Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

laura c.

opieprzają mnie w pracy że się spóźniam

Polecane posty

incydent to jest zdarzenie sporadyczne nie cykliczne nie zaplanowane nie notoryczne zaskakujące

Tak tak slawetna maniana krajów latynoskich. Chociaż chociaż jak sobie przypomnę co znajomi pracujący w Hiszpanii opowiadają to raczej nie wydaje mi się by wszyscy tak bezstresowo i spóźniając się żyli. Tylko, że widzisz nawet gdyby było tak jak mówisz to autorka nie pracuje w Hiszpanii a w Polsce, i to raczej do polskich wymogów powinna się dostosowywać.

manana właśnie to zapamiętałam może z natury jestem leniwa albo doceniam co innego w życiu :) dobranoc kobietki bo jutro zaśpię :):):)

Czyli spoznilas się po raz pierwszy w przeciągu np 6 mc a oni się przyczepili? Jednak zapytam gdzie pracujesz?

szaraczek:)- Ja osobiście nie byłam w Hiszpanii, ale studiuję iberystykę i moi wykładowcy tak mówią. Moje koleżanki ze studiów też i im się nie podoba takie zachowanie u Hiszpanów. Co do Twoich znajomych-to może zależeć od regionu. Na przykład w Katalonii poważniej podchodzą do pracy, a w Andaluzji ją olewają ;)

szaraczku - 10 lat tam jeżdżę , syna do szkoły wożę do innego miasta i ostatnio mi się zdarza 1-2 w tygodniu 8-10 min w biurze samodzielne stanowisko

Laura zlituj się przecież to nie jest incydentalne. Tylko nagminne. mnie by się za to nie czepiali tylko dostała bym upomnienie a potem list pożegnalny. Tak naprawdę to mi fakt, że ludzie się spóźniają nie przeszkadza. Natomiast przeszkadza sposób w jaki do tego podchodzą. Spozniam się ale to nic nie szkodzi bo to przecież tylko incydentalnie. A potem się okazuje, że 2 razy w tygodniu.

Ha jestem:) i nic się nie zmieniło i wczoraj i dzisiaj się spóźniłam :) już się szef powoli poddaje