Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

luiza1988

czy wasze polroczne dzieci wkladaja juz stopy do buzki ?

Polecane posty

moj syn kilka dni temu zkonczyl pol roku lapie stopki ale nie wklada do buzi .Pediatra twierdzi ze juz powinien to robic

Moj Bąbelek ma juz 9 miesiecy... jak mial 6 to wkladal nozki do buzi ale szybko mu sie to znudzilo.

Gość gmn,hu,h
nie bo ma gruby brzuszek a poza tym nie wszystkie dzieci to robią

Luiza- a co twoje dziecko potrafi? Podnosi glowke, probuje siadac, obraca sie? Pewnie zacznie wkladac stopy do buzi za kilka dni, nie ma co sie przejmowac;).

mamabruna , a Twoj kiedy zaczal wkladac stopki ? podnosi glowe na brzuchu lezac ,.przeklada zabawki z reki do reki , siedzi z podparciem , obraca sie na boki

Poza tym zapraszam na topik dzidziusiow wlasnie polrocznych czyli mniej wiecej z wrzesnia:). Moj tez nie wklada stop do buzi.

nie , nie wyslal do neurologa.Po prostu podczas badania przed szczepieniem zapytala czy wklada stopki do buzi a ja powiedzialam , ze nie .Na co ona powiedziala, ze powinien juz wkladac . Jest z poczatku wrzesnia 2 wrzesien

i chcialam zorientowac sie piszac tu , czy wszystkie dzieci juz wkladaja w tym wieku ?

Ja dzis ide na szczepienie, zapytam. Powinien ale widocznie mu sie nie chce. Ja na przyklad nie raczkowalam ...zaczelam od razu wstawac i chodzic. Co dziecko to troche to inaczej przebiega. Poza tym pulchniejsze dzieci sa bardziej leniwe...Moj wazy 8,250 kg.

ale piszesz , ze Twoj tez jeszcze nie wkada , a jest 3 dni starszy wiec chyba nic zlego sie nie dzieje ;-) jak wrocisz od pediatry to napisz co powiedziala na to stwierdzenie mojej pediatry .

sorry myslalam , ze Twoj z 5 wrzesnia , a nie 10 . No wiec jest troszke ponad tydzien mlodszy .

moj syn nigdy nie wkladal stop do buzi tylko sie nimi czasem bawil a wszysto z nim jest ok ma 13 miesiecy i juz chodzi choc jeszcze nie powiedzial zadnego slowa ale kazde dziecko sie inaczej rozwija wiec trzeba byc cierpliwym i nie panikowac

Od początku widuje go neurolog, bo mały urodził się niedotelniony. Jak zapytałam o wkładanie stópek i turlanie się to powiedziała, że te etapy czasami dzieci pomijają i że najważniejsze że przewraca się z pleców na brzuch i nie miała żadnych zastrzeżeń co do rozwoju. Kazała przyjść po roczku albo jak zacznie sam chodzić.

Kalahara- dzieki, takie wypowiedzi uspakajaja:). Luiza - no faktycznie moj mlodszy:)

nasz synek tez urodził sie 2/09 i juz od dluzszego czasu wklada nogi do buzi

Gość natmik
moja zaczęła jak skończyła 6 miesiąc a zaczęła siódmy. Ale już ją to znudziło. może niektóre dzieci w ogóle nie sa zainteresowane stopami

Gość mama połroczniaka:)
moje dziiecko to juz zaklada noge za szyję:D

Podobno powinien zaczac wkladac, mam spokojnie poczekac. Wszystko z ni ok i nie mam co sie martwic .

Gość potravva postna
A to jest jakis wyczyn rozwojowy? moja corka ma dwa lata,rozne rzeczy umie,ale tej sztuki nigdy nie praktykowala. jakby ja grzecznie poprosic,to by pewnie pokazala,ale zenikt nigdy nie prosil,to tez nigdy nie wkladala stop do ist

Gość kibollera
Mój 4 miesięczny synek wciąż je wkłada do buzi. To chyba norma w tym miesiącu?