Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamamamamamaama

brak sluzu w cyklu :(

Polecane posty

Gość mamamamamamaama

witajcie dziewczyny męczy mnie pewna rzecz, w tym miesiącu nie wystapił u mnie śluz płodny, lejący się przezroczysty około 11-13 dnia miałam uczucie mokrosci ale śluzu było niewiele dziś jest 21 dc i nadal sucho ( wg moich obliczen owulacje miałam 18 dc bo czułam wtedy ból prawego jajnika) dziś przy badaniu szyjki zauważyłam galaretowaty śluz jak nigdy, co to może oznaczac?

Gość sumatraborneo
nie da sie okreslic dnia owulacji na podstawie bolu jajnika nie w kazdym cyklu musi wystepowac sluz plodny najlepszej jakosci, ten galaretowaty tez moze byc plodny, na poprawienie sluzu mozna zazywac olej z wiesiolka

Gość mamamamamamaama
dziękuję Ci za odpowiedź, Martwi mnie to że zawsze był ten śluz a tym razem go nie ma :( nie staram się o dziecko, ale obserwuję swój organizam od jakiegoś czasu i dla mnie śluz plus kłucie w jajniku był oznakiem jajeczkowania. współżyłam pomiędzy 13-14 dniem przy użyciu prezerwatywy, mąż nie sfinalizował we mnie.

Gość sumatraborneo
mozesz dodac do tego mierzenie temperatury przy prawidlowo uzytej prezerwatywie, bez wytrysku, szansa na ciaze jest niewielka, praktycznie nie istnieje

Gość bnmki
dziwne

Gość mamamamamamaama
wiem że to nic nie mówi ale mierzyłam tep od 18 dc 8.03. 36,8 (ból jajnika brak śluzu na zew u szyjki taki jakby przezroczysty nie lepki nie ciagnacy taki mokry bardzo male ilosci) 9.03 36,8 10.03 37,00 11.03 36,7 z ciekawości kupiłam w środę testy owulacyjne wieczorem w srodę wyszedl negatywny w czwartek rano też a już do dziś (4 dni) trzymuje sie pozytywny test owulacyjny) od 14 dc bolą mnie piersi *(miałam tak też w listopadowym cyklu) testy owulacyjne pokrywaly by się z tym kłuciem jajnika w piątek ale nie było śluzu i dlaczego wynik utzrymuje się aż do dzis dnia

Gość sumatraborneo
termometr powinien byc dokladniejszy,mierzyc do drugiego miejsca po przecinku nie wiem jak wygladal ten mokry sluz, wiem, ze sluz "wodnisty" rowniez zalicza sie do typu bardziej plodnego testy moga byc na plus przez dluzszy okres, 4 dni to nic szczegolnego zwykle testami owulacyjnymi posluguja sie raczej kobiety starajace sie o dziecko, dla celu odlozenia ciazy sa zbyt malo precyzyjne

Gość mamamamamamaama
zrobiłam je dlatego że zwykle w 14 dniu (czasem 13,16 a w listopadzie 18) czułam owulacje i miałam śluz a teraz tylko ten ból a zero sluzu i na dodatek od 14 dc bolą mnie piersi (nie brodawki, po bokach i żebra też) boję się gdzyż jest to nietypowe pierwszy raz spotykam się z czymś takim u siebie, zakladam że ten cykl napewno wydluzy się o 4 dni skoro domniemana owulacja (bol jajnika) byla w 18 dc. wiem też ze zadne objawy(col piersi) nie wystepują kilka godzin po stosunku. nie wiem sama co myslec, zeby wykluczyc ciąże z poprzedniego cyklu (mialam noemalną miesiączkę, a stosunek byl z prezerwatywą w 24 dc)zrobilam test ciazowy w sobotę (czyli 24 dni po stosunku) wyszedl negatywny.

Gość sumatraborneo
to normalne, ze cykl rozni sie od poprzednich, nie ma zadnych zasad, ze zawsze powinno byc tak samo nie ma sie czym martwic

Gość mamamamamamaama
wiem , nasz organizm nie zawsze działa jak szwajraski zegarek... ale poprostu martwię się że jednak wtedy mogły być dni płodne (jak to zazwyczaj w cyklu moim było) i coś się stało z prezerwatywą (choć mąż zapewnia że nic się nie stało) i mogę być w ciąży(sama się z siebie śmieję bo to dopiero 7 dni po stosunku) no nie wiem, już tyle się naczytałam że testy owulacyjne wychodzą pozytywnie w bardzo wczesnej ciąży. jeny jak ja schizuję nie wiem co myśleć nie mogę się na niczym skupić. (Do lekarza narazie nie chcę iść bo najbliższy termin na piatek - a myślę że oczekam do 32 dc i jak nie dostanę to wtedy pójdę) póki co zamartwiam się na śmierć(jak jakaś nastolatka, jak jakiś dzieciuch, może to tak wyglądać)

Gość mamamamamamaama
ktoś napisze coś jeszcze?

Gość mamamamamamaama
ponawiam. strasznie się boję :(

Gość bialamasajka
Może miałaś cykl bezowulacyjny i dlatego? Albo owulacja jest przesunięta. Potwierdzaj sobie takie rzeczy np testerem na ślinę. Nie musisz się od razu martwić