Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BlizniaczaMama

Imiona dla bliźniaków

Polecane posty

Gość jeżyk z jabłuszkiem
TOPKA, fajne, mój Maciek ma już rok i imię sprawdza się świetnie - Alicja czeka na później ;) Myślę, że imiona bliźniaków nie muszą być do siebie podobne, ważne, żeby obydwa imiona podobały się rodzicom. Tak na szybko: Adam i Ida, Piotrek i Łucja, Feliks i Anka

Darek i Magda??!!! heh W sumie to Twoje dzieci... Pamiętaj żeby tez dopasowac miona do nazwiska.

Gość cullllllm
Nikt jeszcze Jarek i Lech nie rzucil? Az sie zdziwilam. Widac gimnazjum jeszcze w szkole. ;)

Gość BlizniaczaMama
lorealka20+ Oboje nie cierpimy imion typu Kevin i te takie udziwaczenia... Ja sama mam na imie Katarzyna więc wolałabym zwykłego Adama, jedną formę, żeby dało się normalnie przedstawić:) Mąż za to jest Markiem i woli imiona typu Mirosław, Dariusz, WOjciech, Joanna, Gabriela...

Gość paniczka
Mieszko i Jadwiga Bogusław i Bogumiła

Gość BlizniaczaMama
Nie chce ich skrzywdzić na całe życie ;/ A sama nie wiem co wybrać... Dam Nikola i Brajan źle... Dam Dariusz i Magdalena źle a już jak dam Grzegorz i Gabriela to się niektórzy w głos zaśmiewają... To co w tych czasach nie jest ośmieszajace?

Gość BlizniaczaMama
Może Wojtuś i Marysia? Adaś i Lenka?

A niech się śmieja Ważne że Wam się podobają! no i nie są naprde jakies ubliżjące. A co myślisz o Konstancja i Tymoteusz. Ja tez wybieram imiona takie żeby mozna było zdrobnic jak dziecko jest malutkie i mowić normalnie kiedy już dorośnie

Gość ksapposo
Bartek i Emilka:)

No powiem ze mi tez srednio odpowiadaly . Z kolei jak ja rodzilam córke to ze mna urodzila babka trojaczki i dala im na imie KRzysztof, Patryk i Nina bardzo ladne imiona moim zdaniem

Gość Parchawy Edward
Cipa i Fiutek

Gość boolsa
U mnie w rodzinie jest Klaudia i Oliwka chociaż lekarz do końca mówił że będą chłopaki:)

Gość BlizniaczaMama
lorealka20+ A jak zdrabniasz Konstancję?

Gość BlizniaczaMama
jo-aśka O mamo :D Trojaczki? Ja się boję jak z dwójką dam radę:)

Gość BlizniaczaMama
Muszę zniknąć na pół godzinki podać mężowi obiad, niedługo wracam. Fajnie tak poznać czyjąś opinie bo nacisk macicy na mózg robi swoje :D

Gość Julia 11111
Witaj ja też za pare tygodni czekam na rozwiazanie:)a dokladnie to 4 .04 ,co prawda termin mam na 16 ale wiadomo cc jest wczesniej Co do imion to powiem Ci ze nie zwracaj uwagi na opinie innych ....znajomi szybko sie przyzwyczja:) Ja mam 2 synków i sama wybralam im imiona,nikogo o zdanie nie pytalam :) Obecnie czekam na córeczke a imie będzie nosila Emma. Piozdrawiam

Ja nie zdrabniam bo nie mam:) Ale to imię samo w sobie jest ładne, przynajmniej ja tak yślę, Ale od zawsze wiem, że będę miała Ziemowita. Ziemek , ziemuś albo po prostu ziemowit

Gość BlizniaczaMama
Julia 11111 A mogę wiedzieć jak synowie maja na imie :)? Dla córci wybraliście śliczne :)

Gość BlizniaczaMama
lorealka20+ No mi zależy na zdrobnieniu ale chce też żeby mogli jakoś przyzwoicie się przedstawić:)

Gość żę tak powiem
A dlaczego imię córki ma pasować do imienia syna?? Przecież to są dwie odrębne "istoty".

A może gódź się na tą Gabrysie co wybrał ma i sama dodaj Maćka i będzie prawiedliwie:)

Gość żę tak powiem
Zgadzam się z Twoim mężem w jednej kwestii, że fajne są imiona któe mają kilka form. Mnie osobiście podobają się ponadczasowe imiona, które w dodatku pasują do małej dziewczynki jak i do starszej kobiety typu: Anna, Joanna, Natalia. To są imiona, które moim zdaniem będą zawsze na czasie. Dla chłopca np Michał, Tomasz, Piotr

Gość mama tez bliźniaków
Moi chłopcy to Adam i Aleksander, a jak miałabym wybierac teraz dla parki to byłoby Antoś i Amelka. Pozdrawiam i życzę powodzenia przy dwójce pociech:-)

Gość skioop
Kasia i Tomek

Gość Julia 11111
starszy syn Eryk a mlody Dawid

Gość BlizniaczaMama
żę tak powiem Ma pasować jedynie np z epoki pochodzenia;P Dziwnie by było gdyby mieli na imię Nikola i Antoni albo Brayan i Gabriela :) Nawet jeśli nie byliby bliźniakami :)

Gość Julia 11111
Gdy by obecnie mial sie urodzic chlopczyk to nosil by imie Leo... Moj mąz dla Emmy wybrał imie Laura lub Patrycja ale jednak ja postawilam na swoim i bedzie mala Emi...

Gość BlizniaczaMama
żę tak powiem Tomasz i Joanna! Podoba mi się :D

Gość BlizniaczaMama
A może Adam i Paulina?