Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kam1234

Olejki na włosy

Polecane posty

Hej co sądzicie o używaniu olejków do polepszenia kondycji włosów? używałyście może już linii Dove Nouristing Oil Care? Jak ją oceniacie?

Gość olgga22
ja tam korzystałam z olejku marokanskiego z drzewa arganowego. super sprawa, włosy od razu miękkie i błyszczące, dosłownie widać, jak odżywia. Miałam włosy strasznie suche, a teraz nie mam już ani problemów z rozczesywaniem, ani nawet farbowanie nie pogarsza ich kondycji

Gość klaudyska222
Hej! Nie polecam olejków ze sklepów kosmetycznych typu Dove, gliss kur, avon itd. Może w składzie jest jakiś naturalny olej, ale albo jest go bardzo mało, albo jest tyle środków chemicznych typu silikony, parabeny, że w gruncie rzeczy niestey to bardziej szkodzi niż pomaga. Ja używam oleju kokosowego do włosów i jestem zadowolona, ale najbardziej doskonały jest olej arganowy(trzeba uważać na podróbki!) może go też stosować na twarz i jest ekstra. Ma tylko trochę odpychający zapach, ale na szczescie po chwili się ulatnia. Ja swój kupiłam w mydlarni u Franciszka, zapłaciłam 79zł i czuję, że przepłaciłam, ale nigdzie indziej nie znalazłam niestety :(

79 zł to faktycznie sporo, można dostać dużo taniej. Ja polecam z tańszych olejek rycynowy. Troszke droższy to np.kokosowy czy migalowy, jojoba lub macadamia. Sa swietne na wlosy

Gość drusilla
to ja dopisze jeszcze indyjskie olejki - sesa, amla, vatika. godne polecenia.

ja się skusiłam w końcu na Dove.. dużo o nim czytałam i raczej pochlebnie. Używam od kilku dni i na razie jest ok ... ciekawe jaką będę miała opinie po dłuższym używaniu :)