Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ?????????? ??????????? ???????

Tak jest teraz wspaniale ze po wydziale lekarskim na AM robie w LIDLU na kasie

Polecane posty

dobra, to mój ostatni post bo nie mam czasu W czasie stażu jest się lekarzem (!) z ograniczonym prawem wykonywania zawodu. Po jego odbyciu, ma się PEŁNE prawo wykonywania zawodu i samodzielnej pracy. Jednak tylko w przychodni (ew pogotowiu). Po odbyciu specjalizacji (teraz już tylko jednostopniowej) dostaje się tytuł specjalisty np specjalista anestezjologii i int. terapii. Potem można jeszcze robić nadspecjalizacje. Wiedza nt kształcenia lekarzy jest bardzo mała w narodzie...

lekarz a w lidlu a ja fryzjerka i kosmetyczka a śmieci sortowałam i cieszyłam sie ze mam swoje pieniądze...Ludziom to nie dogodzi:)

Gość po pierwsze nie ona tylko on
Dlatego wlasnie w tym kraju tak jest. Bo jak czlowiek tlumaczy i mowi ze jest zle i przedstawia konkretne zarzuty to zaraz znajdzie sie stado przyglupow/lepiej wiedzacych/relatywizatorow ktorzy beda z uporem maniaka wciskac kit "jest wspaniale, zajebiscie!!"

Gość nie jest wspaniale i długo
nie będzie. ale nie jest tak źle jak opisujesz. lekarz po szkole i stażu ma prawo wykonywania zawodu i każdy szpital przyjmuje takich z pocałowaniem w ręke. a więc kasa w lidlu to mit powtarzany przez tych którzy nie maja o sprawie pojęcia.

Nie mówię ze jest wspaniale po prostu jestem lekarzem i wiem jak to działa. A działa inaczej niż mówi autor postu.

Gość wez skoncz bo
na wymioty mi sie zbiera. Tak wymyslilem sobie ze po skonczeniu studiow i stazu siedze teraz w lidlu bo inaczej nie mialbym nawet na oplate za akademik w ktorym jeszcze mieszkam. Wymyslilo sobie to rowniez prawie 130 osob z mojego roku, bo ktos na tym forum tak napisal. Spadam stad.

Gość Lilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
lekarz bez specjalizacji ma ograniczony zakres kompetencji w wykonywaniu badan itp wiec taki lekarz to gówno wie, poza tym co to za lekarz bez specjalizacji?? Z takim podejsciem to konowały beda sie mnozyc w zastraszajacym tempie

Dokładnie. Wymysliłeś sobie. Jednego nie rozumiem. Po co opowiadasz takie brednie?

Jeszcze nie słyszałam, żeby ktoś z medycyny wypowiadał się takim językiem i taką składnią zdań. Na moim roku (200 osób) nikt by raczej nie pomyślał, żeby po studiach pracować w Lidlu. Marna prowokacja, oj bardzo marna. Z tego co wiem to nikt z moich starszych kolegów nie był zmuszony do pracy w innym zawodzie niż lekarz.

Podejrzewam ze nie zadna prowokacja bo tez jestem po tym wydziale na AM we Wroclawiu i w podobnej sytuacji.

Gość ciasteczkowy potwór xx
To prowokacja. Niemożliwe żeby po medycynie pracować na kasie w sklepie.

Gość iurista iuris
ja jestem sędziom i jeżdze na tirach bo nie ma dla mnie roboty. Ech 5 lat ciężkich studiów, 6 lat aplikacji, 7 lat tyrania za asystenta tyle nauki ślęczenie 24 h nad aktami, pisanie uzasów, kazusów.... i to wszystko na marne

Watpie czy to prowokacja. Moja kolezanka rowniez po wydziale lekarskim, nie znalazla wolnej rezydentury i dorabia teraz u jakiejs sasiadki szyjac spodnice w takim baraku obok jej willi. Tyle ze ona nie ma tu w miescie rodzicow ktorzy mogliby ja utrzymac, wiec byla skazana na takie cos. Ale sporo osob po prostu siedzi u starych i ni ema perspektyw na wyrwanie sie z tego gnojuz. Autor ma racje ze jest zle, na wierzchu wydaje sie wszystko cacy, jeszcze jak to media tak przedstawia to juz wogole. Ale jak idziesz i chcesz cos konkretnie zalatwic albo pchnac do przodu to jest tragedia.

Gość studęt jusz 8 lat
jestę studętę jurz 8 rok z żendu i mam 4 fakóltetuf i nie mam pracy...bo dla lódzi z moim wykształceniem nie ma roboty w tym kraju:O

Gość Bożenka1084
Ja jestem po germanistyce i psychologi i też nie ma dla mnie pracy, jedynie na sponsora moge liczyć

Gość nie wiem czy to prowokacja
czy nie, ale to samo jest u mnie. Ja jestem po ratownictwie medycznym, od 5 lat.......rozwoze kefiry -za 1400 zl /mies popierdalam 9 h na dobe. Zarty z ludzi, ten kraj to zenada :o

Gość hfdsudc
Ja jestem architektem i dup# musze ulotki roznosić

Gość studęt już 8 lat
jak ci tak zle to wyjedz :o

Gość wieczorowa porą.....
a osoba z moje rodziny pracuje u bogatych lekarzy co sie chwalą ile to zarabiają (oboje po 4-5 tys) a placą jej za ciezką pracę 6zl/h, super nie?

Gość hfdsudc
ide na medycyne specjalizacja ginekolog

Gość 637821637821
ja jetsem po historii , wysłałam 1500 cv i nie dostałam pracy... :( teraz juz mam 35 lat i zero stazu, nigdy juz nic nie znajdę. Od roku szukam chocby sprzątania, i na kazda ofertę po 100 chętnych, mozna sie powiesic.. co do medycyny to nie wiem, choc jeden lekarz z tego forum tez pisał, że długo nie mogł nic znalezc i w końcu wydłubał 10 tys na łapówkę żeby go przyjęli do szpitala

Gość jds ni
Co robłaś do tego czasu? nigdy wcześniej nie pracowałaś?

Gość rozwielitkaaaaaa
Ja , dołączę , jestem po biologii i pracuje w sklepie monopolowym............. chore ale prawdziwe

Gość 637821637821
na umowę pracowałam 3 miesiące na studiach, bez umowy to dawałam korepetycje jakiś czas, kiedyś tez w kiosku 3 mce i jeszcze jedna dorywcza praca, ale do cv nie wpisze, mozna się powiesic, chyba to zrobię

Gość zal mi was ja jestem panią
w aptece i to ja wydaję wam uspokajacze :) a na zarobki nie narzekam :)

Gość lllllllllllllfvvhuyfdss
ja adwokat stróż nocny

Gość ]oluś
hehe