Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poopokjaa

tabletki antyoncepcyjne pytanie

Polecane posty

Gość poopokjaa

Tabletki biorę od pół roku, jutro powinnam wziąć pierwszą tabletke z opakowania ale przez dwa ostatnie tygodnie byłam chora na grypę, dopiero dziś w miare normalnie funkcjonuję dlatego nie mogłam wczesniej pojechac do ginekolog po receptę, moja pani doktor przyjmie mnie dopiero w środę więc dopiero w środę dostanę receptę. Ale w domu mam takie zapasowe opakowanie z którego kiedyś wzięłam kilka tabletek żeby okres wystąpił mi póxniej. Tak się zastanawiam czy wszystko będzie działać tak jak trzeba jeśli wezmę przez dwa dni dwie tabletki z tego starego opakowania a jak dostane receptę to od środy już zacznę z tego nowego. Czy jak tak zrobie to będe dalej zabezpieczona prawidłowo ?? Sprawdzałam datę ważności na tym starym opakowaniu i jest do wrzesnia 2013, nowe opakowania które kupuje mają do 2015 czy to nie koliduje ? :O

Gość wez magnez duzo
nie ,spokojnie mozesz wziac te tabletki

Gość wez magnez duzo
tylko uwazaj,jezeli bylas chora na grype,bralas antybiotyki to to moze oslabic dzialanie tabletek...pozatym organizm mogl sie rozregulowac... ja bym uzywala 2 tyg prezerwatywy dodatkowo do tabletek

Gość poopokjaa
nie brałam żadnych antybiotyków tylko czosnek i herbata z cytryną nic więcej

Gość ona taka
Jeszcze sobie sprawdź ilu fazowe są te tabletki, które bierzesz. Jeśli jedno - ok, inaczej weź dokładnie te same (początkowe) z zapasowego opakowania, bo będą się różnić składem te z początku i te z końca.

Gość poopokjaa
tabletki są jednofazowe ale i tak będę brała zgodnie z dniami ze starego opakowania żeby wszystko miało ręce i nogi. Dziękuje za odpowiedz