Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka zwykła kobietka

da sie wyleczyć bez lekarza??

Polecane posty

Możecie mi powiedzieć, czy problemy intymne tzn swędzenie, zaczerwienie warg sromowych da sie jakoś wyleczyć bez wizyty u ginekologa? Myślę, że złapałam to od męza, bo on po antybiotyku miał to samo. Przez jakiś czas nie kochaliśmy się, ale jak w końcu do czegoś doszło, to u mnei zaczęły sie problemy. Mi się wydaje, że chyba tylko wizyta u ginka pomoże. mam racje??

niektóre delikatne infekcje czasem przechodzą same- po zastosowaniu preparatu z pałeczkami kwasu mlekowego czy czegoś podobnego. Myślę jednak, że dla pewności lepiej byłoby zasięgnąć porady lekarza- i to nie tylko Ty ale mąż także skoro podejrzewasz, że "kupiłaś" to od niego

Właśnie gdybym wiedziała że to nie od męza złapałam, ale jak sie ja wylecze a on nie, to będzie błedne kólko i on będzie mnie zarażał. Do tego chyba w poniedziałek @ dostane. Prędko ginka nie odwiedze. A coś bez recpety??

Gość oczywiscie ze raczej taak
kup sobie crotlimazolum czy jak sie pisze,ale cos z polecenia farmaceuty :) bez sensu odrazu leciec do gina

przejdź się do apteki- coś Tobie doradzą. Możesz kupić laktovaginal, tantum rosa, clotrimazol maść albo jakieś delikatne czopki- farmaceuta z pewnością coś doradzi. Jednak wszystko to pomaga tylko trochę złagodzić objawy (przy tych silniejszych infekcjach)

/ja kiedyś stosowałam albothyl- to są globulki dostępne bez recepty. Farmaceuta zalecił w dzień lactovaginal, wieczorem albothyl i do tego clotrimazolum maść. Pomogło mi to dotrwać do wizyty :)

Gość agnes18223
kurka ma racje i powiedz mezowi zeby tez posmarowal miejsce intymne mascia clotrimazol.

crotlamazolum sie już smaruje, poprawy nie przynosi

wiedziałąm że tak będzie, bo jak kazalam chłopu iśc do lekarza to nie chcial, a teraz mnie zaraził.

Bo clotrimazol działa tylko na zewnątrz. jak infekcja jest w środku to sama maść guzik da. oczywiście może złagodzić swędzenie ale nie wyleczy raczej

tabletki dopochwowe Vagical, na zewnatrz masc Crotlimazolum. Tabletki stosowac na noc masc natomiast 2-3 razy dziennie. Maz tez niech sie msaruje mascia.

Gość misdsdsds
a ginalgin pomoze?

Gość maścią to ty możesz
smarowac fiuta a nie siebie ! my kobiety mamy wszystko wewnątrz !! ale jak chcesz mieć zapalenie jajników i zgnić to lecz się bez lekarza matole....myslisz ze grzybica to katar haha ja pierdole ze takie debilki istnieją

ginalgin mysle z tez pomoze ale ja osobiscie stosowalam Vagical gdyz jest to lek podawany kobietom podatnym na wszelkie infekcje w celu zapobiegania powstaniu nadzerek. Ja stosowalam tabletki np przez 4-5 dni na noc i mascia sie w tym czasie tez smarowalam i przechodzilo.

Gość misdsdsds
akurat takie mialam.Ostatni raz pieczenie pochwy i swedzenie mialam w ciazy.Jkaies 4 lata temu.

Gość aaaaanaa
to wszystko zależy, możesz wyleczyć się sama albo i nie. Ja robię tak że jak tylko zaczynam odczuwać swędzenie/pieczenie lub mam białe upławy-choć tak jest rzadziej to od razu akładam na noc dopochwowo invag a w ciągu dnia kilka razy smaruję się clotrimaozlum maścią. Jesli po kilku dniach takiego leczenia nie przechodzi to ide do lekarza po leki na receptę.