Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sssssspaniell

drzemka popłudniowa koszmar!!!

Polecane posty

Gość sssssspaniell

mój synek ma 13 mcy,spi raz dziennie 2 godz. do niedawna bez problemu szedł spac miedzy 11-12 gdz. obecnie dzieje si ę tak jakby łóżeczko to byłą kara, raczej jest śpiący ale jak kąłde wrzeszczy i nie daje sie położyc, czasem usnie ale po wilekiej histerii. Wczoraj np. usnął dopiero o 15.30 ale już padał ze zmęczenia. nie wiem co robic? czy kłąsc konsekwentnie czy czekac az sam padnie. nie ma serca zmuszac do spania ale z drugiej strony widze,ze snu potzrebuje.

Dzieci około roku często buntują się na spanie w dzień :) Ja bym z drzemki nie rezygnowała ale próbowałabym dziecku ułatwić. Przesunięcia drzemki o godzinę próbowałaś? Warto też mocno wyciszyć dziecko już na długo przed próbą ułożenia do snu- spokojne zabawy, czytanie, łagodna muzyka.

Gość też miałam takie jazdy z moją
córką wiedziałam, ze snu potrzebuje, że jest marudna i zmęczona bez drzemki, ale kładzenie jej spać to była masakra - darcie, wycie, ucieczki z łózka, moje cudowanie typu bajeczka, kołysanka, lampka kocyk , zasłonięte okna, wszystko próbowałam. W końcu gdzieś, jak mała miała 2 lata zrezygnowałam z drzemki - odżyłam :) Kładłam ją po prostu wcześniej spać - po sycącej kolacji, wysikaną. Przesypiała całe noce ,a w dzień wystarczyła jej zamiast drzemki chwila wyciszenia, relaksu - np kładła się na podłodze i słuchała bajki.

Gość też miałam takie jazdy z moją
dobrze mówi koleżanka - na razie zobacz czy zadziała przesunięcie godziny np na 13 i krócej niech śpi - np godzinę Zawsze to trochę oddechu dla mamy

Gość sssssspaniell
dobry pomysł spróbuję

Ja z synem się poddałam- jak zaczął mi takie numery robić to odpuściłam jak miał jakieś 1,5 roku- i później żałowałam. Bo on był zmęczony, ja byłam zmęczona podwójnie a wieczorem był tak padnięty, że też z trudem zasypiał. Córka (13 miesięcy) teraz też zaczyna kręcić nosem na spanie ale jej nie odpuszczę ;)