Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kkkk123

5 miesieczne niemowle wiecznie głodne.

Polecane posty

Gość kkkk123

Karmie piersia. Corka od początku wisiała na cycu całymi dniami. Jak miała ok 3 -4 miesiace sytuacja troche sie unormowała i jadła co 1,5 - 2 h. Teraz znowu od miesiaca mamy powrót do okresu noworodkowego i dziecko co chwile by chciało jesc, w nocy budzi sie co godzine, w dzien też je bardzo czesto. Jestem juz tym wykonczona, nie moge wyjsc nawet z domu na godzinke bo mała może zglodnieć. Sprbowalam dac jej kaszki po karmieniu. Zjadla z obu piersi a potem wcieła jeszcze ok 70 ml kaszki, może już pora na dodatkowe posiłki?? mimo, że lekarze każą karmić wyłącznie piersią do końca 6 miesiaca, wydaje mi sie że moje dziecko potrzebuje już dużo wiecej niż tylko cycek, czy ktoś ma podobnie??

Gość kkkk123
up

Gość ooooo jestem jaka jestem
ja nie mam bo karmie mm ale wydaje mi sie, ze spokojnie mozesz jej wprowadzac oprocz cyca inne dania zacznij od zupki jarzynowej :)

Gość tez tak mialam
Po 4 miesiacu przeszlam na mm I wprowadzilam zupy. Wtedy dziecko zaczelo spac.

Gość do autorkii
Twoje dziecko jest juz duze i domaga sie wiecej jedzenia. NIe czekaj do skonczenia 6 miesiaca. Juz jej wprowadzaj pokarmy. Zacznij od kaszy manny, kleików, warzyw. Potem kasze i owoce. Poczytaj na necie wpisz w google rozszerzanie diety niemowlaka a wyskoczy ci wiele artykulow. Polecam portar babyonline i mamazone.

Gość justyniana2203
Ja mam 3 miesieczna córke, równiez, karmie piersia ale jedynie w nocy. Mała je na dniu modyfikowane.. załuje teraz, ze jej dałam bo nie chce ciagnac cyca.. zaczełam ja dokatmiac bo sam pokarm z piersi jej nie wystarczal,,, to teraz mam....

nie zacyna się do kaszy manny bo ma gluten a od gotowanej marchewki! na dzień dobry dawaj marchewke pożniej zetrzyj jabłko i daj torszkę tego soczku nie sugeruj się ze lekarze mówią aby karmić dziecko do6mc tylko cyckiem nie każde dziecko jest takie samo. Jeśli jest glodna todaj jej jeść. Jak chcesz żeby dziecko dobrze spało dawaj pozywaną kolacje Są te słoiczki gerbera ja np gotowałam ryż z jabłkiem też gotowanym dawałam później kasza manna z jabłkiem i masełkiem polecałabym tak: -marchewkę,ziemniaczki,pietruszkę,brokułka,buraczka, -ryż -jabłko nie rozpędz się i nie wprowadzaj zaraz wszystkiego. i powiem ci tak.. zapyatj mamę swoją co cidawała te rady są cenniejsze niż te z gerberowskich poradników. Ja zawsze pytałam mamo a ty co mi dawałąś?? :Dhheheh

między 6-7 mc można podawać mięsko zacznij od piersi kurczaka indyk może czyścić ale gotuj osobno z warzywami jeszcze nie czas na rosołek i rozmemłaj 9jak to mowi moja babcia:D) blenderem zacznij od małej ilości Ja dawałam cycka a na obiadek zupkęz mięskiem nie samym cycem człowiek żyje :)

Gość kkkk123
dziekuje za odp.

Gość do lilianki
chyba nie czytalas aktualnych zalecen ze gluten wprowadza sie od 5 miesiaca przy karmieniu piersia autorko zrob jak uwazasz ale mususz juz swemu dzicku cos dawac jesc ja tez karmie piersia i diete rozszerzalam od 5 miesiaca zycia

No wprowadzać w malutkich ilościach a nie w formie pełnego posiłku ja zaczynała od marchewki a później idzie z górki nie może dziecku 5mc ugotować michy manny. powoli wszystko a później to np koperkpwa robiłam i zaciagalam manna albo taka jarzynowa z manna ale nie dawała michy jakby w 5mc wprowadzać biurem a podawać pełen posiłek z glutenem to różnica....