Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

alka85

koniec karmienia piersią

Polecane posty

Witam córka ma 11 miesiecy, do tej pory była karmiona piersią teraz ja zachorowałam i niestety muszę to przerwać. Nie wiedziałam że to takie trudne, mała znosi to dobrze gorzej zemna. Jak sobie radziłyscie z tym?

Gość mam pytanie 28
normalnie, uznałam, zę to juz czas i trzeba dziecko przestać karmić, nie roztkliwiać się nad sobą bo często bywa, ze to matka gorzej znosi koniec cyckowanianiż dziecko, trzymaj sie myśli,z ę tego chcesz i tak będzie najlepiej.

Gość noszę w chuście swojego syna
A dajesz dziecku mleko modyfikowane? Jeśli tak to ile razy na dobę, chętnie pije? Jeśli nie podajesz mleka w butelce, to czy karmisz kaszkami z mm?

Gość u mnie to samo
Ja musialam skonczyc karmienie piersia w 10 tygodniu i bardzo zle sie z tym czuje :(

Dla mnie też było trudniej niż dla małej:P ona to przejęła naturalnie bo dostawała mm na początku raz potem dwa razy dziennie. A mnie było smutno że ten etap się skończył. A teraz już jest ok. Obie jesteśmy zadowolone.

Jeśli nie chcesz przerywać, a leki będziesz brała np. tylko tydzień, to możesz przez ten tydzień odciągać i wylewać, a potem wrócić do normalnego karmienia. Ja karmiłam do 1,5 roku. Po tym czasie, po grypie żołądkowej, pokarm mi zaniknął samoistnie w jednej piersi, a z drugiej też niewiele leciało, no i mi się dziecko "wkurzyło" i nie chciało ssać ;) ... i jakoś dzięki temu to zakończenie karmienia przyszło "naturalnie" i bez stresu.

pije mleko hipp, nie ma z tym problemu. Tez myslalam zeby wrocic po leczeniu do karmienia ale nie wiem ile to potrwa... i kolejna noc przed nami

ja wczoraj skończyłam karmić piersią i jest mi z tym bardzo źle. Żeby było jasne, nie mam nic do mm, mój problem polega na podejściu emocjonalnym do samej czynności karmienia. Syn wczoraj skończył 7 miesięcy, nie chciał już ssać piersi, przez jakiś czas odciągałam.