Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

donkapatke

Angielski artykół o Romunach i Bułgarach

Polecane posty

Gość poczytamy ty natomiast
poczytaj polski slownik ortograficzny. Napisac "artykół" to naprawde nie przejezycznie nie drobny blad tylko masakryczna nieznajomosc jezyka ojczystego :O WSTYD!

Jak ktoś się nie ma czego czepić to i gówna się czepi.Wiesz co mi możesz? Skoczyć i obtoczyć.

Gość wredniucha10
coraz więcej ich przyjeżdża - Rumunki sprzątają za 3-4 funty na godzinę, a ich kierowcy jeżdżą za 300-350fyntów na tydzień!

Swoją drogą tylko na polskim forum, ktoś czepi się literówki, na angielskim nikt by nie zwrócił uwagi.To jedna z rzeczy, jaka nas różni od anglików. A przeczytałeś ten artykuł, czy od razu walnąłeś to pouczenie? a może zbyt trudne jest dla Ciebie, przeczytać kilka słów po angielsku?Dlatego łatwiej jest się czepić a niżeli zainteresować się tematem?

wredniucha W tym artykule widać po wypowiedziach, że większość z nich jest już nastawiona na socjal w Anglii.

Gość wredniucha10
ups! też zrobiłam literówkę - zaraz dostanę zjebkę!

Gość wredniucha10
ale socjalu nie dostaniesz na drugi dzień po przyjeździe!

Gość kkanndydatka
Jaki poziom inteligencji, taka znajomosc ortografii i poziom czytanych czasopism.

Gość blockhead
no coz, chyba faktycznie Unijni eksperci nie do konca przeanalizowali proces integracji i otwierania granic. Mam jednak nadzieje, ze wejda w zycie zapowiadane zmiany w przyznawaniu zasilkow i bedzie trzeba pracowac przynajmniej rok zeby cokolwiek dostac. Byc moze to ich troche przystopuje i nie beda sie tu pchac.

Pomarańcza nie prowokuj celowo do kłótni.Chcesz się pokłócić to idź gdzie indziej.

Gość do donapatke
Przeczytalam ARTYKUL, chociaz nie powiem, ze najpierw rzucil mi sie w oczy Twoj blad ortograficzny. I blagam cie... Nie nazywaj bledu ortograficznego literowka, bo z literowka to to nie ma nic wspolnego. Jesli ktos decyduje sie zalozyc temat, to warto sie upewnic, ze wszystko jest zgodne z zasadami ortografii. Poza tym, to nie problem wpisac w wyszukiwarke i sprawdzic czy wyraz zostal napisany poprawnie. No i na koniec - mozilla rowniez wylapuje bledy ortograficzne. Uwazam, ze to po prostu zwykla ignorancja i brak poszanowania autorki w strone czytelnika. Dlatego nie bede sie udzielac na tym temacie. Zegnam.

Gość wredniucha10
jest taki przepis w prawie unijnym, że jeżeli nie masz pracy a jednocześnie nie masz ze sobą pieniędzy na utrzymanie na najbliższe trzy miesiące to możesz zostać deportowana - raz już z tego prawa skorzystał Sarkozy, kiedy wyekspediował Cyganów spod Paryża!

Boże co za idiotyzmy.Czy ja jestem na lekcji języka polskiego, czy co?Jaja sobie robicie?

Gość co to jest ROMUN????
.

Gość bla bla i już
A co w tym takiego śmiesznego? Dla mnie brak szacunku dla języka polskiego to brak szacunku dla ojczyzny.

Gość co to jest ROMUN????
i po 2---jak zakładasz temat to sprawdź pisownię zanim wyślesz to do ludzi.

Gość lkmlkmkl
dziwi cie to ze tak cie szykanuja za blad ortograficzny? Bo mnie ani troche i jestem za. W Anglii moze to ignoruja, ale to swiadczy tylko o niskim poziomie inteletualnym tych ludzi. Jestes na polskim forum gdzie obowiazuja inne zasady, wiec zamiast sie rzucac, naoisalbys/labys chociaz przepraszam, za moj blad, jestem niedoksztalconym czlowiekiem

Gość to go rozbij
z tym ze temat jest jakby o czym innym wy polonistki angielskie :O

Widzę że małolaty dorwały się do komputera.Nara babrajcie się dalej w swoim błotku.Ja wrzuciłam artykuł, reszta mnie nie interesuje. Kto będzie chciał spokojnie przeczyta, kto będzie chciał się pokłócić, to się pokłóci.

Gość kornela33
Ignorancja językowa autorki mnie poraża... Jak można zrobić dwa rażące błędy w jednym krótkim zdaniu? I jeszcze mieć pretensje za zwrócenie uwagi.

Gość kornela33
Ty za to jesteś bardzo dorosła nie potrafiąc się wysłowić w ojczystym języku.

Gość blockhead
i jak zwykle szczekajace pieski rozwalaja temat, ktory ciekawie sie zapowiadal... wole kogos kto wali bledy, ale ma cos do powiedzenia niz takie szczekaczki jak wy

Oryginalnie to jest Romania a mieszkają tam Romowie, to że ktoś w Polsce stworzył kolejny kwiatek jak Dirty dancing, tłumaczenie na wirujący seks, to już nie mój problem. Mieszkam za granicą, obracam się w środowisku obcojęzycznym i mam prawo używać ogólnoświatowych oryginalnych nazw.

Gość Justka2
No to powiem tak. Żadne z tych krajów ani Bułgaria ani Rumunia nie maja legalnego pozwolenia na prace. A na socjal jak najbardziej mogą liczyć. Rozbija namiot pod parlamentem, zainteresują sie nimi media, którzy zaczną wypisywać jaki to rząd angielski nie jest ciulowy i raz dwa dla rodzinki znajdzie sie dom, praca i wszystkie pozwolenia. Chyba bodajże w zeszłym roku wlasnie z Bulgarska rodzina taka akcja była.

Gość wredniucha10
no to ignorujcie szczekaczy

Gość o ludzie!!!!!
" artykół" :O i "Romun" :O tak wali po oczach ze to az boli. Troche szacunku dla czytelnika, nie pisz z bykami, sprawdz pisownie. Ty nas nie szanujesz a zadasz szacunku i tolerancji dla siebie? :D Paradne!

A propos tematu, to wiecie, że jeśli wprowadzą przepis przyznawania benefitów dopiero po roku pracy, to może to też uderzyć w anglików, którzy nigdy nie pracowali a pobierają benefity?

Gość wredniucha10
"Żadne z tych krajów ani Bułgaria ani Rumunia nie maja legalnego pozwolenia na prace." owszem, mają - w wybranych zawodach na 6 miesięcy