Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciezarowka31

pytanie do mam ktore rodzily dwa razy badz wiecej....

Polecane posty

Gość ciezarowka31

Dzien dobry kobietki mam do Was pytanie.Moja pierwsza coreczk urodzilam dwa tygodnie po terminie porod byl wywolywany... teraz jestem w ciazy bedzie druga dziewczynka jak myslicie czy istnieje prawdopodobienstwo,ze tym razem tez przenosze??? jak u was wygldaly terminy porodow podobnie czy zupelnie roznie bardzo prosze o wypowiedzi dziekuje

ja dwójkę dzieci urodziłam tak samo - dokładnie 5 dni po terminie każde z nich. Jednak najczęściej zdarza się, że drugie rodzi się wcześniej od pierwszego.

Gość ciezarowka31
strasznie sie boje poniewaz mam wyznaczony termin cc na 28 czerwca jesli porod zacznie sie wczesniej i bedzie zajeta sala operacyjna nie wiem co mnie czeka. dlatego boje sie strasznie ze urodze wczesniej niz w 38 tygodniu:(

Gość pierwsze dziecko urodzilam
4tygodnie przed terminem(porod byl bezbolesny,nie czulam skorczy ani bolu,czas trwania porodu niecala 1godzina)drugie dziecko 3tygodnie przed terminem(rowniez zero bolu,nie czulam skorczy,czas trwania porodu 20minut)

Gość taki lajf
Nie ma reguły. Moje pierwsze przenoszone 2 tygodnie, wywołanie. Wczesniej żadnych skurczów przepowiadających, nic. Drugie - ostatnie 2 miesiące chodziłam z rozwarciem 3 cm, 3 miesiące miałam skurcze, poród 5 dni przed terminem (gin na moje błagania nieco pomógł rozmasowaniem szyjki :P )

Gość pierwsze dziecko urodzilam
mimo wczesniejszych porodow niz przewidywal termin dzieci urodzily sie zdrowe i po 2dobach wyszlismy do domu

Gość careterofenix2
ja synka urodzilam 10 dni po terminie porod wywolywany, myslalam ze umieram taki hardcore, a corcie 4 lata pozneij urodzilam 2 dni po terminie bez wywolywania i porod to bylo piardniecie, wspominam wrecz bardzo milo:):)

Gość ciezarowka31
mam nadzieje,ze dzidzius tym razem sie nie pospieszy.tylko,ze od tego myslenia o tym wszystkim to ja moge sama wywolac przedwczesny porod stresujac sie:(

Synka urodziłam 11 dni przed terminem, a córcię 14 dni przed terminem. W obu przypadkach lekarz mówił, że porody mogą nastąpić wcześniej, szyjka wcześnie się przygotowywała. Z tym, że w pierwszej ciąży było zagrożenie przedwczesnym porodem i leki, a w drugiej ciąży nic się nie działo takiego. Szyjka się przygotowywała, ale nie było żadnych skurczów itp. Pozdrawiam

Gość Anka 8889I
pierwsze dziecko prawie dwa tygodnie po terminie, w 41tc, bez wywoływania natomiast drugie w 34 tc

Gość u mnie było tak
pierwszy poród 10 dni po terminie, wywoływany oksytocyną (myślałam że umrę, masakra jaki ból) jak byłam drugi raz w ciąży to okropnie się bałam powtórki, ale na szczęście urodziłam równo w dzień wynikający z wyliczeń z ostatniej miesiączki. no i taki poród to można przeżyć:) dla mnie też był niemal przyjemnością:) teraz jestem 3 raz w ciąży i mam nadzieję że poród będzie taki jak drugi:)

Gość lkdjlkdsjkjjsfjfkjsd
rodziłam 3 razy i zawsze ta sama przypadłość, każda ciąża miała tendencje do wczesnego porodu, syn pierwszy w 35 tyg, a kolejne ciąże zabezpieczone tabletkami rozkurczowymi ale donoszone, więc autorko u mnie sytuacja się powtarzała, w każdej ciąży podobny problem z donoszeniem

Gość ciezarowka31
mam nadzieje,z u mnie tez sie sprawdzi termin z pierwszego porodu:( dziekuje wam kobietki za wypowiedzi