Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZnerwicowanaPrzyszlaMama

CIAZA mimo leków antydepresyjnych.

Polecane posty

Witam wszystkie kobietki tutaj. Mam pytanie odnosnie tych, ktore zaszly w ciaze mimo zazywania leków antydepresyjnych lub chciały zajsc mimo ich stosowania. Bardzo prosze o powazne odpowiedzi. pozdrawiam

Gość mama nerwicowa
Jestem,obecnie jestem w 8tc,biorę leki,nie mogłam odstawić leków,myślę że większe zło bym wyrządziła sobie i dziecku nie odstawiając leków,czuję się z tym źle,ale nie miałam wyboru:(

A co na to lekarz ? czy mowi , ze moga byc z tego bardzo powazne skutki uboczne dla dziecka ?

Gość w tym temacie na pomarańczowo
też mnie to ciekawi:)

Gość żyrafa155
Ja brałam Andepin jak nie wiedzialam ze jestem w ciazy,potem stopniowo go odstawilam.Zalezy tez jaki lek,o tym andepinie czytalam,ze jest w miare bezpieczny,jednak lepiej nie zazywac zadnych lekow,albo w najmniejszych mozliwych dawkach.

Tak jak wiem o tym. Tylko u mnie jest inna sytuacja. Mam stwierdzona zaawansowana nadzerke , nadaje sie do usuniecia ( wypalanka ). Lecz lekarz uprzedzil mnie , ze moge miec po tym problem w zajsciem w ciaze no i jako , ze jeszcze nie rodzilam specjalnie mi jej nie zaleca. Ja nawet chcialabym miec dziecko , ale biore leki Parogen ( Paroxetyna ). Teraz czuje sie w miate dobrze psychicznie , ale boje sie odstawic , bo jeszcze nie wszystko do konca minelo , lek ten pomogl mi jakos funkcjonowac. Nie chcialabym brac lekow i starac sie o dziecko , ale w tej sytuacji nie wiem co robic :(

.

Gość żyrafa155
najlepiej porozmawiaj na ten temat z lekarzem ktory Ci te leki przepisuje,ja swojej lekarki pytalam co i jak w takiej sytuacji,mowila,ze niektore kobiety bior jakies leki tylko w mniejszych dawkach

za kilka dni mam wizyte u ginekologa , a pod koniec marca u psychiatry, wiec sie wszystkiego dowiem. Dzieki za odzew !

Gość mama nerwicowa
Lekarz biorąc pod uwagę moją chorobę na którą cierpię już 7 lat i po każdej próbie odstawienia leku jest nawrót objawów zdecydował kontynuację leczenia najmniejszą dawką,ryzyko zawsze jest,nikt nie zagwarantuje mi ,że dziecko będzie zdrowe,ale nawet nie biorąc leków nie mamy gwarancji,że nasze dziecko będzie zdrowe:( Mam nadzieję i modlę się,że wszystko się dobrze skończy nie pozostaje mi nic innego na ten moment. Pozdrawiam