Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Młody z Konina

Pracowali byście za mniej niż minimum krajowe po 12 h co drugi dzień i weekendy

Polecane posty

Gość Młody z Konina

na dodatek........albo za te minimum krajowe ?

Gość sdqwe2we
nie!!!

Gość Młody z Konina
a na stażu i za 800 i weekendy też ??

Gość gdzie ta praca i jaka
Co masz robić? Jakie masz doświadczenie?

Gość xxxyyyzzz22222
Jeśli chcesz zdobić staż, żeby móc potem pracować w tym kierunku, to może tak. Bo za staż wiadomo, że marnie płacą. Ale jeśli chodzi o normalną pracę i takie wynagrodzenie, to sorry Gregory, ale nigdy w życiu !

Gość gdzie ta praca i jaka
Jak nie masz doświadczenia to się nie zastanawiaj! Ja mam niewiele ponad 20 lat Prace zaczynałem w wieku 18 za 700zł na budowie jako pomocnik i miałem naprawdę ciężko. Pensja rosła doszło do 2,5tys, ale nie mogłem wytrzymać atmosfery w firmie więc się zwolniłem. Po zwolnieniu postanowiłem zacząć swoją działalność ale bez grosza jest ciężko więc łupałem kamienie w kamieniołomie za 1500zł żeby zarobić przez pół roku straciłem zdrowia na 10 lat teraz prowadze swoją firme i w przyszłym miesiącu kupuje nowe auto mam w planach budowę a większość rzeczy robie sam nie dorabiając się na nikim. Jak masz ambicje idź pracuj i się nie zastanawiaj!

Gość Młody z Konina
No ja wiem ale mieszkam w takiej miejscowości co 1300 mieszkańców i to zwykła restauracja i tu takie marne stawki.....robią problem żeby cie ubezpieczyć albo minimum krajowe i nic więcje

Gość Barman z Chorzowa
to jak mieszkasz na takim terenie to nie licz na lepsze zarobki.....no chyba że w jakimś hotelu lepszym...może te 2000 na rękę dasz radę jak od poniedziałku do piątku po 10 h pracował będziesz

Gość Kocham Gotować 24
minimum krajowe to kelnerowi się płaci a kucharz zawsze powinien być na lepszych warunkach....z takimi cenami jak dziś są to przynajmniej z 1500 na rękę na dzień dobry a nie ;/

Gość hmm ale jak NA kuchni?
będziesz na niej siedział czy może leżał? na gazowej czy elektrycznej? bo nie rozumiem? :P

Gość Młody z Konina
jako kucharz

Gość wredniucha100
w żargonie kucharzy zawsze mówi się "na kuchni" a nie "w kuchni"

Gość wredniucha100
i szczerze mówiąc nie ma gorszej roboty niż praca w restauracji u pseudo restauratorów, którzy nie mają pojęcia o gotowaniu, ale najważniejszą dla nich rzeczą jest zmniejszyć pensje personelu do minimum, każą z porcji rosołowej ugotować dwadzieścia litrów rosołu, nie robią zakupów a potem mają do kucharza pretensje, że czegoś nie ugotował albo kupują przeterminowane produkty, śmierdzące mięso i podgniłe warzywa

Gość Fc Bayern
w Alpach Bawarskich w górach w Hotelach można dobrze zarobić jaj się jest dobrym , bez nałogów i zna język :) przez 6 miesięcy na czysto oprócz tego co na pokój dałem i jedzenie i drobne sprawy typu kosmetyki itp... 6500 na miesiąc :) praca 5 dni w tygodniu po 10 godzin :)

Gość Udziałowiec spółki
idz na ten staż . Te trzy miesiące wytrzymasz i udowodnij im że umiesz gotować . I po stażu jak ci nie zaproponują tego 1500 na rękę to Do widzenia .

Gość wredniucha100
po tych trzech miesiącach zapewne przyjmą następnego na staż, żeby płacić jak najmniej - a udowodnić, że umie gotować może w jeden dzień - nie potrzeba na to aż trzech miesięcy

Gość Spedytor SA
i znając życie i Polskich prywaciarzy to nawet grosza ci nie dołoży do tego stażu co urząd pracy płaci.

Gość paryssssss
ja nieeeee

Gość myślę że bym pracowała
o ile wszystko byłoby zgodne z kodeksem pracy. Na czarno mogę pracować ;) ale jeśli dostaję odpowiednio wyższe wynagrodzenie. Wszystko zależy od sytuacji. Jeśli proponują Ci gdzieś więcej to nie idź tam. Jeśli proponują Ci wszędzie podobną stawkę - nie wybrzydzaj (i podnoś swoje kwalifikacje).