Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wielbicielka książek

lista książek do przeczytania

Polecane posty

Podawajcie tytuły książek, które wg was każdy powinien przeczytać (no, może nie każdy, ale ten, co czytać lubi), ja czytam bardzo dużo, moja lista książek do przeczytania jest długa, trochę z niej ubywa, ale i sporo przybywa, może mi podrzucicie coś, co do tej listy mogłabym dopisać. Piszcie np. co czytaliście ostatnio co polecacie, tylko błagam! Żadnego Coehlo, itp.

Gość czerstfy ponczek
zależy jakie gatunki literatury lubisz ;)

Gość czcicielka penisa
Podziemny krąg Palahniuka

mam swoją ulubiona tematykę, ale poproszę o różne, może akurat coś wartościowego się trafi? Na co sama bym nie wpadła :) Dlatego nie pisałam od razu, co lubię.

Podziemny krąg - oglądałam film, a książka leci na moja listę, dzięki :)

Gość dix ae
Jonathan Carroll

Gość Miroonka
"Atlas chmur" - Mitchell David "Bracia Aszkenazy" - Singer Izrael Joszua "Grona gniewu" - Steinbeck John "Życie przed sobą " - Gary Romain "Ginące plemię " - Mowat Farley "Kwiat Śniegu i sekretny wachlarz" - Lisa See "Tragedia amerykańska" - Dreiser Theodore To tylko kilka pozycji. Dobrze byloby gdybys sprecyzowala co lubisz czytac. :)

Gość kiedy prącie było bogiem
a może coś z wojennych? np. taki Paragraf 22 Hellera :)

ciężko określić, co lubię najbardziej, bo czytam różne rzeczy, właściwie wszystko oprócz romansideł i fantastyki (chociaż lubię Sapkowskiego, Tolkiena, Piekarę) Poza tym - mało czym pogardzę. uwielbiam Bożą podszewkę, Wiedźmina, Dostojewskiego, Londona, Sienkiewicza kocham, Kraszewskiego ubóstwiam, poza tym Larsson, Grzesiuk, także pełna rozpiętość :) Pragraff 22 - nie czytałam, jakoś nie mogę do niego się zabrać, warto?

Chmielewską lubiłam, ale te starsze pozycje :)

Gość czerstfy ponczek
jeśli nie fantastyka to ja lepiej nic nie doradzam bo akurat jestem fanatyczką tego typu książek ;) co do Paragrafu 22 to słyszałam, że bardzo dobry więc może warto spróbować, sama planuję się za to zabrać

Gość Miroonka
Mnie Paragraf 22 nie przypadl do gustu ale wielu osobom podobal sie wiec chyba warto sprobowac. :) Fajnie pisal tez Ajtmatow Czingiz ; "Golgota" i "Żegnaj, Gulsary!" mnie sie bardzo podobaly.

skrzętnie notuję :)

Gość MalinowoTruskawkowa
ja polecam Erynie Krajewskiego mega wciąga, a teraz kończę Tysiac wspaniałych słońc- Hosseliniego i napewno wypozyczę cos tego gatunku, najbardziej zapamietaną książką przezemnie będzie jednak pozycja -Pola Śmierci. Kambodżańska Odyseja-Haing Ngor.

Gość kiedy prącie było bogiem
jak nie miałaś jeszcze do czynienia z tego typu literaturą, to pewnie, że warto spróbować, może akurat przypadnie Ci do gustu :) a tak dla rozrywki bardziej, to lubię sobie czasem poczytać Alistaira MacLeana :classic_cool:

Gość MalinowoTruskawkowa
Lisa See Miłość Peonii i Kwiat Śniegu i sekretny wachlarz oraz Zaklinacz koni - Evans Nicholas

zaklinacz koni - to było bardzo nudne, ledwo przebrnęłam, a czytałam właśnie z polecenia :)