nie czułam owulacji

Gość mamamamamamaama
Myślałam,że ktoś normalny pomoże, a tu sami tępacy:O

Gość mamamamamamaama
Co dziwnego w badaniu? Ja wpadnę czy wy? Ja,więc nie wasza sprawa!

Gość mamamamamamaama
dlaczego się podszywasz? nie masz co robić ja nie pisze tych postów na poziomie pierwszoklasisty, uspokój się

Gość mamamamamamaama
mama 6 latki jak myslisz? co ze mną jest :(