Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość srakopierdako

Kto wybrał Tuska???

Polecane posty

Gość srakopierdako

j.w.

Gość za rady i za morze
najwieksze poparcie miał wsrod wieźniow...

Więzień chce odzyskać wolność, więc jest oczywiste że głosuje na partię liberalną, która go wypuści. A na kogo ma zagłosować ? Na PiS który chce zaostrzenia kar ?

Gość takie tam duperele nic więcej
większość go wybrała ale teraz nikt się nie przyzna :D a stare porzekadło mówi "co rude....." ale ludziska głupie i nie baczą na mądrości ludowe :)

Gość koleś 123
też jestem przeciwko tuskowi ale czy jest jakaś alternatywa ? Czy ktoś może zrobić coś więcej ? wątpię.Ja osobiście 10 lat chodziłem na wybory i teraz mówię dość,nie pójdę już ani razu,mam tego wszystkiego dość.

Gość buhajowy wizgun
jak wiezniowie mogą głosować? chyba tylko w polsce, wiezien powinien miec zakaz glosowania i pisania roznych skarg ze zupa za malo slona

Gość ja głosowałem na PO, bo nie
było na kogo głosować. Najlepszy wybór z najgorszych.

Jeszcze rok temu negatywnych komentarzy na temat Tuska było tu prawie zero. Dzisiaj coś się zmienia i to napawa nadzieją. Mam nadzieję, że lawina ruszyła i za kilka miesięcy tylko chorzy na umyśle będą chwalić tego nieudacznika. Nie jestem miłośnikiem PiS... nie lubiłem radarów - Tusk postawił ich 5x więcej. Nie lubiłem pis-państwa policyjnego którym straszył Tusk. Okazało się, że Tusk zrobił to czym straszył Polaków, wiele służb dozbroił, służby specjalne wysyła na internautów, padł nawet rekord europy pod względem podsłuchów. Szokuje mnie to, że PO jest esencją tego, czym Tusk straszył w czasach PiS. Dochodzi do tego pogarda dla człowieka, sianie nienawiści, podjudzanie jednych na drugich - tak to robi PO, polityka miłości, to chwyt propagandowy. PiS może i szczuł policję na różnych bonzów, Kaziu był pajacem, Ziobro przeginał, ale jednak chodziło o bonzów, nie o zwykłych ludzi. Za Tuska celem jesteś ty i ty i ty! Wyznawcy Tuska wręcz najbardziej tracą na jego polityce, tylko są za ślepi albo za głupi, żeby to zobaczyć

uważaj bo się spocisz, tak się wymęczyłeś tym pisaniem. Generalnie gdybym miał dziś głosować to nie wiem na kogo miałbym oddać głos. Jedyny pewnik to to, że mojego głosu nie dostałby PiS. Ewentualnie nie poszedłbym głosować.

Gość kfgjggy
ja głosowałem na PO, bo nie--> jestes najzwyklejszym w swiecie debilem, oto definicja tego czym jestes: Niepełnosprawność intelektualna w stopniu lekkim (upośledzenie umysłowe lekkie, dawniej debilizm niestosowana z uwagi na negatywne znaczenie w języku potocznym) poziom intelektualny osób dorosłych charakterystyczny dla 12. roku życia. Ta forma deficytu intelektualnego stanowi najwięcej rozpoznań. Osoby takie są samodzielne i zaradne społecznie, nie powinny jednak wykonywać zawodów wymagających podejmowania decyzji, ponieważ nie osiągnęły etapu myślenia abstrakcyjnego w rozwoju poznawczym. Życie rodzinne przebiega bez trudności. W socjalizacji mogą nabywać zaburzeń osobowościowych, ze względu na atmosferę otoczenia i stosunek innych.

Wyborco PO mam nadzieje że oczy powoli się wam otwierają i widzicie prawdziwą gębę swojego idola , niestety jest troche za póżno wybory juz były , a teraz cierpimy wszyscy , z drugiej jednak strony nie jest to tylko wasza wina , zostaliscie zmanipulowani. Media przychylne Tuskowi uprawiały propagande ( do dziś uprawiaja ) anty pisowską , według klasycznych wzorców manipulacji , a mianowicie PRZECIWNIKA NALEŻY ZOHYDZIĆ poniewaz wyborcy zawsze głosują przeciwko a nie za . Niezle zostało to zobrazowane w popularnym serialu RANCZO gdzie serialowy Czerepach wpływa na opinie publiczną przy użyciu podstawowych technik manipulacji . Tym samym nalezy przypomnieć fakty z rządów Kaczyńskiego ; BECIKOWE, ULGA PRORODZINNA ,OBNIŻENIE SKŁADKI DO ZUS, INFLACJA 2%, WZROST GOSPODARCZY 7,4 % , ZNACZNY SPADEK KORUPCJI spadły o połowę ceny dostępu do internetu i ceny usług telefonicznych. Stworzył Urząd Komunikacji Elektronicznej przeciw monopolom. i wiele innych ,ale usłużni dziennikarze zohydzili go na tyle że wszystkie osiągniecia zostały przykryte bzdurami w stylu ,, państwo policyjne ,, ,, podsłuchy ,, inwigilacja ,, ,, PIS dzieli Polaków ,, jak PIS dojdzie do władzy to paliwo będzie po 6 zł ,, Jak się okazało Tusk był wizjonerem wszystkie jego przepowiednie się sprawdziły .

Gość autorze - głosowała większość
spośród tych, którzy na wybory poszli. W tym ja. I póki co nie widzę nikogo, kto mógłby go zastąpić. A czasy, w których mu przyszło rządzić kłody pod nogi rzucają mu co i rusz. Podziwiam spokój i wyważenie tego człowieka w wypowiadaniu się do nas. Ciekawe co zrobiłby pan prezes, gdyby przyszło mu kierować krajem w tym samym okresie. Bo krytykować najłatwiej. To potrafi każdy

kolejna osoba się postarała i swój bełkot do komputera przelała, chyba, że masz już to wcześniej napisane i tylko wystarczyło ctrl+v, ctrl+c. Mam nadzieję, że udało się tym wpisem obniżyć znacznie poziom flustracji i agresji. Nawet nie poczułem się urażony tymi obelgami. Widzisz jedną z wielu różnić pomiędzy nami jest to, że ja szanuje Twoje wybory i nic mi do nich, każdy ma prawo mieć swoje zdanie. Nie mam zamiaru wyzywać osób, które uważają inaczej niż ja. Powód dla którego nie chcę PiS to właśnie to co zaprezentowałaś/eś w swojej wypowiedzi. Aha Twoja teoria na mój temat ma się nijak do rzeczywistośc, ale Ty i tak w to nie uwierzysz, bo najważniejsza jest Twoja najprawdziwsza prawda co jest oczywsistą oczywistością. :-)

Gość snuszka9
wciąż mają prawie 30 % poparcie... ja się pytam skąd ?

to co napisałem wyżej było do --> kfgjggy

07

wycieło mi text. do 07 - czasy są trudne dla wszystkich, choć ja nie narzekam. Nie zgadzam się jednak z tym zarzutami, które napisałeś, ja osobiści postawiłbym inne zarzuty obecnemu rządowi. Inne rzeczy mnie w nim denerwują.

Po części masz rację,ale ja uważam że ten żad zrobiłwięcej złego do tego kraju niż dobrego.

widzisz ja uważam, że zrobił za mało, powinien zrobić porządek w wielu miejscach, a czasami zajmują się bzdurami zamiast wziąć się za to co powinni. Czasami zamiast cos poprawić to potrafią pięknie to spierdolić. I tutaj jestem strasznie tym rządem rozczarowany. Jednak żadna partia opozycyjna swoim postępowaniem nie przekonała mnie do siebie. Dlatego napisałem, że teraz nie mam na kogo głosować. Tymi się zawiodłem, a inni mnie nie przekonali do siebie.

Gość sfsfsfsff
"NARÓD wybrał pana premiera" jak narut taki żont. widac nie zaslugujemy na nic lepszego

Mnie natomiast najbardziej rażą afery zamiatane pod dywan ,kolesiostwo,brak profesjonalizmu ,nadmierne zadłużanie kraju ża które przyjdzie płacić słono następnym pokoleniom,no i wodoleizm...zwykle pociskanie ludziom kitu,co najgorsze ludzie dają się na to nabrać. Masz rację ,nie ma opcji politycznej której z całym zaufaniem można by powierzyć władzę.

a ja się przyznaję bez bicia że głosowałam na niego w roku 2005 w wyborach prezydenckich i wcale się nie wstydze. Bo kto powinien się wstydzić? Ten kto jest oszustem czy ten kto dał się oszukać? :) Na szczęście miałam na tyle oleju w głowie że mój głos ten pan dostał wtedy po raz pierwszy i ostatni:)

Kolesiostwo zawsze było i będzie, każda partia jak dochodzi do władzy to robi czystki i wsadza na stanowiska swoich. Nie ważne kto rządził czy AWS,SLD,PiS,PO,PSL, zawsze pod tym względem było tak samo. Choć PSL jest tutaj liderem, układów towarzyskich i nepotyzmu. Po gminach i mniejszych miastach widać, że tam tak jest, aż w oczy razi. Partia, która od 22 lat jest w sejmie i już była w koalicji ze wszystkimi, masakra. Tylko po to wchodzą do sejmu, żeby mieć stołki.

Gość hahaha PSL jest na najlepszej
pozycji od czasu "Panie Waldku pan się nie boi"... Wszyscy, ktokolwiek dojdzie do władzy, chce z nimi koalicji, żeby mieć większość. Takie kameleony, nieważne z kim, nieważne jak, byleby utrzymać stołki :)

Gość Koleracja_
Nie glosowalam wcale, teraz prawdopodobnie tez nie zaglosuje lub zaglosuje na PiS gdyz Polsce potrzeba dekomunizacji i lustracji, ludzie nie lubia sluachac o aferach, ale czy lubia byc okradani? kazdy odpowie, ze nie, ale to właśnie robi się po cichu od 89 roku, od polityki grubej kreski, kirdy wspaniałomyślnie mieliśmy zapomnieć o wszystkim. Za to najgorsze przedsięwzięcie można podziekować Mazowieckiemu. Wystarczy spojrzeć na Gruzję jak wypłynęła pod rządami Saakaszwiliego, który zabrał sie za korupcję i rozliczył kogo trzeba, nieestety i tam naród głupi ulega powoli manipulacji Iwaniszwiliego. Zacznijcie ludzie czytać i wyciągać wnioski. Nigdy nie będzie dobrze dopóki pewne grupy będą miały nasze ciche pozwolenie na okradanie nas i robienie w ch..a. A to tylko dlatego, ze chcecie mieć pozorny święty spokój. Poza tym, pakt fiskalny, straszne błędy i poddaństwo tego Państwa jeśli chozi o śledztwo smoleńskie (zaznaczam, ze nie jestem zwolennikiem teorii o zamachu), świadczą o tym choćby źle pogrzebane i profanowane zwłoki, obecność wraku w Rosji, dawanie sobie dmuchac w kaszkę, oddawanie swojej suwertenności Niemcom, którzy tak naprawdę nie powinni za swoje zbrodnie istnieć na mapie świata, tymczasem zrzekamy się swojej Polskości, powoli, powolutku. Nie podoba mi się ta uległość, nie podoba mi się nie dbanie o własny interes na arenie międzynarodowqej tylko sprzedawanie się. Każdy kto ma odrobinę rozumu w główce widzi, ze nie dzieje się dobrze, że obecny rząd dba tylko o swoje interesy i wyprzedaje nas kawałek po kawałku - prywatyzacja wszystkiego co tylko da się prywatyzować, pytam jak długo pojedziemy na coraz mniejszej obecności kapitału poslkiego w tym kraju? Chcę by moje dzieci żyły w wolnym kraju, nie sterowanym przez Niemcy i Rosję, nie sterowanym przez kolesiostwo, w kraju, ktory się rozwija a nie ulega regresowi. Dlatego właśnie dopóki nie będzie rozliczeń, będzie źle i jeszcze gorzej.