Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość *contradanza*

Chciałybyście, żeby mąż odbierał Wam poród, gdyby był ginekologiem?

Polecane posty

Gość *contradanza*

Moja znajoma jest w ciąży i ostatnio rozmawiałam z nią na temat porodu itd. Powiedziała, że poród będzie odbierał jej mąż. Niby fajnie, napewno będzie czuła się bezpiecznie, ale ja bym się na to nigdy nie zgodziła i nie zmieniłabym zdania nawet gdyby mój facet też był ginem. A jakie Wy macie zdanie na ten temat? Ja napewno byłabym skrępowana mimo tego, że byłby mężem i zarazem ginem.

Gość *contradanza*
up

Gość yukki
a czym skrępowana? mąż przed porodem nie widział by cię nago? seks pod kołdrą? a bym chciała mieć taką opiekę :P

Gość ja bym się zgodziła. jestesmy
tak blisko ze sobą,że nie widzę problemu,żeby odbierał poród własnego dziecka. czego miałabym sie krępować? cip.ki? ogladał ją miliony razy przecież:D

Gość Zeza aaa
Ja bym chciała, ale niestety mój nie jest ginem

o,widzę,ze koleżanka powyżej ma takie samo zdanie. Pozdrawiam🌻

to było do YUKKI z 22.16

Gość jhgfds
Ja bym nie chciała. Tak samo jak nie powinno operować się osób bliskich, tak nie powinno się odbierać porodu kogoś z rodziny, a już na pewno nie żony. Przecież ten ginekolog na pewno ma jakiegoś zaufanego kolegę, któremu może powierzyć żonę, a i tak na pewno będzie obecny przy porodzie. To, co widzimy u pacjentów i nie robi na nas większego wrażenia, może wyglądać zupełnie inaczej, jeśli chodzi o kogoś bliskiego. Ja na pewno bym się nie zgodziła na cos takiego.

Gość a jaaaa..
To co powiesz na moja sytuację?Ginekolog,który odbierał mój poród (cc) został 2 lata później moim mężem.Dziecko jest mojego ex meża.

Gość nie, bo nie powinno się
własnej rodziny czy osób z którymi jesteśmy związani psychicznie leczyć itd lekarz niezwiązany obiektywnie w razie komplikacji itd może nie tylko ocenić wszystko ale działać, a jak ktoś bliski jest w potrzebie czasem doświadczenie i nerwy ze stali nie działają i co wtedy? co innego wypisanie recepty, co innego poważniejsze akcje

"""a jaaaa.. To co powiesz na moja sytuację?Ginekolog,który odbierał mój poród (cc) został 2 lata później moim mężem.Dziecko jest mojego ex meża. """ super,gratuluję;) ;) ;)

Gość sdadada
do "nie, bo nie powinno się" - za duzo sie filmow naogladałas:) a do autorki, jestes niezamezna prawda?

Gość adggmhg
Ja bym jednak wolała, żeby poród odbierał kto inny a mąż ewentualnie stał obok i trzymał za rączkę :P Jakoś nie wydaje mi się żeby to był dobry pomysł. Jeszcze bym się na niego darła czy wyzywała :D

Gość adggmhg
Poza tym nie daj Boże coś by przy porodzie źle poszło i potem mąż by sobie do końca życia wypominał, że to jego wina :P

Gość nie wiem jak to
jest, ale ja bym bardzo chciała, przynajmniej Cie nie oleje:) a poza tym, pomyśl, jakie to dla Niego ogromne wydarzenie!!! odbierać własne dziecko!!!! tyle porodów odebrał a swojego dziecka by nie odebrał???!!!!myślę, ze byłoby mu bardzo bardzo przykro:)

Gość nie, bo nie powinno się
znam przykłady z otoczenia gdzie ktoś przy krewnym nie wyrobił, takie jest życie po prostu, człowiek nie jest maszyną. tak samo nie pójdziecie do męża na terapię jeśli będzie psychologiem i dokładnie, coś pójdzie nie tak i mąż będzie się obwiniał. lepiej brać takie rzeczy pod uwagę zamiast stwierdzać że to wymysły

Znam 1000 sytuacji gdzie rodzinne leczenie przynosiło złe lub tragiczne skutki. A poród to procedura jednak inwazyjna- trzeba trzeźwego spojrzenia z zewnątrz. Jestem zdecydowanie na nie!

Gość otaka
Ja bym chciała. Ale wierzę Wam, że to może być niewskazane - wiadomo, emocje itp.

Gość dulineczka
up

Gość lubie--kury
Fajnie też bym chciała mieć męża gina