Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wkoncu mama27

Co robic jak karmić noworodka mm

Polecane posty

Gość Wkoncu mama27

Witajcie od chwili narodzin karmię dziecko mm. Ma skończone 3 tyg od paczatku jadla "ksiazkowo" co 3-4 godziny. Od wczoraj cos sie jej przestawilo je 60 ml po godzinie płacze zanosi sie i zjada 40ml. Potem nie spi i wola znow wiec daje herbatke do,przepijenia. Zasypia budząc sie po godzinie znow chce jesc Nie mam siły od wczoraj jestem wymeczona w nocy wstawalam do niej co godzinę. Na każde karmienie orzyrzadzam 100ml , gdy zje ok 50_60 zasypia , a więc niedojada Tylko czy moge ja tak karmic? wszędzie jest napisane ze 3 godziny odstepu musza byc gdyz pokarm mm jest wolniej trawiony. Kupki robi ok 2 razy dziennie

Gość fiolkowa mama
po 3 tygodniach jestes przemeczona? To nieźle...dbaj o siebie i staraj sie przespac w ciagu dnia chociaz,. A dziecko przetrzymaj chociaz troszke. ja stosowalam smoczek, krzywych zebow nie ma, traumy po odstawieniu nie ma, i jest dobrze. ja mam juz starsze dziecko na szczescie

Gość Lena204
a może zaczeły się kolki

Gość a podobno dzieci na butli
przesypiają noce od urodzenia i jedzą regularnie jak w zegarku co 3 godziny. Nie mają kolek i w ogóle są mało wymagające a mamy prosto od fryzjera i manikiurzystki witają swych mężów z obiadem z trzech dań, po czym idą na shoping ze swoimi przyjaciółkami, żeby kupić seksowne ciuszki na czekające je gorące noce ze swymi mężami.

Gość kskjsjs
No moj spi cale noce i je co 3 godziny :)

Gość trelemoreleqwerty
twoje dziecko ma skaze na mleko. Ma kolki. Niedlugo zacznie miec problemy z kupa. Kup w aptece bebilon pepti 1 na probe. Jak sie sprawdzi idz do alergologa bo zaswiadczenie ze dziecko ma alergie. Mleko na recepte jest za 7zl. Bez recepty 24zl. Pozdr. Przechodzilam przez to samo z moim malym. Duzo sie nameczylam. W apogeum kolek plakal dwa dni non stop. A zaczelo sie niewinnie

Gość AnoV
nie wiem, dlaczego. moja corka jadla co 4 godziny 90 ml. moze sprobuj dziecku dawac wieksza porcje? Ja z uplywem czasu dawalam 120 ml, chyba juz nawet po miesiacu. Widze, ze znowu ktos tu drwi :D Ale przyznam, ze dla mnie mm bylo wybawieniem, mialam czas na gotowanie, zakupy, sprzatanie, nawet mi sie nudzilo czasem.dziecko zaczelo noce przesypiac jak mialo cos 2,5-3 miesiace. Tyle, ze moj maz angazowal sie i w dziecko i w obowiazki domowe, wiec nie bylam jakos przemeczona. Jedynie na poczatku, gdy maz bylk w domu, to tez robilismy sobie grzemke, gdy dziecko w dzien spalo.

Gość no nieeee.......
przestań słuchać książek! mój odkąd wyszliśmy ze szpitala-też na mm je na żądanie, ma 6 tygodni, a jak miał 4 to już spał w nocy 6 godzin, według książek powinien jeść co 4 godziny 120 ml a je co 2-3 raz 120, raz 100. Też dopajam, ale co z tego jak wypije 20-30 ml, a za 30 minut je mleczko. Nie przejmuj się, niech je ile chce, a jak woła jeść to co zrobisz? Powiesz, że nie wolno, czy dasz płakać??

Gość Wkoncu mama27
Dzieki za te madre, wpisy pozostalym dziękujemy Tak mam prawo byc zmeczona. Od porodu nie spalam wiecej niz 3 godziny i,poprostu moj organizm odmawia posluszenstwa , nie karmie piersia gdyz zmagam sie z choroba ktora wymaga systematycznego zazywania lekow a wiec choroba dodatkowo obciaza moj organizm. Teraz o 16.30 zjadla 70ml potem 17.30,mala zjadla 30ml i spi do tej pory smacznie