Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aquadjka

dostane zasilek dla bezrobotnych ????

Polecane posty

Gość aquadjka

Mialam staz z pup z funduszy unijnych 4miesiace. Po nim pracowalam w tym samym miejscu na umowe o prace najpierw pelny etat potem pol. To byla umowa na czas okreslony 6miesiecy. Lacznie 10 mies pracy. Nalezy mi sie zasiek cy ppwinnam pracowac minimum 12 miesiecy ?????

Gość singuaria
12m-cy staż się nie wlicza, jeśli płacony z up

Gość duszka ja
nie

Gość aquadjka
Staz byl unijny nieopodatkowany tzn ja dostawalam wszystko na reke. Ale tak organizowal go pup. Umowa skonczyla mi sie 15lutegi a gdybym teraz od kwietnia zaczela pracowac na umowe zlecenie tez u tego samego pracodawcy na 6 mies to po tym czasie dostane zasilek ?????

Gość aquadjka
Tylko bedzie przerwa w postaci poltora miesiaca a pewnie chodzi zeby to bylo 12 mies bez przerwy zadnej...kurcze zapomnialam o tym zasilku mpglam od razu namowic pracodawce zeby jeszze na pol roku na zlecenie mnie przyjal...kurde

Gość populka
nie dostaniesz

Gość populka
ma być 12 miesięcy bodajże w ciągu 18 m-czy przed zarejestrowaniem, ciągłość nie ma nic do rzeczy, stażu nie wliczą ważny jest zarobek, bo od jego wysokości również zależą uprawnienia nie wiem jaka to kwota dokładnie, ale z pół etatu raczej male szanse, zeby tyle było

Gość ludzie noooooooooooo
nie dostaniesz niestety.

Gość Zegda
w żadnym razie, nie należy ci się

Gość hyjukilo;'/.o
skąd w ogóle pomyśla, że należy ci się zasiłek? tak dobrze to niestety nie ma o zasiłek jest trudno w tych czasach

Gość poniewczasie jestem
Składaj. Na pewno dostaniesz. Wszystkim teraz dają :)

Gość aquadjka
No totrudno... A powiedzcie mi pracodawca mial mnie zatrudnic na miejsce dzieeczyny ktora zaciazyla ale powiedzial ze nir obiecuje nic i narazie daja rade wiec zebym poczekala beda dzwonic bo sa zadowoleni ze mnie bardzo ale chpdzi o koszty itp itp i mysle o tym zeby mnie zatrudnil na umowe smieciowa zlecenie lub dzielo. Myslicie czy zgodzi sie na to ? Bedzie mu sie to oplacalo ? On chce oszzedzic wec mysle ze to dobry pomysl ????? Duzo zaoszzedzi ????

Gość aquadjka
Nir znam sie na tym tak jakos wpadlam i postanowilam zapytac

Gość dostałem zlecenie
a czemu masz nie dostać? nie słuchaj co ci tu piszą tylko dylaj do up

Gość aquadjka
Bo jesli chodzi o mnie to mi bez roznicy jaki mam papier liczy sie dla mnie zarobek byle pracowac i cos zarabiac a tam mi sie super pracowalo i wszyscy byli ze mnie zadowoleni tyle dobrych slow uslyszalam ale niestety koszty i ni mogl mnie zatrudnic na dluzej dokad jeszcze nie jest zle i daja rade ... Mysle wiec zeby mu to zaproponowac ze mi taka umowa pasuje jak cos...

Gość aquadjka
No pojde i tak sie zarejestrowac bo wiadomo ubezpieczenie na wypadek sie przyda...

Koniecznie idź się zarejestrować co do ciągłości to nie wiem ale musisz mieć co najmniej najniższą krajową, może być umowa zlecenie

Gość potulkaaa
nie wolno pracować i być zarejestrowanym to karalne

Gość aquadjka
Potulka WIEM. Ale po 1nie wiem.czy pracodawca sie zgodzi mnie zatrudnic na takie warunki a po 2 jesli tak to nie wiem od kiedy dlatego po to sie chce zarejeztrowac na przeczekanie do tego czasu. Potem sie wyrejesyruje to oczywiste chyba

Gość potulkaaa
a co zrobisz jak się rozchorujesz? albo bedziesz miała wypadek? wiesz ile kosztuje choćby wizyta u lekarza, jak się nie ma zus?

Gość aquadjka
Wiem ja to wszystko wiem ale to wiadomo jet ryzyko. Bardziej mu zalezy na tym zby pracowac zarabuc a pracy nie ma mojej malej miescinie. Choc na kilka miesiecy to zlecene a potem pewnie przejde na etat z powrotem jak sir okaze ze nie jet zle (bo szef obawia sie konkurencji ktora na dniach sie otworzy dlatego nie chcial mnie zatrudniac narazie ) i w miedzyczasie bym na to zlecenie pracowala. Miliony ludzi practuje na zlecenie i zyja. Po lekarzach nie chodze wec moze jakos sie uda

Gość aquadjka
Moje pytanie brzmialo czy dla szefa faktyxznie lepij bedzie zatrudnic mnie za zlecenie niz na etat a nie pytania czy wiem ze jak nie mam zusu to za lekarza sie placi. Powtarzam WIEM ico z tego trudno potraci mnie auto to zplace za szpital i juz ale mam nadzieje ze nic mi nie bedzie wiec prosze o odpowiadanie na pytania

Gość getrhyjukikjh
jemu na pewno lepiej cię zatrudnić na śmieciową umowe, bo w każdej chwili może z ciebie zrezygnować i tylko o to w tym chodzi. Ja bym nie liczyła, że facet cię weźmie na stałe. Wszyscy tak kręca.

Gość aquadjka
Na stale nawet nigdy tak nie mowil i niel icze na to nie chce tam na stale tylko na kilka miesiecy a skoro nie stac go na dodakowego pracownika w dodatku ma kilka dziewczyn na ciazowym maciezynskim czy jak to sie zwie wiec wiadomo kosztycponosi dlatego mysle zeby mu zaproponiwac mu takie rozwiazanie..