Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość do kobiet w uk :)

Ile wydajecie na "siebie" miesiecznie?

Polecane posty

Gość do kobiet w uk :)

Jesli macie jakies swoje miesieczne wydatki typu fryzjer, fitness, basen, rzesy, paznokcie, solarium, kosmetyki, ubrania (z czego tam korzystacie:)) to ile Was one wynosza w UK? Czy takie uslugi jak fryzjer, solarium, przedluzanie wlosow, rzes i paznokci sa drogie w UK, w Londynie i w innych? Pytam z ciekawosci :)

Gość uncle google
Jak ciezkoe wpisac w google.

Gość ile wydaje na siebie UK
co 4-5 tygodni wlosy - 30 i to chyba tyle. rozumiem, ze nie masz na mysli paliwa, kawek, jedzonka itp

Gość mieszkajaca w Londynie
Fryzjer - od roku nie bylam, bo zapuszczam wlosy, mama chlopaka czasem mi podetnie koncowki (ona byla kiedys fryzjerka). Fitness - 15 funtow miesiecznie - firma mi doplaca do silowni Basen - chodze rzadko, raz na pare miesiecy, kosztuje niecale 4 funty rzesy - nic paznokcie - nic solarium - nic przedluzanie wlsowo - nic ubrania - kupuje tylko jak mi czegos potrzeba, w tym miesiacu wydalam 30 funtow na torebke Kosmetyki - kupuje tylko te podstwowe jak szampon czy krem nivea, jak mi sie cos konczy to kupuje, nie wiem ile wydaje miesiecznie, moze z 10 funtow? Ogolnie zabiegi kosmetyczne sa drogie w LOndynie, jesli chcialabys co miesiac robic wlosy, rzesy, paznokcie, kosmetyzke, solarium itd to jest to wydatek kilkuset funtow. Plus wygladanie jak Jordan co jest jedynie szanowane wsrod spolecznych nizin.

Gość ile wydaje na siebie
Manicure i pedicure 32 robie raz na pare tygodni. Wlosy ostatnio scinalam u fryzjera 4 miesiace temu, placilam 60. Farbuje wlosy raz na miesiac sama w domu 10 Kosmetyki kupuje raczej drogie, zele pod prysznic Champneys 10 za sztuke Szampony, odzywki i serum do wlosow tylko z John Frieda 6 za sztuke kupuje raz na miesiac Kremy, zele, toniki do twarzy, serum okolo 15 za sztuke, kupuje raz na pare miesiecy Krem do rak obowiazkowo raz na miesiac okolo 5 Ubrania i buty tylko jak potrzebuje, a moja szafa obecnie peka w szwach wiec nic nie dokupuje. Na siebie wydaje tez za kazdym razem gdy jestem ''out'', nie moge sie opanowac i chodze do Costy na pyszne Latte. Wydaje duzo kasy na ksiazki. Zamawiam z polskiej strony EmPik jesli mam ochote poczytac po polsku.

Jakieś 30 funtów na kosmetyki do dbania o skórę. Ubrań nie kupuję co miesiąc więc ciężko powiedzieć, raczej to jest raz, na jakiś czas, a kwoty są różne. Do fryzjera nie chodzę, paznokci nie robię, rzęsy mam własne i mają się dobrze, a rak skóry mi nie potrzebny :)

fryzjer, solarium, silownia, kosmetyki, ciuchy, wyjscia na miasto i na spotkania z przyjaciolmi przy kawie - czy ja wiem ile to miesiecznie? zalezy jak lezy ;)

Gość sixa rozklada nogi
Bo sixa ty wygladasz jak typowy polski pustak. Spalona morda na solarce, cere masz okropna, rozszerzone pory, zniszczona. Wygladasz staro. No i te czarne krechy na powiekach :o Oj dziewczyno, jeszcze pare lat i ta twarz zniszczona solarka i make uoem ci sie rozsypie :o

Gość Fhhygjikmmokiuj
Hmm. Fryzjer 4 razy w roku ... Ile to może kosztować? Około 20 jedno cięcie. Pisemkach robię w Polsce około 2 razy na rok. Włosy mi wolno rosną :D na kosmetyki ( typu pudry tusze cienie itp) około 50 na dwa miesiace, na szampony,odżywki,balsmamy,kremy itp około 25 miesięcznie. Zależy od Marek. Ale zazwyczaj te tansze. Paznokcie sama robie(lakier bezbarwny.na solarium nigdy nie byłam i się nie wybieram. Na ubrania wydaje tylko jak potrzebuje czyli powiedzmy dwa razy na rok zakupy na jakieś 250-300 funtów czylimjakies 50 miesięcznie wychodzi. Sumujac nie jest to wiecej niż 100 funtów miesięcznie. Mąż i tak narzeka :(

nie jestem spalona, bo opalam sie raz na 2-3 tygodnie i wylaczam lampy na twarz. cere mam ladna, czesto slysze komplementy. krechy na powiekach robie sobie na wyjscia - w koncu w modzie :) a make up to mi w moim wieku raczej przystoi. ja to na twoim miejscu bym sie bardziej martwila o siebie... :)

Gość zalezy ktorzy
Myslalam, ze moda na solarium minela w latach 90-tych i ze teraz jest to w zlym guscie.

a badzcie sobie wszyscy biali jak maka, ja tego nie kwestionuje :)

Gość do si-xa
Mieszkasz może w Londynie? Gdzie chodzisz na solarium, bo ja właśnie szukam jakiegoś godnego polecenia? No i nie bardzo, bardzo drogiego...

Gość Smierdzacy klocek
Farba w domu raz na 4 tygodnie -6 Podklad w plynie raz na pol roku- 27 Tusz raz na 4 miesiace -18 Krem na dzien i na noc raz na 3-5 miesiecy - 15 (kupuje tanie kremy do twarzy, z najmiejsza iloscia skladnikow i bez mineral oil) Mydlo- nie myje sie zelami pod prysznic - 2funty Szampon - najtanszy za 1 funt (najlepszy przezroczysty, a nie kremowe gowno) starcza na miesiac dwa Odzywka- uzywam tej z farby, a jak sie skonczy to Aussie za 4 funty, starcza na dluuugo Eyeliner - 3 funty raz na 3 miesiace cienie, kredki i inne starczaja mi na pare lat. Balsam do ciala raz na 3 miesiace - 3-6 funtow Perfumy- duzo. Mam obsesje i kupuje non stop. Aktualnie mam 7flakonow, ale przymierzam sie do dwoch nowcyh, nie potrafie sobie odmowic. Od 30funtow do ponad 100, zalezy za co. uwielbiam perfumy creed, ktore zaczynaja sie od 90 funtow za 30ml :( Ciuchy i buty - o wiele za duzo, chociaz ostatnio nic mi sie nie podoba i nie kupilam sobie nic od wyprzedazy Joga- 60 funtow na miesiac Kawusie z kolezankami - 50 na miesiac

Gość ojtamm oj
LOndyn jest duzyy ktora czesc Cie interesuje?

Gość do oj tamm oj
Polnocna, poludniowa, wschodnia czesc...To zalezy, moge sobie podjechac gdzies, jesli bedzie warto. Jak na razie nie znalazlam dobrego solarium, a jesli juz to drogie (dla mnie 1 funt za 1 minute to duzo troche)...

Około 50 funktów na ubrania (głównie kupuję w sieciówkach), 25 funtów na kosmetyki (zamawiam na Kamyku, jest taniej), 30 funtów fryzjer (mam salon w Londynie ze zniżkami) i 40 funtów kosmetyczka (raz na 3 miesiące)

Roznie, ale zwykle kolo 70-100. Na plywalnie 30, jakis drobny ciuszek lub kosmetyk 30 - 40 (nie kupuje co miesiac wiec to tak na oko, zwykle robie wieksze zakupy kosmetyczne tak co kwartal i garderobiane tez raz na kilka miesiecy bo szafa pelna), fryzjer/kosmetyczka/paznokcie nastepne 20-30 miesiecznie.

Gość hdushsjh
Fryzjer, kosmetyczka, solarium - 0 bo nie chodzę. Ubrania ok 50 a jak buty i coś większego to wydaje ile muszę. Kosmetyki? Ok 10 f na miesiąc, stawiam na naturalną pielęgnacje, mam mało kosmetyków. Suplementy diety ok 10 f. Wyjścia ze znajomymi około 100 f Siłownia- darmowa