Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jola3700

Grzybica pochwy

Polecane posty

Gość jola3700

Witam. Szukam skutecznego antybiotyku na tę dolegliwość. Proszę o porady od osób z podobnym problemem. Dziękuję i pozdrawiam.

Gość kora82
Żeby nie wracało to trzeba zupełnie zmienić tryb życia i diete. Uprawiać sex tylko w gumce itd. Tak to tylko sie wyleczy na moment a i tak pozniej to wroci. A i nie korzystac z basenów i toalet publiczych. Nawate korzystanie na skoczka nic nie daje bo to sie roznosiw powietrzu. Dieta na pozycie sie grzybicy to całowita rezygnacja ze słodyczy serów szczególnie pelśniowych, produtów mleczych i tłustego miesta. CZy tak zwana zdrowa zywnosc.

Gość terazjapisze
seks w gumce ? Seks z jednym partnerem i nie potrzeba gumki ! A przy puszczaniu się na prawo i lewo to i gumka nie pomoże :-p

Gość kora82
Wiesz mi ze ja sie nie puszczam. Moj maz tez nie. I ja i on bylismy na to lecznie. Ale to nic nie daje. Bo to wraca.

Gość duszka ja
kobieto, możliwe byś była tak ciemna? ANTYBIOTYKI PRZYCZYNIAJĄ SIĘ DO POWSTAWANIA GRZYBICY A NIE JĄ LECZĄ!

Gość kaszaraba
Antybiotyki przecież zwalczają bakterie. Chyba, że czegoś nie wiem :D

Gość singuaria
Grzybica bardzo często pojawia się po leczeniu antybiotykami, które niszczą florę bakteryjną w pochwie dając żyjącym tam grzybom miejsce na rozrastanie się. Grzybica to nic innego jak zaburzenie panującej w pochwie równowagi. Jeśli ktoś chce leczyć to antybiotykami to gratulować pomysłowości lub... zwykłej ciemnoty

Gość niewidzialna ręka.......
mi pomogla nystatyna,ale też nie tak od razu....

Gość Sainte-Helene
oo własnie tego tematu szukalam, ja walcze z tym od pol roku, ciagle wraca ... dostalam tabletki na to ale to i tak wraca ... mam masc antybotyk i globulki, pomoglo na miesiac i od nowa to samo

Gość ertyuikmhuiol
następna idiotka ma antybiotyk na grzybicę :O

Gość Sainte-Helene
nie idiotka , to po pierwsze ! bylam u ginekologa i on mi to zapisal, nie ja sama sobie ! tylko ze ja do tego mam krwawienia podczas stosunku

Gość nie wiem czy u Ciebie
To zadziala ale ja probowalam leczyc sie na wlasna reke. Jadlam bardzo duzo czosnku ( nie samego bo nienawidze ale robilam przepyszny sos czosnkowy ktory mozesz jesc z kanapka badz z obiadem np do kotleta,jezeli chcesz dam Ci przepis) procz tego zmusilam sie do jedzenia jogurtow ( mimo iz tez ciezko bylo mi to przelknac). Teraz minelo juz prawie 8 mscy od mojej grzybicy i nie widac aby miala powrocic:-)

Gość Sainte-Helene
dziekuje ci ! czyli myślisz , że to tez zla dieta na to wplywa? co prawda nie odzywiam sie zdrowo , coca - cola , slodycze , od tego zaczynam dzien

Gość niewidzialna ręka.......
jak ktoś nie ma nic sensownego do powiedzenia to najłatwiej wyzwać od idiotek...jakie to żałosne

Gość ... -
Tez slyszalam cos o czosnku...

U mnie grzybica pojawila sie po antybiotykoterapii . Nie chcialam odrazu biec do lekarza bo stwierdzilam,ze skoro grzybice mam z lekow to lekarz mi tylko pogorszy bo znow dostane leki...poczytalam troche na internecie i znalazlam ciekawy watek gdzie dziewczyny pisaly,ze wkladaly sobie 'tam' zabek czosnku i im przeszlo...ja jednak nie zdecydowalam sie na tak drastyczny ktok i poprostu jadlam ten czosnek +dodalam tez od siebie te jogurty. Od poczatku mojej czosnkowo.jogurtowej kuracji po ok 4-5 dniach po grzybicy nie bylo sladu. Potem przez kilka dni troche bolalo mnie podczas stosunku ale tylko na chwile,niedlugo potem bol calkowicie zniknol.

Ps tez nie odzywiam sie zdrowo, coca-cola,slodycze sa na porzadku dziennym...niestety

Gość Sainte-Helene
coś czuje że trzeba w swoje zycie wprowadzic zdrowy tryb ;) dla kobiet majacych te problemy , odradzam mucovagin , nie pomaga nic , jeszcze gorzej nawet jest ;/

Gość Sainte-Helene
ja mam problem , z tym gdyż podczas stosunku pojawia sie krwawienie, caly czas praktycznie odczuwam ból i niemily zapach :(

Gość ja tez wlasnie mam
;((

Ale masz tak od dawna? Bylas z tym u ginekologa? Moze u Ciebie jest jakis stan zapalny i stad grzybica ;/ u mnie bylo to ewidentnie po lekach bo niczego nie zmienialam w swojej diecie, nie bylam na basenie,w publicznej toalecie etc...

Gość Sainte-Helene
bylam u lekarza z tym , zapisal mi masc , antybiotyk i mucovagin , pomoglo mi to na miesiac , w grudniu , a teraz mamy marzec i dalej z tym walcze bezskutecznie :(

Gość eeeeeeee......................
ANTYBIOTYK potęguje grzybicę!!!!!!!! Wyjaławia sie śluz.............. to walka z wiatrakami. Przez 3 lata walczyłam i wracałam co 2-3 miesiące do lekarza........

Gość ertyuikmhuiol
idioto, żaden lekarz nie przepisze antybiotyku na grzybicę, bo one zwalczają bakterie a nie grzyby. Zwalczanie bakterii zabija florę bakteryjną pochwy i powoduje grzybicę. Pacanie niedouczony

Kurcze to faktycznie nie wesolo ;/ moze idz do innego lekarza i popros o wszystko tylko nie antybiotyk bo on Ci prawdopodobnie tylko pogorszy sprawe ;/ mozesz tez przemywac sie tantum rosa,jakis czas stosowalam i bylam zadowolona. Jedz produkty bogate w nabial. Moze tez przez jakis czas nie wspolzyj, a Twoj partner jest zdrowy?

Gość Sainte-Helene
u niego nic sie nie dzieje, tylko u mnie , aktualnie jestem za granica i nie mam mozliwosci przyjazdu do polski jak narazie wiec zostalo mi sie leczyc na wlasna reke , dostalam te tabletki Gynalgin i po nich jest dobrze na dwa dni, po innych zero roznicy

Gość jola3700
Przywiozłam taką przykrą niespodziankę z wycieczki do Afryki :(

Sproboj mojej kuracji:-) nic nie stracisz a mozesz zyskac. Ten sos o ktorym pisalam robisz w nastepujacy sposob mieszasz jogurt grecki z majonezem w stosunku 1;1 i dodajesz do tego czosnek przepuszczony przez praske albo starty na maszynce w papke. Czosnku dajesz wg uznania. Ja na 5 lyzek jogurtu,5 lyzek majonezu dawalam ok duzych zabkow,tak zeby naprawde mocno bylo go czuc. Jak nie lubie czosnku tak w tym sosie uwielbiam:-) aaa mozna tez dodac drobno pokrojonego szczypiorku,ja osobiscie wole bez.

Ok 4 duzych zabkow mialo byc. Cos mi zjadlo czworke :p