Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak to się robi

W ile zgromadziliście kasę na wesele?

Polecane posty

Gość jak to się robi

Mamy taki dylemat.. Otóż zarabiamy tyle, że miesięcznie bylibyśmy w stanie odkładać około 1500 zł. Lecz na wesele potrzeba takiego o którym myślimy jakiś 30 tysięcy. Gdzieś dwa lata zejdzie zanim całą sumę uzbieramy. Zarabiam 2500 zł, a narzeczony 3000. Biedni nie jesteśmy. A jak widać nie stać nas na wesele, bo mimo, że 1500 zł do odłożenia to sporo to zajęłoby to dwa lata. No jakaś masakra. A wiem, że wesela robią mniej zamożni. Np. taka moja koleżanka nie pracuje, jej mąż zarabia 2000 zł, a w tym roku robią wesele na 200 osób. No jakim cudem? My chyba damy sobie spokój, pobierzemy się w tym roku i zrobimy tylko obiad dla najbliższych. Nie wyobrażam sobie dwuletniego ciułania na wesele. Już wolałabym chyba kredyt wziąć. Ale to też zła opcja.

Gość że co?
Zwykle wesela są organizowane przez rodziców Państwa Młodych. Nie jest to regułą ale w pewnych kręgach to tradycja więc młodzi dokładają od siebie niewiele i dlatego pewnie Twoja koleżanka robi tak duże wesele. Zresztą 200 osób to takie trochę zastaw się a postaw się w przypadku gdy ona nie pracuje ale kto bogatemu zabroni :) głowa do góry - wesele to tylko dodatek, najważniejszy jest sam ślub

Gość jak to się robi
Pytanie dotyczy osób, które musiały zbierać. A nie dostać u nas taka opcja odpada nie mamy rodziców.

Gość ta nie macie rodzicow
zawsze kurde jak ktos nie ma rodzicow to jest dziany. Chcesz powiedziec z z sierocinca daja na taki start ze od razu praca i kasa?? jaaaasne

Gość jak to się robi
TJesteśmy tak dziani, że i tak nas nie stać na wesele. Hehe:) i nie jesteśmy z domu dziecka.

Gość indianeczka87
Moj Przyszly wyjechał za granicę i tam zarabia calkiem sporo. A ja tu mam trochę odłożonych na książeczce takze starczy na wesele i na remont mieszkania. Zawsze mozna wziac pozyczke, jesli ma sie z czego splacac. Wielu osobom rodzice oplacaja. Ale my nie bierzemy nic od rodzicow nie chcemy ich obciazac.

Gość kolorowa plaża
My odkladalismy okolo roku, bo rodzice nie byliby w stanie nam dac (oboje pochodzimy z biednych rodzin). Narzeczony zarabia bardzo dobrze, 6-7 tys netto miesiecznie, ja 1800.

Może rodzice im pomogli. A znajomi robili takie wesele na jakie było ich stać - mniej wystawne, w domu, potrawy pomagali przygotować rodzice, ciasta upiekła osobiście Panna młoda. Wydali parę tysięcy na wszystko

Gość tak na poważnie
Zbieraliśmy 5 lat na wesele bo każde z nas zarabia poniżej 2 tysięcy

Gość hmmmmmm ????
niecałe pół roku bo wesele zrobiliśmy skromne na 40 osób. Nie wyobrażam sobie zbierać kase przez 2- 3lata.

Gość październkowa
My uparliśmy się że sami zrobimy wesele,zbieraliśmy 1 rok,w soboty i niedziele myliśmy robiliśmy za kelnerów dodatkowo

Gość KOBIEA ROZDARTA 34nie mam po
dziady nie maja hajsu nie robia wesela proste tak rodzice, nie udawaj ze nie masz.masz gdzie mieszkac? czesto na wesele kredyt a mieszkac nie ma gdzie

Gość KOBIEA ROZDARTA 34nie mam po
dziady nie maja hajsu nie robia wesela proste tak rodzice, nie udawaj ze nie masz.masz gdzie mieszkac? czesto na wesele kredyt a mieszkac nie ma gdzie

Gość Mrs.Elitte
nam rodzice sponsorowali wesele:)

My nazbieraliśmy 10 tysięcy w pół roku. 7 tysięcy dali tesciowie a 5 tysięcy moi rodzice dodatkowo. Ale to było w 2011 ,teraz nie wiem jak z cenami. Robiliśmy wesele bez poprawin na 86 osób,Z wodzirejem samochodem i tymi wszystkimi pierdółkami