Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jaga Malawian

Pytanie o podatek w UK !!!!

Polecane posty

Gość Jaga Malawian

Bardzo bym prosila orietujacych sie czy moge starac sie o zwrot podatku nie przerywajac pracy..? Jakie sa warunki ? Nie znalazlam nigdzie jasnych odpowiedzi... Czy musze zaprzestac pracy w uk?? I od czego zalezy wysokosc zwrotu? Z gory bardzo dziekuje :))

Gość czesto tak
Możesz się starać o zwrot, jak masz nadpłacony podatek.Tylko musisz zadzwonić i się dowiedzieć.

Gość Jooolietka
A jeżeli np sie straciło prace i szuka to mozna sie ubiegać jak to jest? Proszę pomóżcie ...

Gość Jooolietka
I mieszka na stałe w uk...

Gość frezer
Ja w tamtym roku miałem tak, że HM Revenue samo wysłało mi czek do realizacji na kwotę nadpłaconego podatku. Nawet nie wiedziałem, że będę miał jakiś zwrot a tu mnie miło zaskoczyli. Kwota była niewielka ale zawsze coś. @Jooolietka Oczywiście, że możesz się ubiegać o zwrot. Rok podatkowy w UK zawsze trwa od 6 kwietnia bieżącego roku do 5 kwietnia roku następnego.

Gość Jooolietka
A o calosc czy nadplacony moge sie ubiegac?? Z gory dzieki ;))

Gość o zwrot całości zapłaconego
podatku można sie ubiegac tylko wtedy jak wyjeżdza sie z UK na stałe.Jednak wtedy trzeba zapłacic podatek w Polsce.Kiedyś czytałam,że można wrócić do UK po 5 latach jak się odzyskało zapłacony podatek ale nie wiem jak jest teraz.