Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusiaNatalki22

Jakie imiona mają Wasze dzieci (oba) i dlaczego takie?

Polecane posty

Gość mamusiaNatalki22

Natalia Ewa. Natalia, bo juz gdy bylam kilkuletnim dzieckiem chcialam miec coreczke Natalke, od zawsze mi sie to imie podobalo, Ewa po mojej mamie;) Pytam z ciekawosci;)

Gość uahdatda8attaa
Milena Helena. Milena- moje ulubione imię, Helena- po mojej ś.p Mamusi

adam jan adam - juz nie pamietam, wybrane mielismy inne imiona, po narodziach posowalo tylko adas :D jan- spojrzelismy w kalendarz, kto mial w dniu narodzin imieniny. I mial Jan.

Szymon, Ania i Zuzia (bliźniaczki). Podobały nam się z mężem i tyle. Nie sugerowaliśmy się tym, czy są w danej chwili bardzo popularne czy modne. Mieliśmy od zawsze takie typy :)

Gość kkkoiu
u mnie Maja bo urodzona 1 Maja

Gość Bądź sobą
Jakub Robert, dowiedzieliśmy się o ciąży na EURO 2012 więc wybieraliśmy imiona piłkarzy, którzy strzelili gola(tak jak my:) ) Jakub nam się bardziej podobało, dlatego Jakub na pierwsze :)

Gość Sasandra
Dominik Rafał Dominik mi sie bardzo to imię podobało a mężowi nie bardzo więc dostał na drugie imie po Tatusiu , taki kompromis

Gość ooooo jestem jaka jestem
Nikola Joanna - takie imiona nam się podobały :) a Joanna święte imię.

syn Podziadkach, córka Kompromiss;) ale żałuję, że jej Bogna na drugie jednak nie dałam, nie wiem co za zaćmienie miałam;)

Gość klaudia067
Krystyna Barbara - po obu babciach

Aleksandra-( Uwielbiałam Trylogię a tam Oleńka to ważna postać.) Hanna bo tak na imię mają obie chrzestne moja i męża.

Gość MamaCóreczki
Nina Katarzyna. Nina, bo tak chcieliśmy z mężem, Katarzyna, bo urodziła się w Katarzyny i rodzina omal nas nie zjadła, że nie damy na I Kasia, więc daliśmy na II.

Gość Dagmara 25 ;)
Moja córka ma na imie Melania Dagmara, nawet nie wiem czemu takie -4 lata temu wgl nie bylo znane , w sumie to nadal nie jest i chcielismy by bylo tak oryginalnie ;) noo a no drugie to ma po mnie ;) a teraz spodziewamy sie druggiego dzicka i nie znamy jescze jego płci wiec jak bedzie dziewczynka bedzie miala na imie Lilianna (po babci )a jak syn to Mateusz (bo zawsze chcialam miec syna Mateuszka ;)

Gość Ja mam córkę i syna
Córka ma na imię Ida Zofia - tu proszę się nie śmiać, od zawsze uwielbiałam książki M. Musierowicz :D Drugie imię ma po mojej mamie. Syn ma na imię Oskar Tadeusz - imię takie ładne, wybrane przez nas wspólnie, Tadeusz po ojcu mojego męża. ;)

Gość moje dzieci
Kacper Damian pierwsze bo nam się podobało, drugie po tacie Dominika Maja mężowi podobało się imię Dominika a Maja podobało mi się i ładnie całościowo brzmi z nazwiskiem

Gość szlag mnie trafia jak czytam !
Moja corka ma tylko jedno imie ... a dlaczego takie a nie inne ? Bo dla mnie jest najpiekniejsze - logiczne :)

Gość Damian i Asia - no bo tak
wyszło. Nie zagłębiam się w imiona ani w ich znaczenie. Są ciekawsze rzeczy w życiu. Dla mnie ważne jest, żeby imiona nie były obraźliwe ani oryginalne, żeby dzieci nie miały nieprzyjemności w szkole z ich powodu, bo młodzież potrafi być okrutna.

Gość wiara czyni cuda :)
Marcelina-bo się nam podobało.

Gość sssdeee
Łucja Anna - bo tak nam się podobało ;) .

Gość .....,..........,...........
Daria,Klaudia- nie wiem czemu, chyba było wtedy modne Adam,Aleksander- po dziadku i pradziadku Aleksandra, Joanna- Ola , bo Adaś tak wybrał z wierszyka ,,Poszła Ola do przedszkola...", drugie po babci. http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=15473810

Karol Dariusz Karol po mamusi Karolinie Dariusz po tatusiu :) NA DODATEK TAK SIĘ ZŁOŻYŁO ŻE MA IMIENINY W URODIZNY MĘŻA HE ;)

Gość zmywam makijaz
Tomasz Robert(Tomek bo moim bracie-fajnym chlopaku zreszta..moj partner wybral) a Robert po Nim bo u nas daje sie drugie po ojcu;)

Gość Dagmara 35 ;)
Melania Dagmara ;) Melania -nie wiem dlaczego podobalo nam sie po prostu ;) a teraz jestem w ciązy , nie znam jeszce płci ale jak bedzie dziewczynka bedzie miala na imie michalina -tak wybrala moja córka Mela a na drugie my z męzem wybralismy Anita a jak chlopak to Mateusz -bo zawsze chcialam miec syna Mateusza a na drugie po męzu Aleksander ;)

Gość poooo;)
Aurelia , moja córka ma tylko jedno imie ;) wybralam takie bo mi i mezowi sie strasznie spodobalo ;)

Gość he he he he
No he karolina he bardzo fajnie, że he dariusz, he, to bardzo ładne he imię dla he dziecka :O

Zuzanna Katarzyna-Zuza bo się nam podobało a Kaśka po mnie Karolina Małgorzata-Karolina bo chciałam syna Karola a Gosia po babci :)

Gość rfgghfd
Aleksandra Justyna. Aleksandra bo nam się podobało a Justyna po mnie. A jakby był syn to był by Dawid Rafał. Dawid bo mi się podoba, a Rafał po tacie.

Gość djhfjdhfjd
Kamila Letycja. Imię Kamilka nadał mąż jako pierwsze (byłam w pełni zgodna) a Letycję wymyśliłam ja . Żadne z imion nie jest imieniem wziętym z rodziny.