Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kalinaaakaa22a

Czarne, potem blond, teraz problem z włosami. Czy któraś też tak ma?

Polecane posty

Gość kalinaaakaa22a

Moje naturalne włosy są baardzo ciemne, praktycznie czarne, do tego cienkie i mam ich malutko. 5 lat dodatkowo farbowałam je na granatową czerń i zapragnęłam być blondynką. Rozjaśnianie za rozjaśnianiem, coraz mocniejszy rozjaśniacz, po drodze kilku fatalnych fryzjerów i jestem... jasne blond włosy, strasznie przesuszone, nie mogę ich zapuścić bo się zwyczajnie łamią i wykruszają. Teraz jestem w rękach dobrego fryzjera, chodzę regularnie na regeneracje itd ale włosy są tak przetrawione, że nie wiem, czy tak naprawdę da się je jeszcze uratować. A, no i dodatkowo od hmm 6 lat przedłużam włosy codziennie clip in. Problem w tym, że ja bardzo dobrze czuję się w jasnych włosach, ale tęsknię za tym, jak mogłam włożyć w nie rękę, były mięciutkie, mogłam je przeczesać, teraz są suche, wżarte w siebie, każde "bawienie się nimi" łamie je. Myślę nad powrotem co ciemnych włosów, ale boję się, że będę się źle czuć i będzie płacz, dlatego myślałam, żeby najpierw potraktować je szamponetką. Czy istnieje obawa, gdybym jednak nie była zadowolona, że ona może się nie do końca wypłukać i zostaną mi ciemniejsze włosy, albo przynajmniej już nie takie blond blond jak mam? Wstawiłabym zdjęcia, ale nie chcę, żeby tu gdzieś krążyły potem.

Gość kobitka fajna
wstaw zdjecia zamarz twarz- same włosy inaczej nie doradzimy, bo jak?

Gość ptaszekGOGO
brak ci witamin ciołku

Gość knfekkjkhjbef
Hmmm... brzmi nieciekawie.Sama to przechodzilam.Mialam czarne wlosy przez lat 8,potem rudosci,dekoloryzacje,tyle ze ja bawilam sie sama!A teraz?Suche,polamane siano,walcze 2 lata i chyba nie wywalcze,ale ze w blondzie czuje sie nieporownywalnie,zwyczajnie ladniej,to wole miec zniszczone niz ciemne.Przed wyjsciem tona odzywek,prostownica,nablyszczacz i wygladaja fajnie i zdrowo,gorzej jak np w lato pojade nad morze ze znajomymi,wykapie sie w wodzie,potem idziemy gdzies na spacer,wlosy schna same,bez kosmetykow i wygladam jak strach na wroble:P wtedy szybko kok,kapelusz i ukrywamy :D a w ciemnych wlosach czuje sie nijaka niestety

Gość taka jedba z kafeee
ZDJECIA TU NIC NIE DADZA,MOZEMY CI TYLKO POWIEDZIEC CZY LEPIEJ W CZARNYCH CZY BLOND, A SZAMPONETKA NIESTETY MOZE SIE WEZREC DO SRODKA, BO WLOSY SA ZNISZCZONE I MAJA "DZIURY" W KTORE KOSMETYK WLEZIE I MOZE SIE DO KONCA NIE WYPLUKAC

Gość kalinaaakaa22a
ptaszekGOGO: Nie ma to jak kulturalna odpowiedź :P Nie, nie brakuje mi witamin, włosy są zwyczajnie popalone i tu żadne witaminy nie pomogą.

Gość kijuhygtfff
ja pierdole:o debil sam rozjebał se kłaki nie dośc ze miałaś cienkie to jeszcze farbowałaś i przedluzałaś a teraz palcz dałnico rób tak dalej susz i prostuj a zobaczysz ze łysa zostaniesz a najgorsze co mozesz teraz zrobic to chodzić do debilek fryzjerek głombie to co ci pomoze to lepiej przefarbuj na naturalny i zetnij do ramion potem szampon biovax i odżywka na przemian z odżywką wax i stosujesz co kazde mycie raz tą raz tamta rezygnujesz z farbowania suszenia suszarka prostownic lakierów i poianek inaczej zostaniesz z łysymi plackami

Gość to teraz jaaaaa
ja farbowalam na brązy i czernie przez 3 lata, ale szamponami koloryzujacymi. Potem rok temu mialam refleksy. W zeszłe wakacje fryzjerka zrobiła mi dekoloryzacje i mialam sredni blond, a teraz mam juz jasny blond. Włosy sa troszke przesuszone, ale ja farbuje je co 2 i pół miesiaca. Tak bezpiecznie jest. Jesli chodzi o ciebie to jest wyjscie. Zrób sobie sredni lub ciemny blond- np cos z tych: http://i.pinger.pl/pgr380/1fc4ae3f0011e8735033afd8/jennifer-aniston-classic-look_GOZ.jpg http://1.bp.blogspot.com/-iwsK4qnVMkg/T-HCTEc0qwI/AAAAAAAAA2A/A_SMfhd9aU4/s1600/wlosy3.jpg http://www.topnews.in/light/files/images/Jessica-Alba11.jpg Te kolory nie wymagaja tak intensywnego rozjasniania. jest szansa ze przy nich zapuscisz włosy, a odrosty nie beda sie az tak rzucac w oczy. moje tez sie krusza , ale sa do łopatek z długosci. Myje co 3 lub 4 dni, uzywam odżywek.

Gość łysa:P
Hej Wam mam ten sam problem miałam czarne włoski chciałam być blondynką i włosy mi się wykruszyły dosłownie ...wygląda to strasznie a ja czuje sie strasznie...Czy może ktoś polecic jakies dobre kosmetyki??

Gość dyscyplina musi być
kobiety mają włosy tylko po to by je łatwiej szarpac i dyscyplinować, to czy blond czy czarne to bez różnicy, pozdrawiam

Gość latte23
Czym wy farbujecie te włosy, że je tak niszczycie ? Nie uzywajcie rozjaśniaczy tylko dobrych farb. Ja farbuję Lorealem na blond od 3 lat, w międzyczasie miałam 3 miesiące ciemne, potem w dwa dni przeszłam na blond a włosy mam normalne, nie łamią się , nie kruszą. Autorce niestety nie pozostaje nic innego, jak odżywiać włosy i czekać aż odrosną a potem farbować z głową.