Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość toska2

NAMIESZAŁA Z TABLETKAMI / BOMBA HORMONALNA

Polecane posty

Gość toska2

Siostra namieszała jeśli chodzi o tabletki antykoncepcyjne. Zaczęła brać pierwszą tabletkę opakowania w środku cyklu wedle zalecenia ginekologa (jest chora i ma bardzo długie cykle), w 12 dniu brania tabletek miała stosunek ze swoim narzeczonym, twierdzi że doszedł na zewnątrz (nie poręczam za to) a teraz schizuje, bo pojechałam z nią do szpitala i nie przepisali jej tego leku 72h po. Doczytała o analogicznej metodzie, gdzie bierze się 4 tabletki na raz i dawkę tą powtarza się po upływie 12h. No to zaaplikowała sobie 4 tabletki cilest (potem wyczytałam w internecie, że powinny to byc tabletki typu microgynon na przykład które sama kiedyś stosowałam), no i ciąg dalszy tej historii jest taki, że ona odkupiła od swojej znajomej opakowanie microgynonu i zamierza wziąć zaraz 4 tabletki... Czy nie stanie się jej krzywda? Martwię się o to, przecież taką bombą hormonalną całkowicie zmiecie swój cykl... Czekamy na telefon od ginekologa... Ma dzwonić do 23 podobno, ale ja chciałam zaczerpnąć jakiejś porady tutaj... Dla mnie jedynym opisem tej sytuacji jest to, że na głupote nie ma lekarstwa i w ogóle... abstrakcja dla mnie...

Gość moim zdaniem niem nie powinna
brać następnych tabletek, nie źle

Gość toska2
ja trochę namieszałam, bo znalazłam w internecie własnie że powinny to być tabletki typu microgynon czy rigevidon... mogłam w sumie jej tego nie pokazywać, bo na innych stronach pisało ogólnie o tabletkach dwuskładnikowych, więc może lepiej dokończyć metodę tym cilestem? nie wiem, jestem zielona w tych sprawach i ciężko mi cokolwiek zaradzić, gdyż już od dawna nie stosuję antykoncepcji hormonalnej, nie jestem na bieżąco...

nie wiem, ale ja bym chyba dokończyła cilestem...odezwij się co powiedział ginekolog

też czytałam kiedyś coś, że te tabletki "po" mają po prostu większą dawkę hormonów niż te w tabletkach anty i że to wychodzi na to samo:)

a...i to nie było n ajakimś forum napisane tylko na jakiejś medycznej stronie więc może coś w tym jest:)

Gość toska2
też czytałam dzisiaj na medycznej stronie, a także wypowiedzi ginekologa na forum. No nic, na pewno napiszę co powiedział ginekolog przez telefon, na pewno komuś w przyszłości takie informacje się przydadzą:)

Gość toska2
Chciałam odpowiedziec jak sie to skończyło. Przyjeła microgynon łącznie 8 tabletek. Dzisiaj byłysmy u ginekologa, wszystko jest w porządku:)