Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BlizniaczaMama

Imiona dla bliźniaków

Polecane posty

Gość Julia 11111
mysle ze nie bedzie problemow Powiem Ci ze moj Eryk problemow nie ma:)chodzi do 2 klasy i jest jako jedyny w szkole (co prawda szkola mala) kochają go 2 dziewczyny:)jedna z nich to mowi ze jak sie pobiora i im sie urodzi syn to tez nazwa go Eryk tak jak tata...hihihi dzieciaki....:):):) Dziecko o imieniu Eryk jest przekochane ,bardzo madry,ma ogromne serduszko ,kocha wszystkich ,mimo jego mlodocianego wieku juz mozna zauwazyc z jakim szacunkiem traktuje kobiety(mi w domu odkurza,babci pomaga z siatkami/zakupami,nauczycielce zawsze da cukierka lub cos innego (zalezy co sobie kupi w sklepiku szkolnym),gdy kwitna kwiatki ,zawsze od niego dostaje choc by jakis polnyj zerwany z podworka:)ale bywa bardzo uparty jak juz sobie postanowi "cos"to nie ma zmiluj sie dopnie do konca. Gorzej trafilam z imieniem Dawid....jest narcyz zakochany w sobie po uszy.... Zobaczymy jaka bedzie Emma:) Za ortografije przepraszam ,nie pochodze z pl i do szkoly tu nie chodzilam mam nadzieje ze doczytala sie:):):) pozdrawiam

Naprawdę wpadło mi tak w ucho i od razu spodobało. Gabrysia i Marcelek A zanim zaszłaś w ciąże nie myślałaś jak kiedys beda mialy na imie Twoje dzieci

Gość BlizniaczaMama
kgumll CO do Konrada to strasznie mi się podoba ale na znajomego w pracy wołają Kondziu a to mnie odstrasza totalnie :D

Gość minipizza
Kornelia i Marcel albo Marcelina i Kornel

No to tak jak u nas Rok tem juz była jedna stymulacja ale ze względu na wyjazd za granice musieliśmy zakonczyc a teraz za granica zaczelismy od nowa. Mam nadzieje ze jeszcze w tym roku sie uda a jak będzie parka to bedzie zajebiaszczo!!:)

Gość shuma
mój synek jest Olek (Aleksander) a na dziewczynkę typowałam Hania. Tobie mają się podobać i tyle. A to, że bliźniaki wcale nie muszą brzmieć podobnie, tylko pasować do nazwiska

Gość BlizniaczaMama
Julia 11111 Dałam radę przeczytać, nie przyszłam tu się czepiać o ortoografię a po pomoc ;P Do Eryka mnie przekonujesz coraz bardziej :) Najlepiej właśnie nam odpowiadają imiona dzieci jakie znamy, bo to ładny to fajny to milutki... No ale nie chcemy kopiować a Eryka nie znam :) Możesz zdradzić jak czy i jak zdrabniacie jego imie :D?

Gość Zojkaa
Bartuś i Lenka :)

Gość BlizniaczaMama
shuma Hania jest przepiękne ale dla małej dziewuni, sama miałabym problem z przedstawieniem się ;P Jestem Kasią i nigdy nie wiedziałam jak się przedstawiać :)

Gość BlizniaczaMama
Bartek fajne :D Ale jako Bartosz :D

Gość agniesia99363
bo na pewno ich babo dobrze wyć nauczysz...

Gość jestem 26 latnią
moje propozycje imion a raczej jakie mi się podobają to jak już wcześnie pisałam 2 na pierwszym miejscu to Krystian i Dagmara a inne dla chłopaka -Ernest -Błażej -Daniel -Dawid -Filip -Hubert -Norbert -Olaf dla dziewczynki -Iga -Kornelia -Olga

Gość agniesia99363
wpisz w przeglądarkę hasło "imiona dla psów" i znajdziesz wiele ciekawych propozycji

Gość BlizniaczaMama
lorealka20+ Jakieś 10 lat temu jak planowanie dziecka bylo jeszcze przyszłością wybraliśmy Robert Olivier i Izabela Kornelia :D Teraz tylko Kornelia mi się z tego podoba ;P A później jak planowaliśmy to wolałam się nigdy nie nastawiać i nie wybierać żeby doła większego nie mieć :)

Slicznie Eryk i Laura, ja lubie jeszcze imie Ignacy , maly Ignas......a myslalas o Lilianie ...Eryk i Lilka slicznie, bo Laura tak cieszko brzmi....

Gość BlizniaczaMama
jestem 26 latnią Olga i Olaf ! DOpisane :D Wieczorem powykreślam co jednak mi nie odpowiada i wręczę liste tatusiowi :)

Gość BlizniaczaMama
arpad17 Tak myśleliśmy o Lilianie ale są dwie wersje Lilianna i Liliana a nie chciałabym żeby miała z tego tytułu problemy... ja często byłam wzywana przez błędy w nazwisku więc wiem że jedna literka może namieszac :)

Gość yukki
Jakie imiona wybierzesz będize ok, ważne żeby Tobie i mężowi się podobały :) Jest tylko jeno ale: niech nie będą podobnie brzmiące, bo się będą dziecakom mylić, a poza tym bliźniaki i tak mają wiele wspólnych i podobnych rzeczy więc imiona muszą być bardzo wyraźnie rózniące się od siebie. Tak kiedyś opowiadała profesorka od psych rozwojowej. Czyli Leon i Lenka i tym podobne pary raczej się nie nadają.

Gość shuma
Hania jak Ania :) dla dziewczynki Hania, a potem Hanna :P Jak byłam młodsza miałam fazę na Anastazję, bo dostojne dla osoby dorosłej i fajne zdrobnienia dla młodszych np Nastka, Nastusia lub Ana

Gość BlizniaczaMama
nie oceniaj wszystkich podłóg siebie :D I naucz się składać zdania :)

Gość Z tych co podaliscie to
najbardziej podoba mi sie Blazej i Iga/Inga/Kinga

Gość BlizniaczaMama
shuma Powiem Ci, że o Anastazji to ja nawet nie słyszałam :D Fajne :D

Gość BlizniaczaMama
yukki Na początku ktoś właśnie proponował ALeksandra i ALeksandrę i odmówiłam :D Też uważam to za problem :) Ale Gabi I Grześ nam się podobało :)

Gość BlizniaczaMama
Ale ja jestem wybredna co nie :D ??

Gość Z tych co podaliscie to
Mam pytanko,moze troche nie na temat,ale jak to sie stalo,ze bedziesz miala blizniaki?tzn.czy jestes po tabletkach anty,albo kuracji hormonalnej a moze w rodzinie byly takie przypadki?

Gość BlizniaczaMama
Staraliśmy się o dzieciątko bardzo długo, zaczęliśmy już nawet myśleć o adopcji albo in vitro ale trafiliśmy na super lekarza, który zaproponował wypróbowanie zastrzyków i obserwacje owulacji. No i chyba przez to udało nam się osiągnąć nie jedno jajeczko a dwa :) Bardzo nas to cieszy, zawsze chcieliśmy mieć dwójeczkę a tu za jednym zamachem... nie wiadomo jak byłoby później :) W rodzinie bliźniaki zdarzyły się raz ale to siostry cioteczne mojej mamy więc 5 woda po kisielu i nic do nas nie miała :)

Gość 2wscde4
kamil i kamila

Gość BlizniaczaMama
Mogą mieć problem z odróżnieniem kogo wołam ;P

Gość wrednamalpaa27
inez i ignaś