Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kjlfjhjkasfhjasgjkfb

wakacje z 8 miesięcznym dzieckiem?

Polecane posty

Gość kjlfjhjkasfhjasgjkfb

Kobietki wyjechałybyście nad morze z 8 miesięcznym dzieckiem, albo w góry? Moje dziecko będzie tyle miało w sierpniu, a chciałabym gdzieś wyjechać

Ja bym pojechała. Zwłaszcza w góry. My byliśmy jak mały miał rok, dużo chodziliśmy z nim w spacerówce. Powietrze jest tam inne i klimat dobry dla małych dzieci. Chodziliśmy prawie codziennie do pobliskich term, po kąpieli młody spał po 3 godziny. Wieczorem zawsze mieliśmy otwarte okno i piękny widok na góry, gdy młody spał mieliśmy wieczory dla siebie. Wyjazd był super i odpoczeliśmy od całego domowego harmidru - prania, sprzątania, gotowania. Może nie było jakiś szalonych atrakcji jak gdybyśmy byli sami ale naprawdę warto było jechać.

Gość kadhjhyil
a brać turystyczne łóżeczko? Chyba tak, mlody gdzieś musi spać

Zależy. My mieliśmy pokój z oddzielnym tapczanikiem dla dziecka. Jeśli już coś wybierzesz to możesz zadzwonić i zapytać czy mają udogodnienia dla dzieci.

Ja wyjechałam z synkiem do Niemiec gdy miał 9 miesięcy, z córką wybrałam się do Hiszpani samochodem gdy miała 11 miesięcy. Syn bardzo lubi podróżować autem i nie było problemów, jednak córka niestety nie, podróż była straszna! Sam pobyt super, jednak podróż z córką należał do męczących psychicznie. Synek bez problemu zniósł podróż. Jeżeli chodzi o sam pobyt, nie podróż, to dobra organizacja i nie ma problemów.

jeżeli chodzi o łożeczko to miałam ze sobą łożeczko turystyczne.

My kochamy podróże i od małego zaszczepiamy naszą pasję u naszego dziecka. Kisić się w domu nie ma sensu ;) Do 7 miesiąca były to wypady max 3 dniowe. Pierwsze prawdziwe wakacje były jak synek miał 7 miesięcy - wypad nad morze na 7 dni,tak było fajnie że za miesiąc pojechaliśmy na 2 tygodnie.

Gość ola w lipcu będzie miał 8 msc
Moja córcia w lipcu będzie miała 8 msc. I lecimy do Włoch. A z nami leci moja kuzynka, która rodzi w maju,a w lipcu leci z nam. Kuzynka ma jeszcze 5 letnią córkę.Jedzcie idpocznieci. Dziecko pozna coś nowego.

My pierwsze wakacje z synkiem mieliśmy jak Mały miał 2 miesiące. Pojechaliśmy na tydzień nad morze. W tym roku synek będzie miał 14 miesięcy jak pojedziemy na 2 tygodnie nad morze. A w między czasie wybieramy się na kilka weekendowych wyjazdów. Łóżeczko turystyczne polecam. Bardzo się przydaje:-)