Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lilianna87

wynik rektoskopi-co moze oznaczac?

Polecane posty

Gość lilianna87

przekrwienie śluzówki z krwawienie kontaktowym-co moze oznaczac ,dodam ze pobrano probki do badania his-pad ,ale strasznie sie boje co wyjdzie ......

masę różnych rzeczy zaczynając na podrażnieniu jelit kończąc na chorobie Crohna. wynik badania wycinka da Ci jednoznaczną odpowiedź.

Gość lilianna87
dziekuje za odpowiedz,w sumie to wiem ze nikt tu na kafe wrozka nie jest ,ale do wynikow jeszez 2 tyg i szaleje z niepokoju

Gość lilianna87
z niepokojacych objawów to krew ze sluzem w kale, od momentu jak to sie zaczeło dostałam anemii i jeszcze jak dla mnie to czeste puszczanie gazów....

Gość agnieszkkkkkkkkkkka
nalezy uzbroic sie w cierpliwosc i zaczekac na wyniki ,bo przyczyn moze byc wiele .Powodzenia

Gość liliana87
i mam wynik -wrzodziejace zapalenie jelit.....

Gość Martina1984
Ja też mam wrzodziejące zapalenie jelita grubego - Colitis Ucerosa. Biorę Asamax 500 narazie 4 tabletki dziennie. Ciesz się Kochana, że tak szybko udało się lekarzom dojść co Ci jest. Mnie męczyli ponad 3 lata w różnych szpitalach zanim usłyszałam diagnozę. Dostałaś jakieś leki? Jak się czujesz? Ja biorę leki dopiero 3 miesiące, ale widzę poprawę. Też mam często krwawienia, śluz w kale i baaardzo wydęty brzuch, wyglądam jak w ciąży. Nie przejmuj się, da się z tym żyć! Pozdrawiam Cię gorąco i życzę zdrówka:) Jak masz jakieś pytania to pisz, a nawet jak nie masz to mam nadzieję, że się odezwiesz:) Podam Ci mail będzie łatwiejszy kontakt: marta.ra84@wp.pl

Gość lilianna87
ja dostałam encorton zaczynam brac od jutra ,lekarz ostrzegał mnie ze po nim sie strasznie tyje ,ale twierdzi ze to jedyny lek jaki moge brac bedac w ciazy(19 tydz.)troche mnie to przeraza ,ale co robic.....

powiem tak - ciesz się, że to nie Crohn. WZJG ma to do siebie że są zaostrzenia i remisje, których okres może trwać nawet kilka lat. w Crohnie cały czas jest jedno wielkie zaostrzenie. podejrzewa się, że te dwie choroby mają to samo podłoże - u jednych rozwija się CU u drugich Crohn. pamiętaj, żeby przed wzięciem encortonu wziąć lek obniżający kwasowość żołądka - inaczej nabawisz się poważnych wrzodów.

Gość lilianna87
lekarz twierdzi ze w ciazy nie mozna brac zadnych lekow na zoladek ,kazal brac tabletki na pełny zoładek....zobaczymy

pilnuj regularności posiłków w takim razie, żeby nie dochodziło do sytuacji, w której żołądek jest zbyt długo pusty. moim zdaniem preparaty typu renie można zażywać w ciąży, ale nie będę się kłócić.