Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość njasndkqsnklqnsq

Z kartonu czy od krowy?

Polecane posty

Gość njasndkqsnklqnsq

Moj 7dmiomiesieczniak odmawia picia mm...dawalam juz kilka rodzajow,nie bede sie rozpisywac. Za to z kartonyu z kaszka ryzowa wypil chetnie,mam dostep do mleka krowiego,dawac takie czy leipeij ze sklepu..dziecko mleko pic musie i nie bede kombinować z innym posilkami

Ja bym wybrała świeże tzn to np ze szklanych butelek bo jakoś już jest oczyszczone.

Gość noszę w chuście swojego syna
ze sklepu jest pasteryzowane ale mleko i tak się gotuje. Moim zdaniem największy problem to ilość sodu w mleku krowim i kaloryczność i za mała ilość witamin i minerałów (przy dziecku które je inne posiłki można to uzupełnić) oczywiście jeśli nie ma alergii na białka mleka. Kiedyś rozcieńczano mleko z wodą, koleżanka opowiadała że dawała dziecku UHT bo był uczulony na mm, sama nie cierpię tego mleka i nie pije a dziecko karmię piersią więc nie muszę decydować. Może podpytaj się osób starszej daty jak to było z tym rozcieńczaniem, żeby nie narażać nerek, choć z doświadczenia wiem, że wiele mam daje mleko krowie dzieciom po 6mż zwłaszcza na wsi, gdzie mają dostęp do świeżego pełnego mleka a matka nie karmi piersią na żądanie bo ma dużo pracy na roli.

Gość przeciez krowie mozesz zagotow
jejku,dawaj od krowy jak masz,zdrowsze nawet od mm

Gość 123ulijanka tu nie ma sensu
ja bym dala od krowy prosto.zagotujesz i bedzie ok

Gość njasndkqsnklqnsq
up

Gość do 3ciego roku zycia
dzieci powinny pic mm!!! Zafundujesz dziecku problemy ze zdrowiem,ma pic i koniec..co znaczy,ze nie chce

do 3ciego roku zycia ---- >Masz rację,niech dziecko pasami przypnie i na siłę wciska mleko....a jak nie chce to w dupę :o Do autorki ----- A może za często były te zmiany ? Może dziecko potrzebuje czasu na przyzwyczajenie się ?

Gość ooooo jestem jaka jestem
moja znajoma dawała swoim synom mleko od krowy też około 7/8mc ponieważ nie miała pieniędzy na mm. synkom nic nie ma, zdrowi są :) tylko pamiętaj, żeby takie mleczko jeszcze rozrzedzić wodą trochę, bo będzie za tłuste.

Gość njasndkqsnklqnsq
O jaka dyskusja...no ciekawe jakie mleka modyfikowane pilismy my i nasi rodzice w czasach glebokiej komuny;)? %mies dostawal cyca,potem wprowadzilam bebiko,pil miesiac a potem nie chcial,kupilam bebilon,plul,darl sie i wykrecal,ani z kaszka,ani kleikiem,probowalam jeszcze nan-nic nie chcial...w koncu nalalam z kartonu i dziecko sie najadlo. Mam dostep do rolnika,wiec zastanawiam sie czy takie nie byloby lepsze...

Gość njasndkqsnklqnsq
5miesiecy